פרופיל החברות שהכי טוב לעבוד בהן: ההייטק למרות המשבר בענף, מוביל

אינטל במקום הראשון; התחזקות במעמדם של הבנקים; חברת החשמל נדחקה מהחמישייה הראשונה
 | 
telegram

השנה עובר המשק משבר כלכלי, מיתון מעמיק ופיטורים נרחבים, כל אלו באים לידי ביטוי בדרוג החברות שהכי טוב לעבוד בהן של חברת BdiCoface ומגזין The Marker. בסקר השנה ניתן לראות שונות גדולה בתוצאות הסקר בין המחצית הראשונה של השנה מול השנייה. עם המשבר בתחום ההייטק וריבוי הפיטורים בענף גם השנה חברת אינטל ישראל היא זו שהשיגה גם השנה את המקום הראשון בדירוג חברת פרופיל 10 החברות שהכי טוב לעבוד בהן.

מהבדיקה עולה כי ממוצע המועסקים ב- 10 החברות הראשונות עומד על כ- 11,235, ממוצע המחזור שלהן עומד על כ-13 מיליון שקלים ואילו ממוצע הרווח של עשר החברות הללו עומד על 905 מיליוני שקלים (לא כולל חברת אינטל ישראל שאינה מחויבת בדיווח על רווחיות החברה).

בדירוג הפרמטרים החשובים ביותר לעובד הישראלי בבחירת מקום העבודה נמצא כי הפרמטר המרכזי מבחינת חשיבות לעובד הינו יציבות תעסוקתית, שהגיע השנה למקום הראשון ודחק את פרמטר תנאי השכר שדורג ראשון אשתקד, למקום השני. במקום השלישי מבחינת חשיבותו עבור העובד הישראלי מדורג פרמטר חוסן החברה שדורג ב- 2008 במקום החמישי.

תנאים נלווים לשכר וקידום מקצועי דורגו יחדיו במקומות הרביעי והחמישי. פרמטר יחסי עבודה ירד מהמקום השני אשתקד למקום השישי השנה. אחריו לא ניכר שינוי בדרוג הפרמטרים הבאים: אוירה וגיבוש חברתי (מקום 7), הכשרות מקצועיות (מקום 8), גמישות בשעות העבודה (מקום 9), קרבה למקום המגורים (מקום 10) ופעילות רווחה שהגיע למקום האחרון מבחינת סדר החשיבות לעובד.



מגמת שחיקה במעמדן של החברות הממשלתיות
השנה בשומה לשנים קודמות, חלה שחיקה במיקומן של החברות הממשלתיות וניכר כי העובד הישראלי כבר לא מאמין בסקטור הציבורי. כך למשל, חברת חשמל שדורגה בשנת 2006 ו- 2007 במקום הראשון, נמצאת בירידה מתמדת והשנה הגיעה למקום השישי;

עבור עובדי ההיי טק תנאי השכר עדיין הפרמטר החשוב ביותר

למרות המשבר, המועסקים בענף ההיי טק עדיין מעניקים לפרמטר תנאי שכר את החשיבות הגבוהה ביותר. אולם הפרמטר החשוב שדורג מיד אחריו הוא יציבות תעסוקתית, שדורג אשתקד במקום ה- 10. עם זאת, אנשי ההייטק העלו את החשיבות של חוסן והוא דורג במקום השלישי (עלייה מהמקום ה- 9 בשנת 2008). כך שלמעשה השינוי בקרב מועסקי ההיי טק ניכר בעיקר בחשיבות שהם מעניקים למקום עבודה יציב ואיתן.

עוד עולה כי עובדי ההיי טק, פחות מחפשים אתגרים מקצועיים היות וחלה ירידה גם בפרמטר ההכשרות המקצועיות. גם הפרמטרים הנוספים כמו: יחסי עבודה, גמישות בשעות העבודה, וקרבה למקום המגורים דורגו השנה בתחתית סדרי העדיפויות של עובדי ענף זה, בשונה משנה שעברה.

תהילה ינאי, מנכ"לית משותפת ב- BdiCoface, "השנה, לראשונה, נצפתה שונות גדולה בין תוצאות הסקר בין המחצית הראשונה של השנה מול השנייה. תחילתה של שנת 2008 התאפיינה במשק לכאורה צומח, ואילו המשכה התאפיין כידוע, במשבר הכלכלי בארץ ובעולם".

עוד הוסיפה ינאי, כי "באופן לא מפתיע המשתנה שכבש את המקום הראשון בדרגת החשיבות השנה הינו היציבות התעסוקתית. פיטורי העובדים, והקיצוצים הדרמטיים בחברות במשק העלו באופן דרמטי את החשיבות שמייחסים המועסקים ליציבות התעסוקתית ודחקו מטה את נושא תנאי השכר".

כלכלני BdiCoface מציינים כי, במסגרת הסקר הוזכרו ונסקרו למעלה מכ- 1,000 חברות. מתוך ה-50 הראשונות שדורגו כ- 34% השתייכו בשנה החולפת לתחום חברות היי טק, טכנולוגיה ונלוות ו-24% בתחום הפיננסים". יחד עם זאת מוסיפים כלכלני BdiCoface כי "ניכרת עלייה דרמטית בשביעות רצון העובדים בתחום הפיננסים עם התחזקות מעמדן של הבנקים, חברות בתחום המימון וכרטיסי האשראי".

תגובות לכתבה(0):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות