הנפקת השנה בסין: חברת השבבים השנייה בגדולה במדינה גייסה 3 מיליארד דולר

על רקע מלחמת השבבים, הואה הונג הסינית רשמה את מניותיה למסחר בבורסה בשנגחאי, במה שהפך להנפקה הגדולה ביותר בשווקי המניות באסיה; הגיוס והרישום נעשו בעידוד הממשל הסיני
 | 
telegram

מניותיה של יצרנית השבבים השנייה בגודלה בסין, הואה הונג (Hua Hong), החלו להיסחר היום בבורסה בשנגחאי, במה שהפך להנפקה הגדולה ביותר בשווקי המניות באסיה. זאת על רקע מלחמת השבבים המתנהלת בימים אלו בין ארצות הברית, מדינות אירופה, יפן וסין.

המסחר במניות החברה החל הבוקר בשנגחאי, בשוק ה-STAR המתמקד בטכנולוגיה (בדומה לנאסד"ק בארה"ב), בעליות שערים של עד 15%, אך בעת נעילת המסחר רשמה המניה עליה של 5% בלבד. עם זאת בבורסה בהונג קונג בה נסחר מניית החברה מאז שנת 2015 היא רשמה ירידות של 11%. במסגרת ההנפקה, המגיעה על רקע הנסיונות הממשל הסיני להקטין את התלות בגורמים זרים בתחום השבבים, גייסה החברה 3 מיליארד דולר, בהנפקה הציבורית הגדולה ביותר של סין השנה.

הואה הונג הוקמה בשנת 1996, כחלק מהמאמצים הלאומיים של סין להגביר את תעשיית ייצור המעגלים המשולבים במדינה. כיום החברה היא יצרנית השבבים השנייה בגודלה בסין אחרי המתחרה SMIC והשישית בגודלה בעולם, עם נתח שוק עולמי של 2.6% נכון לרבעון השני של 2021. SMIC עצמה נכנסה לשוק המניות בסין לפני כשלוש שנים, אז היא גייסה 46.8 מיליארד יואן (6.6 מיליארד דולר).

כותרת ראשית

- כל הכותרות

הואה הונג מצטרפת לשורה של חברות מוליכים למחצה סיניות, שהחלו להיסחר בבורסה המקומית. הרישום של מניות החברות הללו, מסונכרן במידה רבה עם התוכניות של הממשל הסיני לתמוך בתעשייה בניסיון להתמודד עם ההגבלות הקשות שהוטלו עליה מצד מדינות שונות ברחבי העולם בראשות ארה"ב, אשר נועדו לחסום את הגישה של חברות סיניות לטכנולוגיות מתקדמות. כך למשל, אחת המשתתפות הגדולות ביותר בהנפקה הייתה קרן ההשקעות הלאומית הנתמכת על ידי המדינה, הנקראת גם הקרן הגדולה, אשר קנתה מניות בשווי של 3 מיליארד יואן. עם זאת בינתיים, שוק ההנפקות בסין, שחווה במהלך השנה האחרונה עדנה מסוימת, מראה בחודשים האחרונים סימני התקררות, כשהרווחים שהושגו בבורסות השונות בשנג'ן, שנחאי ובייג'ין, חווים ירידה מאז חודש מרץ על רקע החששות מהאטה בצמיחה הכלכלית של המדינה.

בחודשים האחרונים מתגברים הלחצים על סין בכל הקשור לייצור השבבים, מצד ארצות הברית, מדינות אירופה ויפן. במטרה למנוע מהמדינה גישה לטכנולוגיה חדשה, מטילות המדינות על החברות הפועלות בשטחן פיקוח מוגבר בכל הקשור לייצוא מוצריהם לסין. מנגד, הממשל הסיני הגיב באמצעות שורה של תקנות ביניהם הגבלות נוקשות על מכירת חומרים המשמשים את סקטור המוליכים למחצה למדינות שונות, וכן איסור רכישת מוצרים מסוימים מיצרנית השבבים האמריקאית מיקרון.

תגובות לכתבה(0):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות