לקראת פתיחת שבוע המסחר בוול סטריט - האנליסטים מנתחים
שבוע המסחר בוול סטריט ייפתח מחר בסימן סוף עונת הדוחות של החברות האמריקאיות למעט כמה חברות ישראליות בודדות שצפויות להמשיך לדווח בשבועיים הקרובים.
נתוני מאקרו חשובים שיתפרסמו בארה"ב ביום רביעי: הזמנות של מוצרי בניי קיימא לחודש אוקטובר, מכירות של בתים חדשים לחודש אוקטובר, פרוטוקל בפד' של החלטת הריבית האחרונה, מדד האמון הצרכני של מישיגן (נוב'), מדדי מנהלי הרכש PMI בארה"ב ובמספר מדינות מפותחות (נובמבר), כולל באירופה ויפן.
המדווחות של השבוע:
חברת שיחות הועידה בוידיאו זום
ZOOM VIDEO
-1.8%
ZOOM VIDEO
81.14
-1.8%
סגירה:0
פתיחה:81.52
גבוה:81.98
נמוך:80.94
מחזור:--
לעמוד ציטוט
חדשות
גרפים
פרופיל חברה
המלצות
כתבות נוספות בנושא:
תפרסם מחר את תוצאותיה ובשוק צופים הכנסות של 1.1 מיליארד דולר ורווח מתואם (על בסיס NON-GAAP) של 84 סנט למניה. גם חברת המחשבים "דל"
DELL TECHNOLOGIES INC
-2.08%
DELL...
131.64
-2.08%
סגירה:0
פתיחה:133.29
גבוה:133.87
נמוך:130.75
מחזור:--
לעמוד ציטוט
חדשות
גרפים
פרופיל חברה
המלצות
כתבות נוספות בנושא:
תפרסם מחר את דוחותיה. ביום שלישי צפויות לדווח HP
HP
+0.63%
HP
36.72
+0.63%
סגירה:0
פתיחה:36.4
גבוה:36.93
נמוך:36.37
מחזור:--
לעמוד ציטוט
חדשות
גרפים
פרופיל חברה
המלצות
כתבות נוספות בנושא:
ו"דולר-טרי"
DOLLAR TREE
-2.24%
DOLLAR TREE
64.2
-2.24%
סגירה:0
פתיחה:66.12
גבוה:66.39
נמוך:64.1
מחזור:--
לעמוד ציטוט
חדשות
גרפים
פרופיל חברה
המלצות
כתבות נוספות בנושא:
לה השוק צופה הכנסות של 6.84 מיליארד דולר ורווח מתואם של 1.18 דולר למניה.
קמהדע קמהדע (US) -0.68% קמהדע (US) 5.81 -0.68% סגירה:0 פתיחה:5.87 גבוה:5.87 נמוך:5.76 מחזור:-- לעמוד ציטוט חדשות גרפים פרופיל חברה המלצות כתבות נוספות בנושא: הישראלית תדווח גם היא ביום שלישי עם צפי להכנסות של 29.76 מיליון דולר והפסד מתואם של 3 סנט למניה. עוד ישראליות שתדווחנה השבוע הן איתוראן איתוראן -2.41% איתוראן 26.75 -2.41% סגירה:0 פתיחה:27.33 גבוה:27.51 נמוך:26.5 מחזור:-- לעמוד ציטוט חדשות גרפים פרופיל חברה המלצות כתבות נוספות בנושא: וצ'ק-קאפ צ'ק קאפ +4.76% צ'ק קאפ 0.86 +4.76% סגירה:0 פתיחה:0.8 גבוה:0.86 נמוך:0.76 מחזור:-- לעמוד ציטוט חדשות גרפים פרופיל חברה המלצות כתבות נוספות בנושא: .
אלכס זבז'ינסקי, כלכלן ראשי בבית ההשקעות מיטב: "בארה"ב התמתנות האינפלציה באה לידי ביטוי במדד המחירים ליצרן שמראה סימני ירידה בקצב השנתי בכל המדינות העיקריות. הקצב השנתי של מדד מחירי היבוא בארה"ב ירד בחדות וצפוי למשוך גם את האינפלציה הכללית. איתות חשוב לגבי כיוון האינפלציה האמריקאית התקבל מציפיות האינפלציה של העסקים בסקר הפד' שירדו בחודש נובמבר. סקר זה חשוב במיוחד כי העסקים נשאלים לא לגבי האינפלציה הכללית, אלא אודות לשינוי צפוי במחיר של המוצר או השירות שהם מוכרים, דבר שהם אמורים להכיר היטב".
"המכירות הקמעונאיות באוקטובר צמחו בקצב גבוה מהתחזית. קצב הגידול השנתי של המכירות ללא הדלק והמכוניות נותר ברמה של כ-8%, כמעט ללא שינוי בחצי השנה האחרונה. המכירות הקמעונאיות בארה"ב צומחות הרבה יותר מאשר במדינות האחרות. לעומת הנתונים הכלכליים, התהפכות עקום התשואות האמריקאי הגיעה לשיפוע השלילי ביותר בארבעים השנים האחרונות, שלפי התפיסה הנפוצה בשווקים מבשר על צפי למיתון כבד. אולם, השוק הפיננסי רחוק מלאמץ קונצנזוס של מיתון קשה מעבר לפינה. מיתון כבד לא מסתדר עם העליות האחרונות בשוק המניות ועם רמה נמוכה יחסית של המרווחים באג"ח הקונצרניות מתחת לדירוג השקעה. להערכתנו, היפוך עמוק של עקום התשואות משקף יותר מאשר ציפיות למיתון הערכת השווקים שהאינפלציה הולכת לרדת מהר מבלי שלירידה תתלווה האטה חריפה בפעילות הכלכלית. ציפיות האינפלציה הגלומות לכל הטווחים נמצאות ברמה נמוכה מאוד של כ-2.3%. חשיבה זו, זאת תולדה של העשור ללא אינפלציה בסביבת ריבית אפסית. אנחנו חושבים שבעניין ניצחון קל וקרוב על האינפלציה השווקים אופטימיים מדי".
יונתן כץ, הכלכלן הראשי של לידר שוקי הון מוסר כי "בחודש אוקטובר, המסחר הקמעוני עלה ב-1.3% (נומינלית), מעבר לציפיות ל-1%. מדובר בגידול ריאלי של כמעט אחוז (האינפלציה עלתה ב-0.4% באותו חודש). ללא דלק ורכבים, המסחר הקמעונאי עלה ב-0.9% באוקטובר לאחר גידול של 0.6% בספטמבר. לאור נתוני הצריכה החזקים, בבית ההשקעות Jefferies צופים גידול ריאלי של 3.8% בצריכה הפרטית ברבעון ד' וצמיחה סביב 4% באותו רבעון. כאמור, למרות ההאצה באינפלציה ושחיקת הנכסים הפיננסיים, משקי הבית נהנים מתעסוקה מלאה ורמה גבוהה של חסכונות מתקופת הקורונה. השלכות: המשק האמריקאי עדיין לא צפוי לגלוש למיתון בקרוב. הפד' צפוי להעלות את הריבית ב-0.5% בדצמבר, 0.5% בפברואר והעלאה נוספת של 0.25% במרץ".
"הנתונים הכלכליים מצביעים על התמתנות משמעותית בפעילות הכלכלית בסין. באוקטובר, המסחר הקמעונאי ירד ב-0.7%, הייצור התעשייתי עלה ב-0.33%, וההשקעות עלו ב-0.12% (כל הנתונים היו נמוכים מהציפיות), זאת בהשפעת מגבלות הקורונה וירידה בבנייה למגורים. סין הודיעה על הקלות מסוימות במדיניות ה"אפס קורונה", זאת למרות הזינוק בתחלואה. קשה לצפות לשינוי מהותי במדיניות בקרוב. סין סובלת גם מהימשכות מגבלות הקורונה אך גם מירידה בפעילות בסקטור הנדל"ן, גם בהתחלות הבנייה, בפעילות הקשורה בבנייה, ובמכירות של ציוד ורהיטים הקשורים לשוק הדיור (אשר מהווים כ-10% מסך המכירות הקמעונאיות)".
ד"ר גיל מיכאל בפמן, הכלכלן הראשי של לאומי, ודודי רזניק, אסטרטג ריביות: "המדד המוביל למצב המשק האמריקאי, ה-Conference Board Leading Economic Index -- LEI -- ירד ב-0.8% באוקטובר 2022 לאחר ירידה של 0.5% בספטמבר. ה-LEI ירד ב-3.2% בששת החודשים שבין אפריל לאוקטובר 2022, זאת בניגוד לעלייה בשיעור של 0.5% בששת החודשים הקודמים. ה-LEI בארה"ב יורד מזה מספר חודשים ברציפות, מה שמצביע על כך שהכלכלה עומדת לקראת מיתון. הירידה ב-LEI משקפת החמרה בצפי של הצרכנים על רקע אינפלציה גבוהה ועליית שיעורי הריבית, כמו גם ירידה בצפי לבנייה למגורים. ניסיון העבר מעיד על כך שירידה רבעונית רציפה של מדד ה-LEI מהווה אינדיקטור מוביל למיתון בארה"ב".
"עם זאת, נראה ששיעור הירידה עדיין מתון יחסית, מה שעשוי להצביע על כניסה למיתון 'רדוד', שיבוא לידי ביטוי בעיקר בענפים רגישי ריבית, כמו רכישת מגורים לדוגמא, וגם ענפי מותרות, רגישי הכנסה פנויה וגם ריבית, לדוגמא חלק מענפי הפנאי 'היקרים' כמו טיולי שייט. הדברים באים לידי ביטוי במבנה עקום התשואות בארה"ב, ובפרט בשיפוע העקום בטווח שבין שנה אחת לבין שלוש שנים, שהפך שלילי ברמה המעידה על עליית הצפי למיתון בשווקים. חלק זה של העקום מתאפיין במידה רבה יחסית של כושר הסבר לגבי כניסה קרוב למיתון. עם זאת, היקף השיפוע השלילי איננו עקבי עם מיתון 'ניכר', אלא מיתון הדומה בעוצמתו לזה שהיה בשנת 1991. ירידת הפעילות, יחד עם התממשות של המדדים המובילים להאטה של האינפלציה עשויים להאט את המשך העלאת הריבית בארה"ב".
מבנק הפועלים נמסר כי "לאחר האופוריה ששררה בשווקים לאחר פרסום מדד המחירים לחודש אוקטובר, חוזרים השווקים לקרקע המציאות: הפער בין אינפלציה של 7.7% ליציבות מחירים הוא גדול, וגם אם ריבית הפד' תיבלם סביב רמה של 5%, היא כנראה תישאר ברמה גבוהה תקופה ממושכת. בינתיים סימני המיתון מתרבים, החברות מתייעלות ומצמצמות כוח עבודה, ונראה שזה רק עניין של זמן עד שגם שיעורי האבטלה יעלו. המיתון אמור לבלום את האינפלציה, אבל לא ניתן לדעת כמה זמן זה ייקח".
"בשוק הדיור בארה"ב נמשכת הירידה בפעילות. מדד NAHB לאמון הקבלנים, הוסיף לרדת גם החודש, והוא קרוב לרמה שנרשמה בשיא משבר הקורונה ולפני כן בשנת 2012. המכירות של בתים קיימים ירדו ב-5.9% באוקטובר לרמה הנמוכה מדצמבר 2011. היה זה החודש התשיעי ברציפות של ירידה במכירות, על רקע רמת מחירי הדיור הגבוהים וריבית משכנתאות שעלתה לרמה הגבוהה ביותר מזה עשרים שנה. ריבית קבועה ל-15 שנים הגיעה לרמה של 6.5% בסוף אוקטובר, אך מאז התמתנה מעט ל-6.2%. גם התחלות הבניה המשיכו לרדת באוקטובר בשיעור של 4.2%, ירידה של כ-20% מהשיא באפריל, וחזרו לרמתן בסוף שנת 2019. גם בהיתרי הבניה נרשמת ירידה בחודשים האחרונים".
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה
-
1.תשואת שוק ההון .בסוף השנה.אבי.א. 20/11/2022 17:28הגב לתגובה זו0 2השאיפה והרצון שמדד תא 35 יגיע בסוף השנה לתשואה חיובית של 2--3 אחוז.סגור