גולדמן זאקס צופה אפסייד של עד 24% במניות הסיניות עד סוף 2023

האם אחרי התרסקות של 62% מהשיא, שוק המניות הסיניות חוזר להוות רכישה אטרקטיבית? "עוברים מ'פתיחה מחדש' ל'התאוששות'" אמרו בבנק ההשקעות
 | 
telegram

האסטרטגים של גולדמן זאקס GOLDMAN SACHS +1.11% GOLDMAN SACHS 602.75 +1.11% GOLDMAN SACHS סגירה:0 פתיחה:596.33 גבוה:603.94 נמוך:594.65 מחזור:-- לעמוד ציטוט חדשות גרפים פרופיל חברה המלצות כתבות נוספות בנושא:  צופים שינוי כלכלי אותו הם מגדירים "מפתיחה מחדש להתאוששות" שמוביל לעלייה של עד 24% במניות הסיניות עד סוף השנה הנוכחית.

החברה רואה כאמור אפסייד פוטנציאלי של 24% למדד MSCI China ISHARES MSCI CHINA ETF -2.33% ISHARES MSC 46.48 -2.33% ISHARES MSCI CHINA ETF סגירה:0 פתיחה:46.5 גבוה:46.56 נמוך:46.28 מחזור:-- לעמוד ציטוט חדשות גרפים פרופיל חברה המלצות כתבות נוספות בנושא: כאשר המדינה חווה את הפתיחה המחודשת בעקבות ביטול מדיניות ה"אפס-קורונה" המחמירה שלה שמנעה צמיחה. "אנו מאמינים שהנושא העיקרי בשוק המניות יעבור בהדרגה מפתיחה מחדש להתאוששות, כאשר נתחיל לראות צמיחה של רווחים", אמרו האסטרטגים של גולדמן זאקס.

מניות סיניות נכנסו לטריטוריית שוק השוורים סביב ראש השנה הירחי מוקדם יותר השנה - כאשר מדד MSCI China הגיע לשיא בסוף ינואר עם עלייה של כמעט 60% מהשפל שנראה באוקטובר. נכון לסגירה ביום שישי, המדד איבד כ-8% מאז השיא שלו ב-27 בינואר, מה שמציב אותו קרוב לטריטוריית תיקון השוק, המוגדרת בדרך כלל כאשר המדד יורד ביותר מ-10% מהשיא האחרון שלו.

כותרת ראשית

- כל הכותרות

מדד MSCI China עוקב אחר יותר מ-700 מניות סיניות הרשומות ברחבי העולם, בהן Tencent, BYD וה-Industry and Commercial Bank of China. גולדמן זאקס הוריד ביולי את תחזית הרווח שלו עבור המדד לצמיחה אפסית. המהלכים "יזכירו מעבר משלב של תקווה לצמיחה במחזור מניות טיפוסי", הם כתבו, והוסיפו כי הקורונה נמצאת כעת "ככל הנראה במראה האחורית" של סין. מדד יצרן הרכש האחרון כמו גם רמות הצריכה מראים "סימנים ברורים לנורמליזציה של הפעילות, אם כי עדיין ברמה חלשה יחסית", כתבו האסטרטגים.

גולדמן זאקס צופה שכלכלת סין תצמח ב-5.5% בשנת 2023 כולה, בעיקר הודות לצמיחה ברבעון השני והשלישי, אותו הוא מעריך כעת ב-9% ו-7%, בהתאמה. "דחף הצמיחה צריך להיות מוטה מאוד לכיוון כלכלת הצרכנים, שם מגזר השירותים עדיין פועל באופן משמעותי מתחת לרמות שלפני המגפה ב-2019", הם כתבו, והדגישו שלמשקי בית סיניים יש חסכון עודף של יותר מ-3 טריליון יואן (437 מיליארד דולר) השנה.

האסטרטגים הוסיפו כי מספר ספקולנטים מראים תיאבון גדול יותר למניות סיניות, תוך שהם מצטטים נתונים מהברוקראז' הראשי של החברה. "משקיעי קרנות גידור לקחו סיכון מחדש באופן מהותי במניות סיניות, בעיקר במניות Offshore ל-GS Prime Brokerage, כאשר החשיפות נטו שלהם בסין ביחס לסך החשיפות שלהם למניות בעולם כמעט חוזרות לשיא של כל הזמנים", כתבו.

תגובות לכתבה(0):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות