למה כדאי להשקיע באג"ח קונצרניות בשווקים המתעוררים?
על רקע רמות השיא בהן נסחרים מדדי הבורסה בארץ ובעולם, בחרנו לשים את המיקוד דווקא על האפיק האג"חי הבינלאומי, ומספקים מבט מעניין על שוק אגרות החוב הקונצרניות בשווקים המתעוררים.
שנת 2013 לא הייתה שנה טובה לאג"ח הקונצרניות בעולם. כמו בארץ, גם בעולם התשואות על אגרות החוב הקונצרניות המדורגות נשארו נמוכות יחסית, ויותר קשה מבעבר למצוא מקומות בהם אפשר עוד להרוויח.
כתוצאה מהצמיחה המתחדשת בארה"ב, מצב החברות מתחילת 2014 הולך ומשתפר, וכתוצאה מכך נוצר מצב שהביקוש גדול מההיצע והתשואות ממשיכות לרדת. המרווחים באג"ח הקונצרניות בארה"ב הצטמצמו. לכן אנחנו מוצאים שכדאי לגוון את תיק ההשקעות בצורה סלקטיבית באג"ח קונצרניות בשווקים המתעוררים, בהן התמחור עדיין מעניין.
יש לציין כי בשנה בה נפגעו מרבית השווקים המתעוררים, כתוצאה מהשינויים במדיניות המונטרית בארה"ב ומהאטת הצמיחה בסין, האג"ח הקונצריניות בשווקים המתעוררים הפגינו עמידות. במהלך 12 החודשים האחרונים, מדד האג"ח הקונצרני של המדינות המתפתחות של ג'י.פי. מורגן הניב במונחי דולר של 0.80%. למרות שמדובר בתשואה נמוכה באופן אבסולוטי, חשוב לזכור כי הממשלתיות המקבילות באותן מדיניות ירדו בכ-10% במהלך 2013.
חשוב לזכור כי מרבית החברות המנפיקות בשווקים אלו מקפידות על משמעת יוצאת דופן בקשר להחזר התחייבויותיהם למשקיעים. משנת 2010, רק 3% מהאג"ח הקונצרניות בשווקים המתעוררים הגיעו לחדלות פירעון (ביחס ל-2.5% בממוצע בארה"ב ובאירופה לתקופה מקבילה).
כמו כן, רבות מאותן חברות ניצלו את הירידות המשמעתיות בריביות, על מנת למחזר חובות קיימים במחירים זולים יותר. חשוב להדגיש, כי היחס בין החוב נטו ל-EBITA בקרב אותן חברות נשאר יציב ב-5 השנים האחרונות ועומד על יחס של 1:1 - מה שמראה שאותן חברות שמרו על דירוג אשראי יציב בקרב סוכנויות הדירוג הבינלאומיות. כשני שליש מהאג"ח בשווקים המתעוררים נחשבות כיום כאג"ח בדירוג השקעה (INVESTMENT GRADE).
אלמנט טכני מעניין נוסף, הוא כי מרבית האג"ח הקונצרניות מונפקות בסדרות קצרות טווח יחסית ובעלות קופונים גבוהים יותר, כך שהן הרבה פחות פגיעות לעליות בשיעורי הריבית.
במידה מסויימת ניתן לייחס את היציבות במחירי האג"ח הנ"ל במהלך שנת 2013 לעובדה כי מרבית האג"ח הקונצרניות בשווקים המתעוררים, בניגוד לאג"ח והמניות בשווקים המפותחים, נרכשים על ידי משקיעים מקומיים ומוסדיים זרים, ולא על ידי משקיעים פרטיים זרים. למעלה משני שליש מה- 1.9 טריליון דולר המושקעים באג"ח הקונצרניות בשווקים המתעוררים מוחזק בידי משקיעים מוסדיים, כגון חברות , קרנות פנסיה וגופים נוספים אשר נוטים, בגישתם הפאסיבית, להחזיק בניירות ערך אלו לטווחי השקעות ארוכים. לכן, סבירות פחותה לראות יציאה מהותית של כספי המשקיעים כתוצאה משינוי מהותי כגון שינוי במדיניות הפד.
למרות כל האמור לעיל, חשוב להיות ערים לכך שקיים סיכון מטבעי, היות ומרבית ההנפקות של האג"ח הקונצרניות הנ"ל במדינות אלו הינן במטבע מקומי.
קארן שווק הינה מנכ"ל הנציגות של הבנק השוויצרי פיקטה (PICTET) בישראל. המאמר אינו מהווה ייעוץ או שיווק השקעות, המתחשב בנתונים ובצרכים הייחודיים של כל אדם, ו /או תחליף לכך.
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה
-
6.עמדה מעניינת, יש לשויצרים מה שאין לבנקאות הישראליתשלום זילברשטיין 29/05/2014 11:26הגב לתגובה זו1 0עובדים כמו שעון שויצרי, מנווטים נכון ב 30 אלף רגל, ונאמנים ללקוחותסגור
-
5.הייתי מאגח אותה בכמה פוזיציות (ל"ת)אגחיסט 28/05/2014 16:41הגב לתגובה זו4 0סגור
-
4.איזה כוסיתתתתתתתתתנועם 28/05/2014 12:29הגב לתגובה זו2 0קארן המלכהסגור
-
3.שומר נפשו ירק משטויות אלה (ל"ת)הנשר 28/05/2014 08:48הגב לתגובה זו0 0סגור
-
2.כמה כסף פירטה מנהלים בארץ ? (ל"ת)שלומי 27/05/2014 22:07הגב לתגובה זו0 0סגור
- טען עוד
-
1.איזה תעודת סל מומלצת לאגח מדינות מתעוררות?אברם 27/05/2014 20:28הגב לתגובה זו1 0איזה תעודת סל מומלצת לאגח מדינות מתעוררות?סגור
-
אגח שווקים מתעורריםאמיר 27/05/2014 21:38הגב לתגובה זו0 0שתי קרנות טובות המתמחות באגח שווקים מתעוררים הן, הראל פיא אגח שווקים מתעוררים מוגנת מטח וקרן נוספת של IBI אגח שווקים מתעוררים.סגור