מצאו אויב משותף: חברות הטכנולוגיה הגדולות מתאגדות
תכירו את CODE (Coalition for Open Digital Ecosystems) - הארגון החדש שהקימו גוגל, מטא, קוואלקום ועוד מספר ענקיות טכנולוגיה אחרות הצהיר שמטרתו היא "לעבוד עם אקדמאים ומחוקקים תוך אספקת מידע שיעזור ליישם את החוקים הטובים ביותר שיתרמו לסביבה דיגיטלית פתוחה". זה אולי נשמע יפה ונחמד, אבל כל חברה בסך הכל דואגת לעצמה לקראת התקנות החדשות שאיחוד האירופי מתכנן להחיל.
האויב המשותף - האיחוד האירופי
האיחוד האירופי יחיל את "אמנת השווקים הדיגיטליים" בחודש מרץ הקרוב. מטרתה של האמנה היא לגרום לאתרים, שלפי האיחוד האירופי משמשים כ"שומרי סף" של מידע גדול מאוד על המשתמשים, לשתף את המידע בין אחד לשני וליצור סוג של אקו-סיסטם דיגיטלי רחב בו כל האתרים יהיו בעצם חלק מאותה זירה דיגיטלית. והאיחוד גם ידאג להטיל קנסות כבדים על כל מי שתפר את האמנה החדשה, קנסות שיכולים להגיע לעד 20% מההכנסות השנתיות של החברה.ובשביל גוגל ומטא, אלא חדשות רעות מאוד - מקור ההכנסה העיקרי של שתי החברות הוא המידע האישי של המשתמשים שלהן אותו הן מוכרות לחברות פרסום שונות בכדי שאלו יוכלו לשווק באופן ממוקד ויעיל יותר. כמובן שמטא הייתה שמחה לקבל את הנתונים שגוגל מחזיקה, ולהפך, אבל שתי החברות מעדיפות לשמור את המידע שלהן לעצמן ולהמשיך להתפתח בתוך הבית בשביל להבין איך לאסוף עוד מידע.
אם אתה לא יכול לנצח אותם, תצטרף אליהם
ולמרות שהן לא יגידו את כל זה, יצירת הקואליציה החדשה היא מהלך על גבול המשעשע שנועד לנסות להסיט את הזרקור מכוונותיהן האמיתיות ולהסתיר אותו במסך עשן של "שיתוף פעולה לטובת הכלל". CODE תעבוד מול הרגולטורים ותשמש פחות או יותר כלובי עצום עם משאבים אדירים שידחוף לחקיקה שמתאימה לחברות עצמן.המהלך הזה מעיד על שינוי תפיסתי בחברות הגדולות. בשנים האחרונות הרגולטורים מעלים הילוך נגד אותן חברות, בעיקר בטענות על הגבלת התחרות, כמו למשל הסכם גוגל-אפל, במסגרתו גוגל משלמת לאפל 20 מיליארד דולר בשנה בשביל שגוגל יהיה דפדפן ברירת המחדל באייפונים, או התביעה האחרונה בה הפסידה גוגל מול המפתחת Epic Games. החברות הבינו משפט מאוד פשוט לגבי הרגולטורים: אם אתה לא יכול לנצח אותם, תצטרף אליהם.
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה