בריטניה הכריזה על רפורמה בענף הפיננסים בניסיון לעודד צמיחה
ממשלת בריטניה הודיעה על רפורמות נרחבות ברגולציה הפיננסית שלדבריה ישנו את חוקי האיחוד האירופי ש"חונקים את הצמיחה". הרפורמה כוללת 30 צעדים בהם הקלה של הכלל המחייב את הבנקים להפריד את הפעילות הקמעונאית שלהם מזרועות ההשקעות שלהם. אמצעי זה - שהוצג לראשונה בעקבות המשבר הפיננסי של 2008 - לא יחול על בנקים ממוקדי קמעונאות.
הממשלה גם אישרה שהיא תבדוק את הכללים סביב אחריותם של הבכירים בתחום הכספים. הפיקוח על המנהלים הבכירים, שהושק ב-2016, אומר שאנשים בחברות בפיקוח עלולים לעמוד בפני עונשים על התנהגות לקויה, התרבות במקום העבודה או קבלת ההחלטות. השינויים שהוכרזו ברפורמה כוללים גם סקירה של כללים בנושא מכירה בחסר, אופן רשימות החברות בבורסה, מאזני מבטחים ונאמנות להשקעות בנדל"ן.
שר האוצר ג'רמי האנט אמר שהוא רוצה להבטיח את מעמדה של בריטניה כ"אחד ממרכזי השירותים הפיננסיים הפתוחים, הדינמיים והתחרותיים ביותר בעולם". עוד אמר כי "הרפורמות מבססות את תפיסות הברקזיט שלנו כדי לספק פיקוח רגולטורי יעיל שפועל למען האינטרסים של הבריטים והעסקים שלנו. ואנחנו נלך רחוק יותר - נביא רפורמה בחוקי האיחוד האירופי המכבידים שחונקים את הצמיחה בתעשיות אחרות כמו טכנולוגיה דיגיטלית ומדעי החיים".
הממשלה מחייבת את הרפורמות ורואה בהן ככאלו שיעצימו את תפיסות הברקזיט, וקובעת שמאות העמודים של חוקי האיחוד האירופי המסדירים שירותים פיננסיים יוחלפו או יבוטלו. רבים טוענים כי עזיבת בריטניה את האיחוד האירופי פגעה בתחרותיות הפיננסית של המדינה, כאשר רויטרס דיווחה כי לונדון הפסידה מיליארדי יורו במסחר יומי במניות ובנגזרים לבורסות האיחוד האירופי בעקבות יציאתה מהגוש. חוקרים מבית הספר לכלכלה של לונדון אמרו מוקדם יותר השנה כי השירותים הפיננסיים יהיו בין המגזרים שייפגעו הכי קשה מהברקזיט.
השאיפה להגביר את הצמיחה הכלכלית האטית של בריטניה הפכה לעמוד בראש סדר העדיפויות של הממשלה, כשהמדינה צפויה להיות על סף מיתון ארוך. הסרת המכסה הבריטית על בונוסים של בנקאים שהוכרזה בעבר, הייתה אחד הצעדים הבודדים שעליו הכריז קודמו של האנט, קוואזי קווארטנג. קווארטנג הבטיח שיהיה "המפץ הגדול 2", בהתייחס לביטול הרגולציה של בורסת לונדון בשנות ה-80, שמשך שורה של בנקים וחברות השקעות גלובליות לבריטניה והגדיל במהירות את גודל המגזר הפיננסי של העיר לונדון.
רפורמה נוספת המוצעת תגדיל את תפקיד הרגולטורים כך שיכלול הקלה על התחרותיות של כלכלת בריטניה, במיוחד במגזר השירותים הפיננסיים. עם זאת, ג'ון ויקרס, לשעבר יו"ר הוועדה העצמאית לבנקאות, הזהיר השבוע במכתב ל"פייננשל טיימס" כי "ההעדפה המיוחדת של מגזר השירותים הפיננסיים... עלולה להזיק לו, כפי שראינו כולנו לפני 15 שנה".
טוליפ סידיק, שרת העיר מטעם מפלגת הלייבור באופוזיציה, כינתה את הרפורמות המוצעות "מירוץ לתחתית" - "רפורמות כמו גידור ומשטר המנהלים הבכירים הוכנסו מסיבה טובה. העירייה לא רוצה פרסי ניחומים חלשים על כך שנמכרו במורד הנהר בהסכם הברקזיט, וגם לא עוד הבטחות ריקות מתוכן".
קיי סווינבורן, סגן יו"ר תחום השירותים הפיננסיים של KPMG בריטניה, אמר כי הרפורמות היו "צעד טוב יותר להפוך את הרגולציה ליעילה יותר מאשר מרוץ לתחתית". הוא הוסיף כי "למרות שרוב הרפורמות הללו נגררו בעבר, הן מייצגות צעד לקראת הבטחת התחרותיות והצמיחה ארוכת הטווח של תעשיית השירותים הפיננסיים בבריטניה תוך ניסיון לשמור על סטנדרטים".
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה
-
1.האנגלים ישתו תה ועוד תה ועוד תה ועוד תה ועוד הרבה תה (ל"ת)אנונימי 10/12/2022 16:14הגב לתגובה זו0 0סגור