תחום הקריפטו זהה להימורים? באנגליה חושבים שכן

החשש באנגליה הוא כי הסדרה של תחום הקריפטו במדינה ייצור "אפקט הילה" שיגרום לסוחרים להאמין שהפעילות בו בטוחה יותר ממה שהיא
 | 
telegram

באנגליה, הכלכלה החמישית בגודלה בעולם, רוצים ללכת לכיוון אחר משאר המדינות ביחס לקריפטו. על פי הדו"ח שפירסמו המחוקקים במדינה, הם מעוניינים להתייחס למסחר במטבעות קריפטו כהימורים. 

נראה ש "לנכסי קריפטו לא מגובים אין ערך מהותי, ותנודתיות המחירים שלהם חושפת את הצרכנים לפוטנציאל לרווחים או הפסדים משמעותיים, תוך שהם לא משרתים שום מטרה חברתית מועילה", כתבו חברי הפרלמנט. "לכן אנו ממליצים בחום שהממשלה תסדיר את פעילות המסחר הקמעונאי וההשקעות בנכסי קריפטו לא מגובים כהימורים ולא כשירות פיננסי." החשש המרכזי בהסדרת המסחר בקריפטו כשירות פיננסי לפי המחוקקים, הוא שזה ייצור "אפקט הילה" שיוביל את הסוחרים להאמין שהפעילות בטוחה יותר בעקבות הרגולציה תחתיו היא נמצאת.

השאלה כיצד להסדיר את המטבעות קריפטוגרפיים הכבידה על מדינות רבות כאשר מחירי הנכסים הדיגיטליים זינקו ב-2021, התרסקו ב-2022 ונשארו תנודתיים ב-2023. בארצות הברית, הרגולציה שנועדה להסדיר את ה-StableCoins התעכבה חודשים רבים בקונגרס, כשהרשות לניירות ערך נקטה בעמדה נוקשה כלפי החברות שלפי הרשות מציעות גישה לניירות ערך לא רשומים. באיחוד האירופי נקבעו חוקים המכסים את ספקי ארנקי הקריפטו, בורסות ומנפיקי ה-stable coins, מה שהופך את האיחוד המורכב מ-27 מדינות לאחד מתחומי השיפוט הראשונים והגדולים עם רגולציה לעולם הקריפטו.

כותרת ראשית

- כל הכותרות

המחוקקים התמקדו גם בתמיכה הממשלתית המסתמנת בקריפטו, כאשר הייתה תוכנית ליצירת מטבע קריפטו של אנגליה. "הממשלה צריכה להימנע מהוצאת משאבים ציבוריים על תמיכה בפעילות בנכסי קריפטו ללא סיבה ברורה ומועילה", אמרו. "אין זה תפקידה של הממשלה לקדם חידושים טכנולוגיים למען עצמה". נראה כי העמדה החמורה ביחס לקריפטו מצד המחוקקים, סותרת את שאיפתה של בריטניה למצב עצמה כמרכז לחדשנות ולחדש את הכללים הפיננסיים במדינה לאחר הברקזיט. נזכיר כי היה זה ראש הממשלה רישי סונק, שבתפקידו כשר האוצר רצה להפוך את בריטניה למרכז קריפטו עולמי והנחה על ייצור NFT.

מטבעות הקריפטו נותרו רגישים למגמות המאקרו-כלכליות ובמיוחד למסלול הריביות בארצות הברית, היות וריביות גבוהות מפחיתות את הביקוש לנכסים מסוכנים יותר כמו ביטקוין ומניות הטכנולוגיה. הפדרל ריזרב העלה את הריבית באגרסיביות במהלך השנה האחרונה, בניסיון לשלוט באינפלציה המשתוללת. בעוד השווקים צופים כי הבנק המרכזי בארצות הברית העלה את הריבית בפעם האחרונה, הפד אותת כי הוא עדיין ממשיך לעקוב אחר הנתונים הכלכליים. נתוני האינפלציה האחרונים מראים שהמאמצים להאטת האינפלציה מצליחים, מה שתומך בתחזית להורדת הריבית בהמשך, דבר שאמור לתמוך בביטקוין ובמטבעות האחרים.

תגובות לכתבה(0):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות