גולדמן: בנקים לא יפילו את הכלכלה או את שוק ההון. כנראה
נראה שמישהו שכח להגיד לשוק ההון ליפול - אחרי רצף של בנקים קורסים, מדד ה-S&P הצליח להמשיך ולעלות 4%. אנליסטים משני הבנקים הגדולים יוצאים עם תחזיות להמשך הדרך:
אנליסט מורגן סטנלי מייק ווילסון אמר "הערכות הרווח נראות יותר ויותר לא מציאותיות, מכפילי הרווח יכולים ליפול באופן חד ובלתי צפוי והביצועים הנמוכים האחרונים של חברות Small-cap אומרים שזה קרוב.
לעומת זאת בגולדמן זאקס אומרים כי מדד הS&P יצמח ב1% ויעקוף את הצפי במעט. המדד יסיים את השנה במחיר של 4000 דולר. דוח חדש של אנליסט גודמן זקס יאן הציוס מסביר: הסיכוי למיתון במהלך 12 החודשים האחרונים גדל, אבל רק ל-35% מ-25%. התנאים נראים טובים יותר היום משהם נראו לפני 15 שנה במיתון בהובלת הבנקים בגלל כמה סיבות:
שוק ההלוואות כבר נראה רזה: בנקים הידקו את האשראי שהם נותנים מאז אמצע שנה שעברה, בנקים גדולים במיוחד, שיש להם סטנדרט נזילות גדול יותר מאשר הקטנים לא צפויים להפחית את האשראי עוד. המשבר שהתאזן בחלקו על ידי הפסדים של הבנקים על אג"ח האוצר, שלח משקיעים אל אותו האג"ח מה שדחף את המחירים מעלה והקטין את ההפסדים על הנייר למלווים. דבר שהוא הפוך ממה שקרה בשנת 2008, כשנכסים שהיו במרכז המשבר איבדו יותר מערכם.
בנוסף, נדל"ן מסחרי, המשמש כמקור ביקוש גדול להלוואות מבנקים קטנים, כבר היה בקשיים ולכן קיטון היצע ההלוואות סביר שלא ישפיע המון. כל אילו גורמים להציוס לחזות שמשבר הבנקים הנוכחי יהיה יותר "כמו רוח חזקה ולא הוריקן".
היום, בניגוד למשבר ב-2008 לבנקים יש עתודות הון גדולות יותר, במיוחד לבנקים הגדולים ביותר, שבהם דרישות ההון הוגדלו באופן משמעותי לאחר 2008. מעבר לכך, יש להם פחות חשיפה למשכנתאות סאב-פריים ולנדל"ן מסחרי, הרגולציה תוגברה, והרגולטורים הפיקו לקחים על החשיבות של פעולה מהירה ונחרצת.
ייתכן שגם מוקדם מדי לדעת מה יהיו ההשלכות המלאות הן על הבנקים והן על הכלכלה האמריקאית. לקוחות רבים מעבירים פיקדונות ממוסדות קטנים יותר לבנקים גדולים בארה"ב. ייתכן שבנקים קטנים ובינוניים יצטרכו להציע ריביות גבוהות יותר כדי לשמר מפקידים או לחפש מקורות מימון אחרים, הרבה יותר יקרים. שתי האופציות לא יסייעו לרווחיות שלהם.
האירועים האחרונים מרמזים שדרישות ההון הקיימות עבור בנקים גדולים יורחבו לכל מוסד פיננסי מלווה בארה"ב מה שיגרום לשווקים לתיקון נוסף ולדרישה של הון עצמי גבוה יותר וייצור פגיעה ברווחים.
בעיות במגזר הבנקאי ממחישות כיצד הכלכלה הריאלית מגיבה למחזור ההידוק המוניטארי של הפד. הסיכון הוא שתנאים פיננסיים מגבילים יותר ונזילות נמוכה יותר כתוצאה מכך עלולים להגביר נקודות תורפה שטרם זוהו בשווקים אחרים. כדי להקל על החששות הללו, הפד ובנקים מרכזיים גדולים אחרים, כולל הבנק המרכזי האירופי, ה-SNB, הבנק המרכזי של אנגליה, הבנק של קנדה והבנק של יפן הכריזו על פעולה מתואמת לחיזוק הנזילות העולמית.
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה
-
4.חחחחחחחאחד! וגם אחד! 29/03/2023 09:00הגב לתגובה זו0 2ארה"ב "ידידת" ישראל קרובה לנפילה.סגור
-
3.דבר לא ימנע את ירידת מחירי הנכסים בעשרות %גד 29/03/2023 06:58הגב לתגובה זו1 1הסכנה למשקי הבית הרבה יותר גדולה כי הפיטורים ההמוניים יעשו את העבודהסגור
-
הפד מזרים לבנקים לפי ערך נומינאלי ללא הפסדלילי 29/03/2023 08:24הגב לתגובה זו0 0הסיפור פשוט בנק שרוצה כסף מעביר לפד אג,ח זבל ומקבל הלוואה לפי ערך נומנאלי של האג"ח . כך מאזן הפד גדל ועובר להרחבה מוניטארית .סגור
-
2.האמריקנים בדרך לפשיטת רגל והדפסותמיקליס 29/03/2023 00:46הגב לתגובה זו3 2כסף והגדלת הגירעון הלאומי לא יצילו אותם הפעם כי העולם מתרחק מהדולר שהפך ללא אמין, הבנקים קורסים כי כולם מושכים מהם את כספם ומדינות עוברות לסחר במטבע לאומי והתופעה רק מתרחבתסגור
-
נראה שהגיע הזמן לנפילת ארה"ב (ל"ת)אחד! וגם אחד! 29/03/2023 08:59הגב לתגובה זו0 1סגור
- טען עוד
-
1.אחד מהם טועה בטוחיניב 28/03/2023 22:48הגב לתגובה זו2 0אחד מהם צודק בטוח . ככה נראת אנליזה , כל אחד מדבר מפוזיציה .סגור