האינפלציה בבריטניה באוגוסט מתחת לצפי - 9.9%, ירידה של 0.2%
למרות המשך עליות המחירים האינפלציה הפתיעה את ממלכה דווקא לטובה. בחודש יולי עמדה האנפלציה על 10.1% - שיא של יותר מ-40 שנה ורוב התחזיות לחודש אוגוסט ציפו לעלייה נוספת לרמה של 10.2% אך הנתון עמד דווקא על 9.9%. מדד הליבה (אשר לא לוקח בחשבון את סעיפי האנרגיה והמזון) עלה ל-6.3% בראייה שנתית לאחר שבחודש יולי עמד על 6.2%. מדד הקמעונאות גם הפתיע לטובה עם ירידה של 0.1% לעומת החודש הקודם ועמד באוגוסט על 12.3%, התחזיות ציפו ל-12.4%. מחירי הדלק עלו בחודש אוגוסט ב-32.1% לעומת 43.7% בחודש יולי. מחירי המזון עלו ב-13.1%, עלייה של 0.4% לעומת חודש יולי.
האינפלציה אמנם גבוהה מאוד ועדיין נמצאת באזורי שיא אך עצם הירידה יכולה לתת סימן חיובי לשווקים כי פעולות הבנק המרכזי אכן עובדות, רק אתמול ראינו איך נתון גבוה מהצפוי, אפילו אם זה רק ב-0.2%, יכול לרסק את השוק - מה שקרה בוול סטריט. הנאסד"ק צלל ב-5.1% וה-S&P 500 נפל ב-4.3% והשווקים באנגליה חיכו לראות את פרסום הנתון אך דווקא זכו לנשימת רווחה קלה.
ביום חמישי הקרוב יפרסם הבנק המרכזי באנגליה את החלטתו בנוגע לגובה הריבת. התחזיות כרגע מצביעות על עלייה של 0.5%, אשר לנוכח נתוני האינפלציה זו עלייה הגיונית מאוד. לא סביר כי נראה העלאה נמוכה מזאת, שכן האינפלציה עדיין נמצאת הרבה מעל הטריטוריה בה סביר שתמצא והבנק חייב להמשיך לדחוף את המחירים למטה, בין אם השוק מרוצה מנתוני האינפלציה ובין אם לא.
מה יהיה בחורף?
זאת השאלה שצריכה להטריד את מקבלי ההחלטות. אמנם הנתונים מצביעים על ירידה במחירי האנרגיה, אך המלחמה באוקראינה עדיין מתקיימת והחורף מתקרב בצעדי ענק. אנגליה כמו שאר אירופה תלויה מאוד באנרגיה בחורף, כאשר אין לה את היכולת להשיג בעצמה את כל הנפט והגז להם היא זקוקה והיא נאלצת להסתמך על ייבוא. ככל שמעמיקה המלחמה באוקראינה וכלל שהחורף מתקרב, מחירי האנרגיה צפויים להרקיע ולהקשות מאוד על המחייה במדינה. ליז טראס, ראשת הממשלה החדשה כבר דווחה על תוכנית להורדת מחירי האנרגיה בממלכה אך ספק כמה אפשר לבצע את ההכנות הנדרשות באמצע חודש ספטמבר.
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה