כלכלת ארה"ב צריכה שוב להתחמק מהצוק
וול סטריט התעלמה עד עכשיו מהשבתת הממשל האמריקני. המשקיעים, שתמיד מנסים להסתכל קדימה, רואים במידה מסויימת של צדק את התככים בוושינגטון והשבתת הממשל כמחלוקת פוליטית חולפת. לעומת זאת, ב-17 לאוקטובר הממשל האמריקני ייאלץ להתמודד שוב עם הצוק הפיסקאלי - משבר תקרת החוב האמריקני.
בפעם האחרונה כשהממשל האמריקני לא התמודד בהצלחה עם תקרת החוב (2011), השוק האמריקני נפל ב-15%, ובנוסף לכל הצרות, החוב של הממשל האמריקני סבל מהורדת הדירוג המושלם לראשונה בהיסטוריית דירוג האשראי שהעניקו לממשל סוכנויות הדירוג הבינלאומיות. הממשל האמריקני חייב להמשיך לפעול, להמשיך להזרים נזילות וכמובן שלשלם בזמן את חובותיו.
בפעם הרביעית מזה שנתיים משבר החוב שוב דופק על דלת מקבלי ההחלטות. הדיפולט של הממשל האמריקני הוא אקט בלתי הפיך שעלול לדרדר באופן מהותי את כלל הכלכלה העולמית למשבר שיוביל אותנו לגעגועים למשבר ה"מינורי" שראינו ב-2008. אנחנו נמצאים כעת במצב של השקט שלפני הסערה, ירידות השערים בדרך ואז כמובן תבוא הזדמנות הקנייה בהנחה ש"יום הדין" אכן לא יתרחש באמריקה.
במידה והמשקיעים יחושו ב-17 לאוקטובר חוסר ביטחון לגבי כוונתו של הממשל לשלם את החזרי החוב ותשלומי הריבית, עלולה להתרחש מפולת דומינו, שתוביל לקיפאון ערוצי האשראי ועצירה בצמיחה של הכלכלה העולמית עם הובלתו של משבר שיחל בארה"ב ויגרור אחריו את העולם כולו בדרך למטה. המשבר הכלכלי בארה"ב עלול לגרור מיליוני אמריקנים רבים הנתמכים בשירותי הסעד בארה"ב הישר אל מתחת לקו של עוני מרוד שלא יאפשר להם להתקיים.
אי האמון במערכת הפוליטית האמריקנית יוצר באופן מובהק ובצורה מחזורית ומסוכנת חוסר אמון בקרב כל מי שקשור לכלכלה האמריקנית. מאבקי אגו בצמרת הממשל משליכים ישירות על כלל המשקיעים בוול סטריט כמו גם על האזרח האמריקני הקטן. הפוליטיקאים בוושינגטון צריכים להשכיל ליצור ביטחון ולדחות כל אפשרות לחדלות פירעון אמריקנית, שתהיה כאמור סוג של יום הדין לכלכלה הגדולה ביותר בעולם. ארה"ב צריכה לבחור להנהיג את כלכלת העולם אל עבר חוף מבטחים, ולהיות זו שמצילה את הכלכלה העולמית ממיתון ולא להיפך.
עד היום, ממשל אובמה נאלץ להתמודד עם גורמים שונים שהובילו לעלייה בתקציב, ביניהם - המלחמות בעיראק ואפגניסטן בשילוב הצורך לאושש את הכלכלה האמריקנית שקרסה ב-2008. לאחר שקיעת האבק מהפשרה הזמנית הבאה שתבוא בוושינגטון, ממשל אובמה יהיה חייב להציג תקציב מאוזן בעתיד הקרוב, במקום לבחור כל פעם מחדש בפיתרון הקל בדמות העלאה נוספת ומתמשכת של תקרת החוב. ארה"ב עלולה להיות ניצבת בטווח זמן של מספר שנים בודדות מול משבר חוב שמזכיר את מה שקרה באירופה - מצב בעייתי בו עלות החזר החובות תגיע בהדרגה ליותר מהכנסות הממשל. מהמצב הזה חוששים מאוד בארה"ב ומנסים למנוע אותו.
***אין לראות באמור לעיל משום המלצה לביצוע פעולות ו/או ייעוץ השקעות ו/או שיווק השקעות ו/או ייעוץ מכל סוג שהוא. המידע המוצג הינו לידיעה בלבד ואינו מהווה תחליף לייעוץ המתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל אדם. כל העושה במידע הנ"ל שימוש כלשהו - עושה זאת על דעתו בלבד ועל אחריותו הבלעדית. החברה ו/או הכותבים מחזיקים ו/או עלולים להחזיק חלק מן הניירות המוזכרים לעיל.
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה
-
2.צריכה עכשיו להתחמק כדי אחר כך להימחק (ל"ת)RUSI 06/10/2013 20:04הגב לתגובה זו0 0סגור
-
1.היום הוא כבר מומחה לכלכלת ארה"ב?! נו... (ל"ת)ליאון 06/10/2013 10:52הגב לתגובה זו1 1סגור
-
ברוקר עם ותק של 20 שנה? אתה מבין יותר טוב ממנו? (ל"ת)אנונימי 09/10/2013 13:32הגב לתגובה זו0 0סגור