לא עמדה בציפיות: אלי לילי פספסה בהכנסות ומורידה תחזיות רווח - נופלת ב-6%

החברה הציגה עליה צמיחה בהכנסות אך פספסה בציפיות האנליסטים, בנוסף הרווח למניה עמד על 1.18 דולר לעומת צפי ל-1.47 דולר למניה
 | 
telegram
(1)

אלי לילי ELI LILLY & COMPANY -4.97% ELI LILLY & 745.89 -4.97% ELI LILLY & COMPANY סגירה:0 פתיחה:772.01 גבוה:776.74 נמוך:744.2 מחזור:-- לעמוד ציטוט חדשות גרפים פרופיל חברה המלצות כתבות נוספות בנושא: דיווחה על תוצאות הרבעון השלישי של 2024 עם הכנסות של 11.44 מיליארד דולר, המהווה צמיחה של 20% לעומת התקופה המקבילה אשתקד, אך מתחת לתחזיות השוק שעמדו על 12.1 מיליארד דולר.

הרווח למניה עמד על 1.18 דולר, בעוד שתחזיות האנליסטים היו 1.47 דולר למניה, מה שהוביל לצניחה של 6% במניית החברה. החברה נאלצה גם להוריד את תחזיות הרווח השנתי שלה מ-16.10–16.60 דולר למניה לטווח של 13.02–13.52 דולר, ולצמצם את תחזית ההכנסות השנתית לטווח של 45.4–46 מיליארד דולר, בהשוואה לתחזית קודמת של עד 46.6 מיליארד דולר.

ביקוש גבוה לתרופות מובילות מול קשיי אספקה

הביקוש לתרופות מונג'רו לטיפול בסוכרת וזפבאונד לירידה במשקל היה גבוה מהצפוי, אך החברה נתקלה בקשיי אספקה עקב בעיות במלאי בערוצי הסיטונאות. מכירות מונג'רו הגיעו ל-3.11 מיליארד דולר, נמוך מציפיות האנליסטים של 3.77 מיליארד דולר, בעוד זפבאונד הכניסה 1.26 מיליארד דולר, פחות מצפי השוק של 1.73 מיליארד דולר. החברה ציינה כי קשיי האספקה נובעים מירידות במלאים בערוצי ההפצה, שנגרמו לאחר תקופה של הגדלת מלאי ברבעון השני של השנה.

כדי לענות על הביקוש הגבוה לתרופות, הן אלי לילי והן מתחרתה נובו נורדיסק השקיעו מיליארדים להגדלת יכולת הייצור. בהודעתה עדכנה החברה כי מלאי התרופות החלו להתייצב בארה"ב, והמלאים כעת זמינים במינונים השונים, אך לא כל המרקחת יכולה להבטיח אספקה מיידית. השוק ממשיך לעקוב אחרי הצעדים של החברה להבטחת אספקה מספקת, בייחוד לאור התחזיות לביקוש יציב בטווח הקרוב.

השקעה בפיתוח מוצרים חדשים

במטרה לחזק את מעמדה, החברה שמה דגש על אסטרטגיות מגוונות לפיתוח מוצרים חדשים ולקידום תחומים נוספים מעבר למוצרי הדגל שלה. מנכ"ל אלי לילי, דיוויד ריקס, ציין כי "החברה רושמת צמיחה משמעותית גם בתחום מוצרי האונקולוגיה, האימונולוגיה והנוירולוגיה, עם עלייה של 17% לעומת הרבעון המקביל." החברה אף הכריזה על מוצרים חדשים כגון Ebglyss ו-Kisunla, וציינה התקדמות חיובית במוצרים בשלבי פיתוח נוספים. בנוסף, ההנהלה הדגישה את המאמצים לפתח את רשת ההפצה העולמית שלה, עם דגש על השוק האמריקאי.

כותרת ראשית

- כל הכותרות

למרות הצמיחה בהכנסות בזכות התרופות המובילות, התמודדה אלי לילי עם אתגרים בשוק בשל מחסור במלאי ומכירות נמוכות מהתחזיות, שהשפיעו על רווחיות החברה והובילו להורדת תחזיות. השוק מגיב כעת בחריפות עם ירידה של כ-6% במניה, על רקע אכזבה מאי-עמידה בתחזיות. 
 

אלי לילי נגד חיקויים

חברת התרופות האמריקאית, הגישה לאחרונה מספר תביעות נגד מכוני ספא רפואיים וספקים מקוונים בארה"ב, בטענה שמכרו מוצרים שמכילים את טירזפטייד, המרכיב הפעיל בתרופת ההרזיה הפופולרית שלה זפבאונד. הטענות מתמקדות בכך שהמוצרים נמכרו, בין היתר, בצורת טבליות מסיסות, למרות שהתרופה מאושרת לשימוש רק כתרופה להזרקה.

החברות הנתבעות מואשמות בפרסום כוזב וקידום תרופות חיקוי שמסכנות את בטיחות הציבור. התביעות הן הראשונות שמוגשות מאז שה-FDA הסיר את טירזפטייד מרשימת התרופות במחסור, אך לילי מבהירה שהתביעות היו מוגשות בכל מקרה, ללא קשר להסרתה של התרופה מהרשימה.

לפי התביעות שהגישה לילי, אחת החברות שנתבעו טוענת שהיא מציעה טירזפטייד בדרגת מחקר בלבד, אך לפי לילי, החברה מכרה את המוצר ישירות לצרכנים ללא מרשם רפואי. חברה נוספת מואשמת במכירת גרסה אוראלית של התרופה, הנקראת Trim, למרות שאין שום מחקר שמוכיח את הבטיחות והיעילות של פורמולציה זו. חברה אחרת בשם Genesis Lifestyle Medicine, על פי התביעה, מכרה גרסה מורכבת של טירזפטייד עם ויטמין B12, שילוב שלא נבדק ואינו מוכח כבטוח.

לילי שלחה מכתבי הפסקת פעילות לחברה שהציעה טירזפטייד בדרגת מחקר, אך הספק המשיך לשווק את מוצריו בדרכים אחרות, כולל באמצעות דואר אלקטרוני, מדיה חברתית ופרסום מפה לאוזן, כך על פי טענות התביעה.

אלי לילי, תובעת את הספקים לא רק בגלל הפרת חוקי הפרסום, אלא גם בשל הסיכונים הבריאותיים שהמוצרים הללו מציבים לציבור. טירזפטייד מאושר כיום רק לטיפול בסוכרת סוג 2 תחת השם המסחרי מונג'רו, ובצורתו המאושרת כתרופה להזרקה בלבד. החברה כבר תבעה מעל לעשרים מכוני ספא רפואי, מרכזי בריאות ובתי מרקחת שמכרו גרסאות חיקוי של טירזפטייד, אך כעת המיקוד הוא על החברות הללו, שהציגו טענות כוזבות על היעילות והבטיחות של המוצרים שלהן. לילי דורשת מבתי המשפט להוציא צווי מניעה שיאסרו על מכירת המוצרים ולהטיל על הנתבעים פיצויים כספיים.

תגובות לכתבה(1):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 1.
    לא יאומן
    מ. כהן 30/10/2024 22:10
    הגב לתגובה זו
    0 0
    מחיר המניה סביב ה 850 דולר, הרווח 1.18 דולר לרבעון, באיזה מכפיל היא נסחרת ? עם כל הכבוד לחדשנות, ולהגמוניה בתרופות לסוכרת והרזיה. המחיר פשוט אסטרונומי, בלתי מוסבר, ולא מובן.
    סגור
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות