תרופת ההשמנה של נובו נורדיסק יעילה גם בילדים מגיל שש

כיום, נובו נורדיסק ואלי לילי הן שתי חברות התרופות היחידות עם תרופות יעילות במיוחד לירידה במשקל בשוק. אלי לילי גם היא בוחנת את תרופת ההרזיה שלה בילדים מגיל שש
 | 
telegram
(6)

חברת התרופות הדנית נובו נורדיסק NOVO NORDISK A/S -2.51% NOVO NORDIS 102.63 -2.51% NOVO NORDISK A/S סגירה:0 פתיחה:103.18 גבוה:103.22 נמוך:101.51 מחזור:-- לעמוד ציטוט חדשות גרפים פרופיל חברה המלצות כתבות נוספות בנושא: הציגה השבוע תוצאות מבטיחות בניסוי קליני מתקדם לתרופת ההשמנה שלה, Liraglutide. הממצאים, שהוצגו בכנס השנתי של האגודה האירופית לחקר הסוכרת במדריד, מראים כי התרופה עשויה להיות בטוחה ויעילה גם בילדים צעירים מגיל שש.

הניסוי הקליני הראה כי Liraglutide הצליחה להפחית את מדד מסת הגוף (BMI) בילדים בגילאי שש עד 11. התרופה, המשווקת תחת השם Saxenda לירידה במשקל ו-Victoza לטיפול בסוכרת, כבר מאושרת לשימוש בילדים מגיל 12 ומעלה עם BMI גבוה. חשוב לציין כי Liraglutide היא גרסה מוקדמת יותר של תרופות הדגל החדשות של נובו, Ozempic ו-Wegovy.

ההצלחה של נובו נורדיסק בפיתוח תרופות לטיפול בהשמנה הובילה לעלייה דרמטית במחיר מניית החברה בשנים האחרונות. בשנה שעברה, נובו נורדיסק הפכה לחברה בעלת השווי הגבוה ביותר באירופה, עוקפת את ענקית המותגים היוקרתיים LVMH. הביקוש הגובר לתרופות השמנה ממשיך לדחוף את מניית החברה כלפי מעלה.

כותרת ראשית

- כל הכותרות

כיום, נובו נורדיסק ואלי לילי הן שתי חברות התרופות היחידות עם תרופות יעילות במיוחד לירידה במשקל בשוק. אלי לילי גם היא בוחנת את תרופת ההרזיה שלה בילדים מגיל שש. התחרות בין שתי החברות הללו צפויה להתעצם בשנים הקרובות, כאשר שתיהן מובילות את שוק תרופות ה-GLP-1, סוג של תרופה המסייעת בניהול רמות הסוכר בדם.
 

התחרות בשוק תרופות ההרזייה גוברת

שוק תרופות ההרזיה צפוי להפוך לצפוף יותר בשנים הקרובות. ההערכות מצביעות על כך ששוק תרופות ה-GLP-1 צפוי להגיע לשווי של 200 מיליארד דולר בשנת 2031. למרות התחרות הגוברת, הצפי הוא שנובו נורדיסק ואלי לילי ישמרו על כשני שלישים מנתח השוק.

עם זאת, האנליסטים סבורים כי מניות שתי החברות מתומחרות ביתר באופן משמעותי. הם קבעו מחיר יעד של 580 דולר למניית אלי לילי ו-600 כתרים דניים (כ-86 דולר) למניית נובו נורדיסק, הרבה מתחת למחירי השוק הנוכחיים של כ-900 דולר ו-890 כתרים בהתאמה.

שתי החברות לא נחות על זרי הדפנה ומשקיעות במחקר ופיתוח של תרופות הרזיה חדשות. הן בוחנות גם תרופות הרזיה הניתנות דרך הפה כאלטרנטיבה לזריקות. נובו נורדיסק הציגה השבוע תוצאות ראשוניות מניסוי בתרופת הרזיה ניסיונית בשם Amycretin, הניתנת דרך הפה. בניסוי מוקדם, התרופה נמצאה בטוחה עם תופעות לוואי קלות עד בינוניות.

ההתפתחויות בתחום תרופות ההשמנה מעוררות עניין רב בקרב משקיעים ומטופלים כאחד. עם זאת, השימוש בתרופות אלו בילדים צעירים מעלה גם שאלות אתיות ורפואיות שיצטרכו להיבחן בקפידה בשנים הקרובות. ככל שהמחקר בתחום יתקדם, צפוי כי נראה פיתוחים נוספים ואפשרויות טיפול חדשות לבעיית ההשמנה, אחת מהבעיות הבריאותיות המשמעותיות של המאה ה-21.

תגובות לכתבה(6):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 3.
    למה להתחיל בגיל 6
    בא 12/09/2024 16:24
    הגב לתגובה זו
    0 0
    אפשר לדחוף להם תרופות כבר ברחם...העיקר לשלם דיווידנטים לבעלי מניות...פשוט צריך משמעת עצמית ולסגור את הפה!! !
    סגור
  • 2.
    התרופות הללו לא עובדות על כולם ויש תופעת לואי מסוכנת של
    דן 12/09/2024 08:46
    הגב לתגובה זו
    2 0
    פרפור עליות שיכולה להגרם ואם היא קוראת הלב הסתבך. זה קורה לבריאים גם.
    סגור
  • 1.
    לא ניתן לרדת במשקל ע"י נטילת כדורים. צריך תזונה וספורט
    דורונא 12/09/2024 08:39
    הגב לתגובה זו
    2 0
    לכתב היקר כשאתה מפרסם כתבה כזו אתה גורם לסבל לכל החיים לילדים מדהימים. בשם השם תגנוז את הכתבה. ירידה במשקל תתאפשר רק עם תזונה בריאה ופעילות גופנית. בטוח שיש לך ילדים קטנים תודה וסליחה אם פגעתי
    סגור
  • השמנה היא מחלה כרונית וברובה גנטית
    לא מדויק 12/09/2024 10:55
    הגב לתגובה זו
    0 0
    אפשר להזיז את המחט מעט לכאן או לכאן אבל ההשמנה היא גנטית ומונעת מתחושת רעב והצורך של הגוף להיות במשקל מסוים. תזונה וספורט זה אחלה אבל הרבה שמנים מקפידים וזה לא עוזר.
    סגור
  • לא,פשוט לסגור את הפה! (ל"ת)
    בא 12/09/2024 15:17
    הגב לתגובה זו
    0 0
    סגור
  • טען עוד
  • השמנה איננה מחלה כרונית או גנטית
    דורונא 12/09/2024 11:35
    הגב לתגובה זו
    0 0
    3-5% מהילדים נולדים "שמנים" ולא 30-50% כמו שאנו רואים בגילאים בוגרים
    סגור
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות