ביל אקמן פועל לגייס 10 מיליארד דולר עבור קרן חדשה - תהיה הגדולה בארה"ב
המשקיע היהודי פועל להקים את הקרן הסגורה הגדולה בארצות הברית אי פעם. מטרתו של אקמן היא לגייס סכום שלפי הערכות יעמוד על 10 מיליארד דולר ומעלה, כפול מגודל הקרן הגדולה ביותר בארה"ב כיום - Pimco Dynamic Income - ששווה 5 מיליארד דולר.
המשמעות של קרן סגורה היא קרן המנפיקה מספר מוגבל של מניות הנסחרות בבורסה. בניגוד לקרן נאמנות מסורתית, שמניותיה נרכשות ונמכרות לפי שווי נכסי נקי, קרן סגורה יכולה להיסחר בפרמיה או בהנחה. למרות שגודל שוק הקרנות הסגורות עומד על 300 מיליארד דולר, הוא לא ראה עסקאות חדשות ב-2023. הסיבה לכך היא הנחה של 10% בערך הנכסי הנקי של קרן סגורה ממוצעת, מה שיוצר תחרות "זולה" בשביל קרנות חדשות וגורם למשקיעים לחשוש שכל קרן חדשה שתיפתח תעבור להיסחר גם היא בדיסקאונט וכך יגרמו הפסדים למשקיעים.
זה לא מפריע לאקמן. החברה שלו Pershing Square Capital Management הגישה בשבוע שעבר בקשה להנפקה של קרן סגורה חדשה בשם Pershing Square USA Ltd עם הטיקר PSUS. הקרן החדשה צפויה לבצע השקעות יחסית ממוקדות ולהחזיק בין 12 ל-24 מניות, כאשר בשבוע שעבר הציג המשקיע במצגת גודל משוער של 10 מיליארד דולר עבור הקרן.
בוול-סטריט אופטימיים ואומרים שאם יש מישהו שיכול לשווק קרן חדשה, זה כנראה אקמן. המיליארדר נמנה עם מספר מצומצם של משקיעים גדולים ששברו שיאים בשנים האחרונות. החסרונות של קרן סגורה הן כאמור המצב "החלש" של שוק הקרנות הסגורות, בנוסף לעמלה יחסית גבוהה של 2% בשנה, עליה הקרן תוותר בשנה הראשונה לפעילותה. הקרן גם תתחרה בקרן האחרת של אקמן Pershing Square Holdings, הנסחרת באירופה בדיקסאונט של יותר מ-25% מהשווי הנכסי הנקי.
"לא אתפלא אם הסכום שגויס יהיה הרבה יותר נמוך מ-10 מיליארד דולר שהוצגו במצגת" ,אמר אריק בוטון, מנהל תיקים ב-Matisse Capital. בוטון ציין את הדיסקאונט בו נסחרת
Pershing Square Holdings "למרות בייבאקים גדולים, קמפיין שיווק פעיל, ביצועים מעולים ומספר הולך וגדל של בעלי מניות בארה"ב שמוצא דרך לרכוש מניות של הקרן".
הקרן החדשה עשויה להניב עמלות משמעותיות עבור אקמן, כאשר המשקיע מתכנן לגבות דמי ניהול שנתיים של 2%, בערך כפול מהעמלה הממוצעת של קרנות סגורות בארה"ב. המבנה הסגור של הקרן אמור לספק זרם עמלות יציב לחברה של אקמן וכך להועיל לאסטרטגיות ארוכות הטווח שלו. בנוסף, בעוד חלק מהקרנות בארה"ב משתמשות בעמלות ביצועים, כלומר עמלה אותה מנהל הקרן מקבל במידה והוא מנצח את השוק ומשלם במידה והשוק מנצח אותו, אקמן לא יכלול עמלה כזו בקרן החדשה שלו.
הביצועים של Pershing Square Holdings
הקרן הנוכחית של אקמן, המהווה את החלק הארי של הנכסים המנוהלים של החברה שלו, סיפקה ביצועים טובים בשנים האחרונות. הקרן עקפה את מדד ה-S&P 500 ב-2022 ו-2023, אחרי שניצחה את השוק בגדול ב-2019 ו-2020. עם זאת, הקרן פיגרה מאחורי המדד בין מ-2015 עד 2017. כך גם ב-2021. עד תחילת חודש פברואר השנה, הקרן עלתה ב-2% בלבד, מאחורי ביצועי המדד.הביצועים הגרועים בין 2015 ל-2017 הכבידו על תשואות הקרן לטווח הארוך יותר. Pershing Square Holdings הונפקה באוקטובר 2014 במחיר של 25 דולר למניה ומפגרת מאחורי ה-S&P 500 עם תשואה שנתית של 8.7% עד לתחילת חודש פברואר, בעוד המדד סיפק תשואה של 12.8% בשנה. בחישוב המבוסס של השווי הנכסי הנקי, הקרן מפגרת במעט מאחורי המדד, עם תשואה של 12%.
הקרן צפויה לשלם עמלת חיתום שתתחיל ב-2% עבור מיליארד הדולר הראשון שיגויס ותרד ל-0.6% בין 2 מיליארד ל-10 מיליארד דולר. הקרן החדשה של אקמן צפויה לבחון האם המשקיע יצליח לגייס סכום כסף נכבד בשוק שלא ראה הצלחה בשנה האחרונה.
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה