IBM רוכשת שתי חטיבות מידע ב-2.3 מיליארד דולר; מתחזקת בתחום ה-AI
IBM INTERNATIONAL BUSINESS MACHINES -1.91% INTERNATION 205 -1.91% סגירה:0 פתיחה:208.12 גבוה:208.49 נמוך:204.07 מחזור:-- לעמוד ציטוט חדשות גרפים פרופיל חברה המלצות כתבות נוספות בנושא: מנסה לחזור לרלוונטיות דרך תחום המחשוב הקוונטי, אבל גם דרך תחום ה-AI, והיא מדווחת על מהלך משמעותי בתחום הזה. החברה תרכוש שתי חטיבות מידע מחברת SoftwareAG הגרמנית בסכום של 2.33 מיליארד דולר. חטיבות המידע ישמשו את מודלי ה-AI של IBM ובראשם מערכת מודלי ה-AI שלה WatsonX.
"החטיבות החדשות יתרמו למימוש מלוא הפוטנציאל של WatsonX", מסר סמנכ"ל המסחור של IBM, רוב תומאס. IBM תבצע את העסקה במלואה במזומנים והיא צפויה להשלים אותה ברבעון השני של 2024.
המנייה של IBM משתרכת אחרי מניות טכנולוגיה אחרות, כאשר מתחילת השנה היא עלתה ב-14% בעוד חברות אחרות כמו מיקרוסופט וגוגל עלו ב-55% וב-52% בהתאמה, והיא אפילו מאחורי מדד ה-S&P 500 שעלה ב-24% מתחילת השנה.
IBM הייתה פעם ממובילות הסקטור הטכנולוגי, אבל חברות אחרות, כמו אלה שצוינו למעלה, השאירו אותה מאחור. כעת היא מנסה לחזור לרלוונטיות, גם דרך תחום ה-AI, והאנליסטים אופטימיים: "Watson X היא מוצר התוכנה המבטיח והחדש ביותר ש-IBM פיתחה בשנים האחרונות", אמרה האנליסטית ליסה אליס מ-MoffettNathanson. אליס חושבת ש-Watson X יכול להיות "שובר הקופות הבא של IBM", יותר מפלטפורמת הענן של החברה Red Hat's.
תחום נוסף דרכו IBM מנסה לחזור למקומה כמובילה בשוק הוא המחשוב הקוונטי. שבבים קוונטים הם שבבים המנצלים עקרונות פיזיקליים, כמו סופרפוזיציה, בשביל לחשב חישובים בצורה הרבה יותר מהירה, ומתוקף כך כוח המחשוב שלהם חזק בהרבה מזה של מחשב רגיל. מחשבים רגילים פועלים בעזרת ביטים שמדברים בשפה בינארית, כלומר 0 או 1, אבל מחשבים קוונטים משתמשים בקיוביטים שיכולים להיות גם 0 וגם 1 בו זמנית. זה נשמע מסובך, אבל בפועל זה אומר שלקיוביט אחד יש כוח מחשוב של שני ביטים רגילים, ולכן מחשב קוונטי חזק בצורה מעריכית יותר ממחשב רגיל.
אבל עדיין קשה מאוד לייצר קיוביטים. יש הרבה דרכים ואף אחת מהן היא לא נטולת בעיות. מחשב קוונטי שמצליח לעבוד עם 50 קיוביטים למשל זה מרשים, אבל IBM הודיעה כבר בתחילת החודש שהיא הצליחה לבנות מחשב מתפקד עם 1000 קיוביטים, מה שמציב אותה בחוד החנית של התחום נכון לעכשיו.
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה