מה המשמעות של צמצום הגבלות הקורונה בסין?
אנחנו כבר שכחנו לגמרי מהקורונה, מהבידודים ומהדיווחים היומיומיים בחדשות על מספר החולים החדשים, אך המצב בסין שונה לגמרי. רק בשבועות האחרונים, לאחר כמעט 3 שנים, החל הממשל הסיני להוריד הלחץ של מדיניות הקורונה על האזרחים, והמגמה ממשיכה בצורה ברורה למדי. משרד הבריאות הסיני הודיע אתמול כי חובת הבידוד על הנוחתים בסין תבוטל לגמרי החל מה-8 בינואר, זאת בנוסף לכך ש"רמת ניהול הקורונה" במדינה תרד מקטגוריה A (הגבוהה ביותר) אל קטגוריה B.
צמצום ההגבלות עשוי לאושש מעט את התיירות הסינית היוצאת (גם לישראל?) שכמעט ולא הייתה קיימת בשלוש השנים האחרונות לאחר שצמחה בקצב מהיר בעשור האחרון (וטרם הקורונה).
עם זאת, צריך לזכור שיש לקחת בערבון מוגבל את הצהרותיה של המדינה הקומוניסטית שלא אחת נפסה עושה הפוך ממה שאומרת או חוזרת בה מהר מהצפוי. דיווחים מהימים האחרונים על כ-20 מיליון נדבקים חדשים בכל יום במדינת הענק מרתיעים מאוד את המשקיעים שכן מדובר במאות מיליונים בתוך ימים בודדים - נתון בעל השפעה על כלל המדינה. נתון שכזה משפיע גם על הבורסות במדינות אחרות בהן נסחרות חברות בהמנהלות סחר עם סין שהתעשייה בה עלולה להיפגע (שוב) קשות בעקבות סגרים שעשויים להגיע מעכשיו לעכשיו.
חוסר היציבות בתחלואה בסין אינה בריאה עבור כלכלתה שלה ועבור כלכלה של מדינות הסוחרות עימה. כתוצאה מכך, משקיעים יעדיפו למשש את השקעותיהם בסין ולעבור להשקיע במקומות בעלי תנודתיות פחותה. היבט נוסף הוא זליגה של תחלואה מסין למדינות אחרות במה שעשוי להביא חלילה לבהלה עולמית שכן גם ככה השווקים מעורערים כתוצאה מאי היציבות הפיננסית והאינפלציה הגואה.
לקריאה נוספת:
>>> סין ממשיכה לבטל הגבלות בזמן שמספר המתים צפוי לחצות את רף המיליון - האם הכלכלה תצליח לחזור לעמוד על רגליה?
התקווה היא שבמידה וקצב חיסון האוכלוסייה (מחלימים+מחוסנים) יתקדם במהירות ולא נראה נסיגה בדרך, הדבר כן יתרום להאצה בקצב הצמיחה של סין במחצית השנייה של 2023. אבל לכך תהיה השלכה חיובית על הביקושים לחומרי הגלם בעולם שיתגלגל לאינפלציה העולמית ויתמוך גם בריבית עולמית גבוהה יותר.
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה