הכרות עם 5 קרנות ריט אמריקאיות עם תשואת דיבדנד גבוהה במיוחד

השקעה בקרנות ריט עשויה להיות מצד אחד חוף מבטחים עבור המשקיעים עם פוטנציאל תשואה מעל צפי האינפלציה, מצד שני היא גם עלולה להיות מסוכנת בעקבות העלאת הריבית; הכרות עם 5 קרנות ריט עם תשואת דיבדנד מהגבוהות בוול-סטריט
 | 

קרנות ריט הן חברות שעוסקות בנדל"ן מניב. כלומר, החברות קונות שטחי משרדים, מלונות, מרכזים מסחריים וקניונים, מרלגי"ם ובעצם כל שטח נדל"ן אשר יש לו ביקוש לשכירות. השוכרים משלמים כדי להשתמש בשטחים הללו והקרן מצידה מנהלת וגובה את השכירות. הקרן מחויבת על פי חוק לחלק חלק גדול מהרווח הנקי כדיבידנד למשקיעים, וכך הם נהנים מתשואה יציבה וחשיפה לנכסי נדל"ן שלעיתים יקרים מדי למשקיע הפרטי. 

בעוד בארץ ישנן מעט מאד קרנות ריט, בארצות הברית תעשיית קרנות הריט היא ענפה ומפותחת עם קרנות רבות מסוגים שונים. היסטורית, קרנות ריט, הן אחת מההשקעות המתגמלות ביותר בכל הזמנים, ומניבות תשואה של כ-12% בשנה בממוצע. כל קרנות הריט מחויבות לחלק דיבידנד, אך, באופן טבעי, לחלקן תשואות דיבידנד גבוהות מהשאר. קרנות הריט נחשבות על פי רוב להשקעות ערך, ופונות למשקיעים המחפשים הכנסה מההשקעה, ולא לאלה המעוניינים בעיקר בצמיחה. לפעמים השקעות מסוג זה מספקת את שניהם, אבל הדיבידנדים הגדולים הם עיקר האטרקציה.

בסביבה אינפלציונית לעיתים קרובות קרנות הריט מהוות הגנה מסוימת, שכן דמי השכירות צמודים לעיתים למדד, וכן לעיתים קרובות ניתן להעלות את דמי השכירות על נכסים בבעלות. אמנם בסביבה של ריבית עולה יש סיכון מסוים, שכן רבות מהחברות ממונפות והריבית שהן משלמות על ההשקעות עולה. 

כותרת ראשית

- כל הכותרות

להלן 5 קרנות ריט בולטות עם תשואות דיבידנד גבוהות

1. Annaly Capital Management (סימול: NLY) לחברה הזו יש תשואת דיבדנד של  12.79%, חשוב לציין כי היא אחד מסוגי קרנות הריט המסוכנות ביותר, ריט למשכנתאות. קרן ריט למשכנתאות מייצרת הכנסה על ידי הלוואות לטווח קצר בריבית נמוכה יחסית כדי לממן הלוואות משכנתא ארוכות טווח בשיעור גבוה יותר. דרך זו פועלת היטב כאשר הריבית היא נמוכה ולא נושפת בעורפה, סוג זה של מודל עסקי עלול להיות בעייתי בסביבה בה קצב העלאות הריבית הוא מהיר והחברה לא ערוכה לכך כמו עכשיו, עד כה החברה לא עדכנה לגבי השפעת קצב העלאות הריבית על החברה והיקף פעילותה, אך שווה לעקוב.

2. Global Medical REIT (סימול: GMRE) קרן הריט המרוכזת בסקטור הבריאות היא בעלת תשואת דיבידנד של 6.9% כעת. לפי אתר האינטרנט שלה, החברה בעלת "נכסים המופעלים על ידי מערכות בריאות רווחיות או קבוצות רופאים שנמצאות בחזית מתן הטיפול הדרוש בקהילות שלהם". ה-FFO למניה של החברה גדל בכמעט 52% בשנה האחרונה והגדיל את סך שיעור ה-FFO שלה בכמעט 66% בשלוש השנים האחרונות. יחס תשלום הדיבידנד ל-FFO (כלומר, כמה מתוך התזרים מופנה ישירות לתשלום הדיבידנד) של ה-REIT נמצא בקצה הגבוה ועומד על 91.3%, אך הוא עדיין בטווח שמאפשר לחברה להמשיך את חלוקת הדיבידנד.

3. Penny Mac Mortgage Investment Trust (סימול: PMT) עוסקת גם היא במשכנתאות ומכאן תשואת הדיבידנד הגבוהה במיוחד של 12.24% במחיר הנוכחי. הקרן משקיעה בעיקר בהלוואות למשכנתא למגורים ובנכסים הקשורים למשכנתא. הקרן שמרה על שיעור הדיבידנד הנוכחי שלה של 47 סנט למניה מאז הרבעון הרביעי של 2020, אך הירידה בהכנסות וברווח למניה עלולות לגרום לקיצוץ דיבידנד באופק. מנגד האנליסטים עדיין אופטימיים, עם יעד מחיר קונצנזוס של 17.75 דולר המייצג עלייה של 14.5% במחיר.

4.Ready Capital Corporation (סימול: RC) לחברה תשואת דיבידנד של 12.08% ויעד מחיר אחרון של ריימונד ג'יימס של 15 דולר למניה. גם הקרן הזו היא קרן העוסקת במשכנתאות, אולם היא משקיעה בעיקר בהלוואות מסחריות קטנות עד בינוניות. לרוב להלוואות שלה יש ריבית משתנה. החברה הגדילה את הכנסותיה ביותר מ-30% בשנה האחרונה ולאחרונה השלימה מיזוג של 542 מיליון דולר עם קרדיט Mosaic Real Estate.

5. W.P. Carey (סימול: WPC) היא קרן ריט מסורתית יותר וגם יותר סולידית עם תשואת דיבידנד של 4.74%. היא נשארה אחת מקרנות הריט היציבות ביותר מתחילת השנה, נוכח הסנטימנט השלילי בשווקים. החברה מתמחה ברכישת נכסים בצפון אמריקה ובאירופה. ה-FFO של הקרן צמח ב-18.1% בשנה האחרונה וב-40.7% בשלוש השנים האחרונות. שני אנליסטים שונים העלו את יעדי המחירים של W.P. בחודש האחרון, כאשר האחרון נתן יעד מחיר של 94 דולר. 

בשורה התחתונה תשואה גבוהה משקפת גם סיכונים גם בחברות שתשואות הדיבדנד שלהן גבוהות. כאשר הריביות עולות זה סיכון בקרנות ריט מצד אחד, מכיוון שהכסף אותו הם משקיעים נהפך ליקר יותר, מצד שני לקרנות יש הגנה מסוימת מפני אינפלציה ותשואה קבועה, השכרת נדל"ן לשירותי בריאות, מרכזים קמעונאיים והשכרה ארוכת טווח לחברות בדירוג גבוה, מציעות תזרים מזומנים יציב גם בתקופות כלכליות קשוחות יותר. עבור קרנות ריט עם נכסים להשכרה לטווח ארוך, הסכמי השכירות כוללים לרוב העלאות מחיר שנתיות בשיעורי פיקס (קבועים. נ"ט) שבדרך כלל עומדים על 2%-4% או בהצמדה לשינוי במדדי המחירים לצרכן.

תגובות לכתבה(10):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 6.
    תיק השקעות שמבוסס על דיבידנדים מריט זה יותר טוב משכר די
    הנריק 03/08/2022 10:24
    הגב לתגובה זו
    2 0
    רה. אפשר לתבל עם תעודות, ריט ישראלי כזה או אחר וכו'.
    סגור
  • 5.
    בלי להזכיר את reality income ?
    david 03/08/2022 08:45
    הגב לתגובה זו
    1 0
    כתבה על דיבידנדים מ RIET מבלי להזכיר את Reality income (o) שהיא גם Dividend aristocrat מה שנותן ביטחון לא רק לדיבידנד החודשי שהיא משלמת אלה שהדיבידנד גם יעלה על שנה, זה פשוט לא מאמר מקצועי
    סגור
  • אפשר לומר את זה על עוד כמה.
    רז 03/08/2022 10:38
    הגב לתגובה זו
    1 1
    simon vornado store capital הוא אכן בחר את הממונפות והמסוכנות בסקטור, אבל זה עדיף על כלום. אין כמו ריט.
    סגור
  • 4.
    מסוכן…
    גיל 03/08/2022 02:48
    הגב לתגובה זו
    1 0
    יש ETFs בשביל זה
    סגור
  • עם דיבידנד של 3%. בל נשכח.
    הנריק 03/08/2022 10:25
    הגב לתגובה זו
    1 0
    לא תמיד רוצים לשבת על תשואת דיבידנד כזו וכן, גם אני זוכר את הימים שVNQ נתן 5%.
    סגור
  • טען עוד
  • 3.
    ריטים למימון חוץ בנקאי
    אבל׳ה 02/08/2022 22:52
    הגב לתגובה זו
    0 0
    רוב הריטים שמוזכרים כאן הם ריטים למימון חוץ בנקאי בנדלן. זה למעשה אופציות ממונפות על הנדלן עצמו לכן המניות ירדו חזק מאוד והתשואה נראית פתאום גבוה. זה מגלם חשש מירידה חדה בשווי נכס הבסיס המגבה ולחשש משחיקת יחסי הכיסוי בעקבות עלית הריבית (ההלוואות הן צמודות ליבור). לזה צריך להוסיף את הקושי הגדול בסקטור המשרדים שנחשב לחביב ה-Mortgage REIT. ריטים של Healthcare סובלים בעיקר מחשיפה לבתי אבות שנפגעו חזק בקורונה. אבל בהחלט ריטים אמריקאים ואירופאים שחטפו חזק יכולים להיות עכשיו הזדמנות קניה כי בעוד 3 שנים כשהריבית תחזור לרדת הם יזנקו.
    סגור
  • לא בעוד שלוש שנים - בQ2 של שנה הבאה.
    הנריק 03/08/2022 10:27
    הגב לתגובה זו
    2 0
    .
    סגור
  • 2.
    הרבה יותר בטון מאגר של אוליר (ל"ת)
    אבו אחמד 02/08/2022 22:01
    הגב לתגובה זו
    0 0
    סגור
  • מה? (ל"ת)
    הנריק 03/08/2022 10:26
    הגב לתגובה זו
    1 0
    סגור
  • 1.
    יפה - אני משקיע בBRT שנים
    אבא 02/08/2022 20:52
    הגב לתגובה זו
    1 0
    חברה שמחזיקה מולטי-פמילי באיזור חגורת השמש (פלורידה, טקסס, וכו') מדינות בצמיחה הגבוהה ביותר, החברה כרגע להערכתי נסחרת בשליש מהשווי האמתי שלה (שווי הנכסים בשוק, פחות חובות) רוב התזרים שלהם הולך לרכישת נכסים נוספים, ותשלום משכנתאות. ומהפירורים של ההכנסות שנשארים, אנחנו מקבלים דיבדינד של 5% מהשווי הנוכחי לא המלצה, רק הפלצה
    סגור
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות