האם מניות ה-AI יובילו ראלי במניות הטכנולוגיה בחצי השנה הקרובה?

על פי הערכות למניות הטכנולוגיה יש עוד המון מקום לעלות מכאן, "ככל והמשקיעים מעכלים את ההשלכות של גל ההוצאות העתיד לבוא בסך 800 מיליארד דולר"
 | 
telegram
(2)

אחרי הראלי המטורף במניות ה-AI, אנחנו מתקרבים לסוף הרבעון השני ונראה שיש אנליסטים שבטוחים שגם בחצי השנה הקרובה נמשיך לראות עליות במניות הטכנולוגיה בהובלת מניות הבינה המלאכותית.

אנליסט Wedbush דן איבס נחשב לאחד האנליסטים היותר שוריים בוול סטריט בכל מה שקשור למניות הטכנולוגיה. כעת איבס צופה עלייה של בין 12% ל-15% במניות הטכנולוגיה. לפי האנליסט לקראת תחילת השנה הנוכחית הסנטימנט עבור מניות הטכנולוגיה היה שלילי מאוד, בעקבות העלאות הריבית והחשש הגובר לגבי המצב המאקרו-כלכלי בנוסף להאטה בביקושים למוצרי טכנולוגיה. למרות זאת, המניות נעו בכיוון ההפוך, בהובלת ענקיות הטכנולוגיה ו-"כיוון שהבינה המלאכותית שינתה את עולם הטכנולוגיה ואת סנטימנט המשקיעים".

לפי איבס למניות הטכנולוגיה יש עוד המון מקום לעלות מכאן, "ככל והמשקיעים מעכלים את ההשלכות של גל ההוצאות העתיד לבוא בסך 800 מיליארד דולר". האנליסט צופה ראלי בחצי השנה הקרובה שיהיה מונע על ידי מניות התוכנה והשבבים. 

כותרת ראשית

- כל הכותרות

אלפבית חברת האם של גוגל, שילבה את הבינה המלאכותית בשירות הפרסומות שלה והשיקה את Bard, המתחרה העיקרי ל-ChatGPT, ומנייתה זינקה בכמעט 40% עד כה השנה. מניות אנבידיה ומטא יותר מהכפילו את עצמן ב-2023. מניותיה של מטא חברת האם של פייסבוק ואינסטגרם, ספגו ירידות ב-2022, מה שגרם לה להיות יחסית זולה לפני תחילת ראלי ה-AI. אנבידיה צפויה למכור יותר שבבים במרכזי הנתונים שלה וכך להניע יותר את פיתוחי הענן המשתמשים בבינה מלאכותית. גם ב-AMD ראו זינוק של יותר מ-80% מתחילת השנה, כשגם פה צופים שהרבה מהמכירות יגיעו מתחום מרכזי הנתונים והבינה המלאכותית.

אנליסטים אחרים צופים כי הצמיחה השנתית לרווח למניה של הנאסד"ק תהיה כמעט 18% בשלוש השנים הקרובות, מה שאומר שהמכפיל הנוכחי הוא בערך פי 1.5 מקצב הצמיחה. במילים אחרות יחס ה-PEG היחס בין מכפיל הרווח לשיעור הצמיחה. זה נתון לא רע. זה אומר כי המשקיעים משלמים פי 1.5 על כל אחוז בצמיחה ברווחים שהם מקבלים. זה לא כזה גבוה בהתחשב שיחס ה-PEG של ה-S&P עומד על קצת מעל 2.

להערכת האנליסטים, המכפילים במהלך השנים הקרובות צפויים להיות יציבים כאשר הן הרווחים והן מחירי המניות יעלו, ככל ויותר משקיעים נכנסים להשקעה. לדוגמה, מניית אנבידיה, יכולה להיסחר להערכתם במעל 530 דולר עד לסוף השנה הבאה, אפסייד של 39% מהמחיר הנוכחי. זה בהנחה שמניות ימשיכו להיסחר במכפיל הנוכחי של 45 והתחזית לרווח למניה של 11.84 דולר תישאר במקומה. המכפילים הנוכחיים נראים מוצדקים, בהתחשב בכך שהמכפיל הנוכחי קטן מצפי הצמיחה של אנבידיה של 50% בשנה ב-3 השנים הקרובות.

יתכן מאוד שזה עדיין לא הסוף מבחינת שיגעון הבינה המלאכותית, ככל ועוד חברות משקיעות יותר כספים ויוצאות עם מוצרים חדשים ופתרונות חדשים, הסבירות להמשך העליות רק גוברת. סביר שנראה תיקון ועצירה "לקחת אוויר" בטווח הקרוב, אך ככל שהימים עוברים כנראה שהשקעה במניות ה-AI תוכיח את עצמה בטווח היותר רחוק.

תגובות לכתבה(2):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 1.
    אפשר לקבל שמות של מניות? סלים? קרנות? המבוססות AI תודה (ל"ת)
    אזרח שצופה מהצד 27/06/2023 09:29
    הגב לתגובה זו
    0 0
    סגור
  • מדד הנסדק. מניות אפל, טסלה, מיקרוסופט, אינבידיה, גוגל,
    אושרי 27/06/2023 10:40
    הגב לתגובה זו
    0 0
    AMD, נטפליקס.
    סגור
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות