פרמיות ביטוחי הסייבר התייקרו לחברות ב-28% תוך רבעון אחד בלבד
ארגונים רבים נדרשים לכסות עצמם בביטוחי סייבר על מנת להגן על התוכנות והשרתים שלהם שבמקרים רבים הם ליבת הארגון. כתוצאה מהמספר העולה של פרצות אבטחת מידע, תוכנות זדוניות והתקפות האקרים, התייקרו הפרמיות עבור ביטוחי אבטחת סייבר מסוג זה. עלייה שכזו עלולה לדחוק ארגונים אל מחוץ למעגל הזה שכן אין ביכולתם להתמודד עם עלויות גבוהות עבור הכיסוי החיוני - איום של ממש בהתחשב בנוף האיומים הנוכחי.
ביטוח סייבר הוא סוג של ביטוח מיוחד המגן כאמור על ארגונים מפני מגוון סיכונים הקשורים למתקפות אבטחת מידע כגון תוכנות זדוניות והפצות מידע. בדרך כלל, סוגי סיכונים אלה אינם כלולים בפוליסות אחריות כללית-מסחרית-מסורתית או אינם מוגדרים ספציפית בתוכניות הביטוח הללו. לאור העלייה במתקפות, התחכום ההולך וגובר של אירועים אלו וההשפעה הכספית הפוטנציאלית, כיסוי ביטוח סייבר הפך קריטי עבור ארגונים רבים. הפרמיות עבור תוכניות אלה נמצאו במגמת עלייה בגלל הגידול בהפסדים והביקוש הגובר לכיסוי.
פרמיות ביטוח הסייבר עלו בממוצע ב-28% ברבעון הראשון של 2022 בהשוואה לרבעון הרביעי של 2021. בין המניעים העיקריים להמשך עליות המחירים היה תיאבון מופחת של חברות הביטוח לסיכון וביקוש גבוה לכיסוי. הביקוש הגבוה לכיסוי סייבר ניזון בחלקו ממודעות רבה יותר בקרב החברות והארגונים לאיום שסיכון הסייבר עשוי להוות עבורם. בנוסף לעליות מחירי הפרמיה, החתמים מנסים לצמצם את ההפסדים מתביעות סייבר באמצעות דרישות חיתום מחמירות בהרבה, כולל הפיכת פרוטוקולי אבטחת סייבר, כגון אימות רב-גורמי, לחובה.
אתגרים למגזרי תשתית קריטיים
בדו"ח מוקדם יותר השנה, משרד החשבונאות של ממשלת ארה"ב ציין כי המידה שבה ביטוח הסייבר ימשיך להיות זמין באופן כללי ובמחיר סביר נותרה לא ברורה. המשרד דיווח כי חלק מהספקים החלו להגביל את הכיסוי שהם מציעים למגזרי תשתית קריטיים מסוימים, מה שעשוי להקשות על מגזרים אלה לרכוש ביטוח סייבר. כך למשל אחת מחברות הביטוח בארה"ב החליטה שלא לבטח את מגזר האנרגיה בגלל שהוא יותר פגיע להתקפות ובגלל החשש שמפעלי אנרגיה לא פועלים לפי פרוטוקולי אבטחת סייבר טובים.
דו"ח משרד החשבונאות של ממשלת ארה"ב אמר כי בעוד שחברות נוספות עשויות לחפש חברות ביטוח שתמשכנה לכסות אותן, "היציבות בתעריפי הפרמיה והגישה לפוליסות משתנות. התקפות בקנה מידה גדול הדגישו את הפוטנציאל לנזקים כספיים קטסטרופליים. כתוצאה מכך, חברות הביטוח מתחילות לנקוט בצעדים להגביל את חשיפתם להפסדים אלו". עוד ציין הדו"ח כי חברות הביטוח גם הקשיחו את תנאי הפוליסה כדי לצמצם הפסדים בלתי צפויים מהתקפות. באופן מסורתי, מדיניות הרכוש המסחרי והנפגעים עשויה לכלול כיסוי סייבר מוגבל. "אבל כעת, חברות הביטוח נוטות פחות לכלול אותו, ובמקום זאת מציעות כיסוי סייבר בנפרד. עבור המבוטחים, שינויים אלו מתורגמים לפחות אפשרויות כיסוי, תקנים יותר מחמירים ויותר החרגות".
תקנים מחמירים לביטוח סייבר
עם זאת, אם התעריפים ימשיכו לטפס והמבטחים יציעו כיסוי מצומצם יותר, ביטוחי הסייבר עלולים להפוך לקשים יותר ויותר להשגה עבור חברות רבות שאינן יכולות להרשות זאת לעצמן. המבטחים גם הופכים לתובעניים יותר מבחינת האופן שבו הם רוצים שהלקוחות שלהם יגנו על עצמם.
עליית הפרמיות היא בסופו של דבר תוצאה של ההפסדים הצפויים והגדלת הביקוש הכולל לביטוחי סייבר, המכבידים על יכולת הביטוח ומקשים על מציאת הכיסוי. זה נכון אפילו לארגונים עם תוכניות חזקות לניהול סיכוני אבטחת סייבר. מבחינת ארגונים ללא ביטוח שכזה, ההשלכות עשויות להיות הרות גורל שכן למשל למתקפת סייבר קטסטרופלית נגד תשתית קריטית אחת יכולה להיות השפעה פיננסית עצומה על מספר ארגונים.
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה