המניות הסיניות נראות מציאה; האמנם?

הלחץ הרגולטורי מצד הממשל הסיני מקשה על המשקיעים ועל החברות; למשקיעים חשובה וודאות בהשקעותיהם ובחברות הסיניות שנתונות לשינויים רגולטוריים דרמטיים אין וודאות כזו; הבורסה הסינית מתפרקת בימים האחרונים, והמניות הסיניות יחד איתם
 | 
telegram
(3)

הירידות החדות אתמול בבורסות אסיה נוצרו בעקבות דאגת המשקיעים מהיד הקשה של הממשל הסיני לאחר שהנשיא שי ג'ינפינג זכה לכהונה שלישית. מניות כמו ענקית המסחר האלקטרוני עליבאבא ALIBABA GROUP -2.2% ALIBABA GROUP 88.59 -2.2% ALIBABA GROUP סגירה:0 פתיחה:90.2 גבוה:90.7 נמוך:87.23 מחזור:-- לעמוד ציטוט חדשות גרפים פרופיל חברה המלצות כתבות נוספות בנושא:  זוכות להנחה גדולה בהשוואה למקבילותיהן בארה"ב. לפני שנתיים, עליבאבא צמחה מהר יותר מאמזון AMAZON -4.19% AMAZON 202.61 -4.19% AMAZON סגירה:0 פתיחה:206.77 גבוה:207.3 נמוך:199.62 מחזור:-- לעמוד ציטוט חדשות גרפים פרופיל חברה המלצות כתבות נוספות בנושא: , עם רווחים טובים יותר ומחצית משווי הבורסה.

מאז, תעודות הפיקדון האמריקאיות של עליבאבא צנחו ב-80% כולל ירידה של 12% אתמול על רקע ירידה רחבה יותר של המניות הסיניות הרשומות בארה"ב. קרן שעוקבת אחר מניות כאלה, INVESCO GOLDEN DRAGON CHINA ETF +1% INVESCO GOL 25.2 +1% INVESCO GOLDEN DRAGON CHINA ETF סגירה:0 פתיחה:25.14 גבוה:25.21 נמוך:25 מחזור:-- לעמוד ציטוט חדשות גרפים פרופיל חברה המלצות כתבות נוספות בנושא:  , איבדה כ-14%. אתמול סין אמרה כי כלכלתה צמחה בקצב של 3.9% משנה לשנה במהלך הרבעון השלישי, מתחת ליעד שלה, אך מעל לציפיות של וול סטריט.

ההתבססות של הנשיא שי ג'ינפינג בראש המדינה לצד שותפיו הנאמנים היא סימן שסין תמשיך לקדם אג'נדות חברתיות על חשבון רפורמות בשווקים. מתיחות הסחר בין ארה"ב לסין חרגה הרבה מעבר למכסים - מוליכים למחצה החיוניים כמו נפט לכלכלות מודרניות, ואיסור הייצוא האחרון של ארה"ב לייצור שבבים עלול להכשיל את המגזר הטכנולוגי של סין.

כותרת ראשית

- כל הכותרות

עליבאבא ירדה ל-15% בלבד משווי הבורסה של אמזון. תחזיות הרווחים שלה לא עמדו בקצב של אמזון, בין השאר משום שאין לה את הנוכחות המסיבית של אמזון במחשוב ענן, מה גם העובדה שכלכלת סין מתנדנדת.

מניות של חברות חוץ שיש להן חוזים עם חברות בסין, אפשרו לאותן חברות לגייס מזומנים ממשקיעים אמריקאים מבלי להפר את הכללים של סין נגד בעלות זרה. המשקיעים צריכים לחשוב עליהם כעל אחזקות שיכולות להרוויח הרבה או להפסיד הכל, מסיבות שאין להן כל קשר לתזרימי המזומנים או מציאות כלכלית אחרת - אלא פוליטיקה בלבד.

גם הונג קונג בשפל של 13 שנים - הבעיות המרכזיות של עיר המחוז הן היחלשות בביקושים העולמיים,  הגבלות הקורונה בסין שמשליכות גם על הונג קונג, וכן "בריחה" של גופים, פירמות ואנשים מגבולותיה ככל שאחיזתה של בייג'ינג בעיר מתחזקת. העלאות הריבית של הפד' האמריקאי אילצו את הונג קונג להעלות גם את הריבית שלה, מה שהגדיל את עלויות ההלוואות ומשפיע כמובן לרעה על שוק המניות.

הלחץ הרגולטורי מצד הממשל הסיני מקשה על המשקיעים ועל החברות. למשקיעים חשובה וודאות בהשקעותיהם ובחברות הסיניות שנתונות לשינויים רגולטוריים דרמטיים אין וודאות כזו.  הבורסה הסינית מתפרקת בימים האחרונים, והמניות הסיניות יחד איתם.

תגובות לכתבה(3):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 3.
    עליבאבא מציאה,לא אבו עלי. (ל"ת)
    ARTICK19 25/10/2022 13:55
    הגב לתגובה זו
    0 0
    סגור
  • 2.
    סין נהייתה קרן הצבי (ל"ת)
    תשאלו את גלעד 25/10/2022 13:33
    הגב לתגובה זו
    0 0
    סגור
  • 1.
    כל עוד סין מאיימת על טאיוואן לא כדי להשקיע בה (ל"ת)
    גידי 25/10/2022 13:13
    הגב לתגובה זו
    0 0
    סגור
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות