המלחמה בסרטן מתחילה להדליק את וול סטריט. אז איך משקיעים?
למרות ההתקדמות הרפואית נזקי המחלה גדלים בהתמדה וחברות הפועלות בתחום המלחמה בסרטן מהוות יעד לעסקאות M&A עם פרמיות שמנות לבעלי המניות
מחלת הסרטן היא השניה בנזקיה בעולם, לבריאות ולכלכלה, לאחר מחלות הלב. 1 מכול 6 אנשים שמתו ממחלות ב-2018 מתו מסרטן, כ-9.6 מיליון. 70% מהנפטרים היו בארצות מתפתחות. 5 הסיבות המובילות לתמותה מהמחלות הן, השמנת יתר, חסר באכילת ירקות ופירות, חסר בפעילות גופנית, טבק ואלכוהול. הטבק אחראי לכ-22% מהתמותה.
עלות מחלת הסרטן - יותר מ-1.16 טריליון דולרים
תוכלו לעיין בכול צרות הסרטן בדו"ח העובדות של ארגון הבריאות העולמי מ-2018, 13 סוגי מחלות הסרטן המובילות עלו לכלכלה הגלובלית 1.16 טריליון דולרים ב-2010 (הסקר הרשמי האחרון של ארגון הבריאות העולמי).
בארה"ב הסטטיסטיקה מעודכנת יותר ומסתבר שמאז 2008 ולמרות ההתקדמות הרפואית הנזק מהמחלות, גם הבריאותי וגם הכלכלי גדל בהתמדה. דבר אחד ברור לגבי העתיד, הנזק הכלכלי מהמחלות מצדיק את עלות המהלך הגלובלי למיגורן (מו"פ, אישפוז וכו').
אנחנו מציינים זאת בגלל כול אותן שטויות כותרתיות על הפגיעה האפשרית בתעשיית הבריאות "בגלל מחירי התרופות והתהליכים הגבוהים". המחירים הם פונקציה של ביקוש והדרך היחידה להוריד אותם, לבטח בעולם המפותח, היא לעודד את המשך ההשקעות במו"פ ולא לפגוע ברווחיות.
בכול מקרה, העובדה היא שההשקעות בנסיונות למיגור המחלות, לא רק בסרטן, הולכות וגדלות. כיוון המלחמה במחלות הוא יותר לכיוון החיסון והמניעה ופחות בהשקעות ענק בפתוח תרופות-על (לא שאלו הוזנחו חלילה אבל הדגש הוא על מניעה וחיסון כאמור).
חצי מסל התרופות בישראל מוקדש למלחמה בסרטן
מי שמעיין בסל התרופות המאושרות האחרון בישראל, שאושר בשבוע שעבר, יגלה לא רק שהמלחמה בסרטן תופסת למעלה ממחצית התרופות שאושרו אלא שחלק גדול מבין התרופות שאושרו הן כאלו שנוצרו אך ורק בגלל ההתקדמות הטכנולוגית ובמיוחד החיסוניות והמונעות.
את העובדה שמחלות הסרטן מתפתחות כתוצאה מתהליך שבו התחלקות התאים מאבדת שליטה התחילה הרפואה להבין כבר לפני 152 שנה אבל הטיפול במחלות התחיל רק בתחילת המאה ה-20 עם השימוש בקרני הרנטגן ורק ב-1933 הצליחו לבודד בבריטניה גורם מסרטן. ההצלחה שיכנעה את ממשלת בריטניה להקים את המרכז הלאומי לסרטן.
ממשלת ארה"ב מממנת יותר מ-200 מרכזי מחקר לסרטן
את התנופה האמיתית החלה המלחמה בסרטן לצבור לאחר שב-1971 חוקק ה- National Cancer Act בארה"ב (ע"י הנשיא ניקסון) ושבעקבותיו הוקמו 15 מרכזי מחקר במימון ממשלתי. הקמת המרכזים משכה את העניין בחברות הפרמקולוגיה הגדולות דאז שהצטרפו למלחמה בסרטן. למעלה מ-200 מרכזי מחקר לסרטן ממומנים היום ע"י ממשלת ארה"ב.
ההתקדמות החליפה מהלך בעשור האחרון ולצד ההתמזגות של מהפכת הטכנולוגיה לכלכלת המיינסטרים. וקצב פריצות הדרך הולך וגובר בשבוע שעבר הודיעה ענקית תרופות הביו-פרמקולוגיה Bristol-Myers Squibb (סימול:BMY) שהציעה לרכוש את חברת הביוטכנולוגיה המובילה Celgene (סימול:CELG) ב-74 מיליארד דולרים, הדיל הגדול בהיסטוריה בתחום הרפואי בוול סטריט.
לפי ההודעה, תשלם בריסטול במניות ובמזומן (מניית BMY בתוספת של 50 דולר במזומן בעבור מניית CELG). עלות הרכישה אגב נוגע בשווי השוק הנוכחי של בריסטול, כ-76 מיליארד דולרים. אם הדיל ימומש תעלה בריסטול ל"חמישייה הראשונה" של יצרניות התרופות בארה"ב, אחרי ג'ונסון אנד ג'ונסון (סימול: JNJ), פייזר (סימול: PFE) ומרק (סימול: MRK).
העסקה נעשית כמהלך אסטרטגי של בריסטול לצורך כניסה כשחקן מוביל לתחום המלחמה בסרטן שהרי ההצלחה של Celgene נבנתה בתחום מחלות הסרטן (תרופת הדגל שלה. ה-Revlimid מובילה בתחום הטיפול בסרטן הדם והחברה מובילה גם בתחום המלחמה בתאים נגועים, CAR T-cell therapy).
הגיע הזמן להקדיש פינה בתיק ההשקעות לנושא הסרטן
"השוק" הוריד את BMY והעלה את CELG אבל אלו משחקי טווח קצר וכותרות. העסקה היא האחרונה בסדרה של פעילות M&A ענפה בתחום האונקולוגיה והפעילות מוכיחה שחברות הענק רואות האור בקצה המנהרה ומתארגנות בהתאם, מה שמביא אותנו להאמין שהגיע הזמן להקדיש פינה בתיק ההשקעות לנושא הסרטן ועל כך נדבר היום.
בריסטול הציעה ל Celgene פרמיה של כ-55% על מחיר המניה ביום ההצעה (66 דולר ב-2 בינואר 2019) והפרמיה הבהילה רבים מהמומחים בוול סטריט. בדקנו ומהבחינה הכלכלית בריסטול אינה משלמת סכום חריג בהשוואה לרכישות אחרות בתחום תרופות העל בשנים האחרונות, אולי אפילו נמוך בהשוואה.
בריסטול מציעה מניה אחת שלה פלוס 50 דולר במזומן (102 דולר ביום ההצעה) עבור מניה אחת של CELG שביום ההצעה נסגרה כאמור לפי מחיר של 66 דולרים. המחיר 102 משקף מכפיל היסטורי של 13.6 ומכפיל קונצנזוס של 11.5 ו-9.8 לשנים 2018, 2019 בהתאמה.
ככל הנראה מדובר בפיתיון
בשלוש השנים האחרונות כמעט והוכפל הרווח למנית Celgene ולפי הקונצנזוס הקצב הזה יימשך בעתיד הנראה לעין. מה שלדעתנו קרה הוא שבנקאי ההשקעה שעובדים עבור בריסטול, הציעו להנהלת החברה, שקיבלה החלטה אסטרטגית להתמקד בתחום המלחמה בסרטן, לנצל את התיקון ול"פתות" את בעלי מניות Celgene בפרמיה גבוהה שמשולבת במזומן גבוה.
חשוב לזכור שמאז הגיעה CELG לשיא כל הזמנים שלה בספטמבר 2017 (שנה לפני התיקון הנוכחי) 146 דולר, התדרדרה ב-60%, ל-58 דולר ערב ההצעה של BMY כך שעבור בריסטול, שלבטח החלה בגישושיה לרכישת חברה מובילה בתחום הסרטן לפני הרבה יותר משנה, נוצרה ההזדמנות ולמרות הפרמיה הנוכחית היא משלמת הרבה פחות ממה שהייתה משלמת "בימים כתיקונם".
מדוע אגב ירדה Celgene כפי שירדה מאז ספטמבר 2017? זה סיפור להזדמנות אחרת וקשור בציפיות קונצנזוסיות לחסר בתרופות-על עתידיות, חששות מירידה פוטנציאלית בחדשנות (או שכן או שלא) ועוד. בכול מקרה, הדעה שלנו היא שבריסטול מאייאר, חברה שקיימת בתחום הרפואי 163 שנים, זיהתה הזדמנות לחדור בגדול לתחום חם ביותר וניצלה זאת.
נטל החוב הכביד על המניה
למה המניה שלה יורדת? כנראה בגלל החוב שיגדל מכ-7 מיליארד דולר לכ-42 מיליארד דולר. השאלה שחשובה באמת היא, האם צעד מהסוג שמבצעת בריסטול, כמו רכישות ענק נוספות בתחום, נכון כלכלית לעתיד החברות או לא? או במילים אחרות, האם כדאי להשקיע בתחום האונקולוגיה?
כדי להבין על איזה פוטנציאל מדובר נביא כדוגמה תרופה אנטי-סרטנית אחת שגרמה לענקית תרופות אחרת, מרק (סימול: MRK) לעשות בדיוק את שמנסה בריסטול. ה- Pembrolizumab (שם מסחרי, קיטרודה), תרופת חיסון חדשה (אושרה סופית ע"י ה-FDA ביוני 2018) שגם אושרה לאחרונה לסל התרופות בישראל.
מדובר בתרופה שעוזרת במגוון טיפולים לסוגי סרטן שונים ובמיוחד אותם גידולים שהטיפול הקודם בהם מוצה ללא תוצאות (בהחלט כדאי לגולל ולקרוא על מגוון הפעילויות של תרופה זו שברבעון האחרון הכניסה ל-MRK כ-1.46 מיליארד דולר). נקווה שנוכל, בעזרת ההיסטוריה של הקיטורדה, להסביר למה לדעתנו התחום מעניין להשקעה.
שנת 2019 צפויה להיות עמוסה במיזוגים ורכישות
נתחיל בכך שלפי חברת עורכי הדין הגלובלית Baker McKenzie, השניה בגודלה בעולם ומובילה בתחום ה-M&A ובמיוחד בסקטור הבריאות, 2019 תהיה שנה מצויינת לפעילות M&A מהסוג של BMY/CELG. זאת לאחר שנה "קשה" ב-2018 (331 מיליארד לעומת "רק" 308 מיליארד ב-2018).
תחום הטיפול בסרטן, טוענים מומחי בייקר, הופך למנוע מוביל-המיזוגים בתעשיית הבריאות. BMY/CELG היו האחרונות בשורה ארוכה של עסקאות כאשר רק לאחרונה הודיעה ענקית התרופות אלי-לילי (סימול:LLY) על רכישת Loxo Oncology (סימול:LOXO) בכ-8 מיליארד דולר, פרמיה של 66% והסיבה, "כדי לשפר מעמדה של LLY בתחום חדשני שיצרה מהפכת הטכנולוגיה, Precision medicine (רפואה ממוקדת מטרה) שמזהה מוטציות ב-DNA במטרה להלחם בתפתחות סרטנית. LOXO היא מהמובילות בנישה שמתפתחת במהירות ושחסרה ללילי".
המלחמה בסרטן מתחילה "להדליק" את וול סטריט
לפני כן רכשה ענקית התרופות היפנית Takeda (סימול:TAK) את Shire (סימול:SHPG) האירית ב-62 מיליארד דולר (אז פרמיה של 60%) ולאחר ירידה של 55% במניות SHPG במהלך השנתיים וחצי שקדמו להודעת הרכישה. במילים אחרות תחום המלחמה בסרטן ובמיוחד החיסון והמניעה (immuno-oncology) מתחיל "להדליק" את וול סטריט.
למי שיש הכוח והסבלנות לקרוא אנו ממליצים על קריאת המאמר המקושר, שם תגלו שבריסטול מאייר מובילה את העולם במחקר אונקולוגי עם כ-700 פטנטים, לפני אוניברסיטת פנסילבניה ושתי הענקיות השוויצריות, הופמן לה-רוש ונוברטיס.
נחזור לקיטורדה שהגיעה ל-Merck & Co. כאשר זו התמזגה, ב-2009, עם ענקית הביו-פארמה שרינג פלאו. שרינג "השתלטה" על התרופה כשרכשה ב-2007 את החברה ההולנדית Organon שם פיתחו 3 מדענים בריטים את התרופה.
פיתוח התרופה כמעט הופסק - צפי להכנסות של 7 מיליארד דולר
במרק, שלא התעסקה אז בתחום האונקולוגיה, כמעט וחיסלו את המשך הפיתוח כיוון שבריסטול מאייאר הודיעה, ב-2010, שהיא מגישה לאישור תרופה דומה, שנה לפני שמרק תכננה להגיש.
כפי שקורה בעולם הפתוח היה זה אדם אחד בהנהלת מרק שהתעקש ושכנע את מועצת המנהלים שהתרופה, בשל ההשפעה שתהיה לה, אם תפותח בהצלחה, על מגוון רחב של מחלות סרטניות, "שווה המשך ההשקעה". האיש שכנע את הנהלת מרק שעל מנת להכות את BMY כדאי לחברה להשקיע בניסוי קליני ענק שיוכיח את הסגולות הפוטנציאליות של הקיטורדה וכך עשו ובהשקעה אדירה.
התוצאות אכן הרשימו את ה-FDA שב-2013 נתנה לתרופה ייעוד של breakthrough therapy (טיפול פורץ דרך). ב-2014 אישרה ה-FDA את התרופה כניסיונית ולקח למרק 4 שנים לקבל אישור מלא לטיפול במגוון גדול של מחלות סרטניות מה שהפך את התרופה לתרופת על שההכנסות ממנה השנה יגיעו לכ-7 מיליארד דולר וזו רק ההתחלה.
אין ספק שהקיטורדה השפיעה על מניית MRK שמאז האישור עלתה בתוך 5 חודשים ב-35% ואת התיקון הנוכחי עברה יחסית ברוגע (תקראו בבקשה, ותקבלו תמונה), 8 מתוך 10 האנליסטים שהוציאו עידכון על MRK מאז האישור ממליצים ב"קניה", 2 ב"החזק".
הקיטורדה צפויה להצליח כמו הפרוזק
הטענה היא שהקיטורדה תצליח לא פחות מתרופות-על כמו הפרוזק, הליפיטור ודומות להן ותחום מיגור הסרטן מבטיח מקום לכמה וכמה תרופות-על. הצלחת הקיטורדה מזילה ריר מפיהם של כול ענקיות התרופות שהרי התחום רחב מספיק להרבה "תרופות-על".
אז איך משקיעים?
אז נראה שכדאי להתצטרף. איך? סלים/קרנות כמובן. ישנם סלים ממוקדים כמו ה-Loncar Cancer Immunotherapy (סימול: CNCR) שמנסה להתמקד בחברות שמתמחות בחיסונים כנגד סרטן אבל בעיקר חיסונים שמתבססים על הפעלת מערכת החיסון הגופנית של החולה. סל של משקלות שווים שכולל 25 חברות ביניהן BMY ,MRK והרבה חברות קטנות שמתמחות ועשויות להירכש.
התוצאות, עד כה, אינן טובות אבל אם חברות יתחילו להירכש והיספור ישתנה כפי שהשתנה בסל דומה, ה-SBIO שהחזיק ב-LOXO ותראו מה קרה שם מאז הרכישה של LLY. הדעה שלנו, סלי הבריאות הגדולים XLV ,XBI וכמותם עדיפים למשקיע הסולידי.
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה
-
26.NFLX היום נראה אם הם "מניות הסיגריות של פעם"NFLX 17/01/2019 09:18הגב לתגובה זו0 0היום (חמישי) לאחר המסחר נטפליקס מדווחת. נראה אם אם גם יראו חולשה (כמו אמזון שצפתה חולשה בעונת החגים של 2018), אפל וכו) במספר המנויים - או שהם הפכו "למניות הסיגריות של פעם"- מוצר שאף פעם לא מוותרים עליו - גם בזמנים קשים. וההיפך בזמנים קשים זה הדבר האחרון שיוותרו עליו.סגור
-
25.חברת Array BioPharma הודיעה על הצלחה בניסוי סרטן מעיישראל 16/01/2019 13:51הגב לתגובה זו0 0הגס The results showed that mature median OS was 15.3 months תציג את התוצאות בכנס ASCO ביום שבת הזה בכנס בסן פרנסיסקוסגור
-
24.הפער לטובת סין גדל ב-17% ב-2018 , למרות מלחמת הסחרמה יהיה עם טראמפ? 14/01/2019 17:21הגב לתגובה זו2 0נראה שלטראמפ הזה אין מושג איך פועלת הכלכלה, ובוודאי לא הכלכלה המודרנית המורכבת והמתוחכמתסגור
-
23.adxsמשקיע 13/01/2019 23:55הגב לתגובה זו0 0שלמה שלום ! האם אתה מכיר את החברה adxs ירדה הרבה בתקופה האחרונה .אשמח לקבל חוות דעתסגור
-
חלום שאינו מצליח להתגשםשלמה גרינברג 14/01/2019 08:45הגב לתגובה זו2 0מכיר היטב את החברה שמנסה לפתח תרופה לתיידקי הליסטריה שבין השאר מוגעים בהריון. היה חלום גדול בתחילת המאה והמניה הגיעה אז לכ 70 דולר. היא שוב עלתה ב 2015 אבל חזרה וירדה כי פשוט אינה מצליחה להתרומם. "ירדה הרבה בתקופה האחרונה"? אכן, תכנס לאתר ותבין מדועסגור
- טען עוד
-
22.בריטיש אמריקן טאבאקוספי 13/01/2019 17:11הגב לתגובה זו0 0שואלים פה לא מעט (ובצדק) על פיליפ מוריס ואלטריה.אשמח לשמוע האם אתה עוקב גם אחריbti שקנתה לאחרונה את ריינולדס, ומתומחרת יותר זול משמעותית משתי האחרות,ע"פ שהיא כמעט בגודל של פיליפ, אחרי הרכישה. מה דעתך שלמה?סגור
-
מכיר אבלשלמה גרינברג 14/01/2019 08:47הגב לתגובה זו2 0איני יודע מדוע באמת PM ו MO כ"כ "פופולריות" כאן. את דעתי על האחרות נתתי בהרחבה ואיני חושב בריטיטיש אמריקן שונהסגור
-
BTI נפגעה הכי חזק כי היא חזק בתחום המוצרים המחוממיםBTI 14/01/2019 08:43הגב לתגובה זו0 0וה FDA שם יותר ויותר מכשולים. גם ביפן הם לא מציליחים עם המוצרים האלה כמו שציפו. More e-cigarette gloom as BAT cuts forecast Oct. 16, 2018 British American Tobacco (NYSEMKT:BTI) said revenue from smoking alternatives will miss expectations this year, citing a flat market in Japan and a product recall in the U.S. Heat-not-burn technology is "not going to sweep the world as some of our competitors say it will," said Ben Stevens, BAT's financial director Previously: FDA investigates into illegal marketing of e-cigarette products (Oct. 15 2018) Previously: FDA ramps up pressure on e-cig firms, mulling ban on online sales (Sep. 25 2018)סגור
-
תודה רבה (ל"ת)ספי 14/01/2019 13:43הגב לתגובה זו0 0סגור
-
21.השקעות אימפקטאלון 13/01/2019 10:49הגב לתגובה זו0 0שלום שלמה, תודה על הכתוב..אשמח אם אתה מכיר את תחום השקעות האימפקט המתפתח אולי תעשה כתבה בעתיד על אפשרויות ההשקעה בתחוםתודהסגור
-
IMPACT INVESTMENTS.שלמה גרינברג 13/01/2019 12:41הגב לתגובה זו2 0מדובר בספור ישן ששודרג בעקבות העלייה בגעגעוים לסוציאליזם ולסביבה נקיה. זה כבר היה קיים בשנות השמונים. יש גם "השקעות דתיות", השקעות ברוע (VICE INVESTMENT) ועוד..ב 2017 הגיעו סכומי ההשקעה בתחום ל 114 מיליארד, סכום זניח בסה"כ ראה, https://thegiin.org/assets/GIIN_AnnualImpactInvestorSurvey_2017_Web_Final.pdfסגור
-
תודה שלמה חשבתי שזה חדש (ל"ת)אלון 13/01/2019 15:34הגב לתגובה זו0 0סגור
-
20.סלג'ן השתלטה על גו'נו בעלת תרופה לסרטן הדם וזה השתלם בגדני 12/01/2019 23:42הגב לתגובה זו0 09 מליארד עשו את העבודה סכום ההשתלטות על גו'נו.סגור
-
19.מה לגבי אמג'ן amgn?לרון 12/01/2019 20:29הגב לתגובה זו0 0אמנם בתיקון לשער 170סגור
-
בהחלט מהמובילות (ל"ת)שלמה גרינברג 13/01/2019 12:41הגב לתגובה זו2 0סגור
-
18.Alliance Bernstein Holding LPסטיב 12/01/2019 18:09הגב לתגובה זו0 0שלמה האם מכיר? מה דעתך עליה ? בכללי בלי התייחסות למחיר הנייר. תודהסגור
-
מכיר היטבשלמה גרינברג 13/01/2019 12:45הגב לתגובה זו2 0חברת השקעות גדולה בבעלות צרפתית משהו בסגנון KKR, EV, BEN ואחרות, אין לי דעה לכאן ולכאןסגור
-
אוקיי תודה אלוף (ל"ת)סטיב 13/01/2019 15:35הגב לתגובה זו1 0סגור
-
17.AGEN חברה קטנה פוטנציאל ענקגיא 12/01/2019 17:54הגב לתגובה זו0 0לפניי מספר שבועות הודעה על שיתוף פעולה עם GILD גליידסגור
-
Agenus Incשלמה גרינברג 13/01/2019 12:50הגב לתגובה זו2 0מכיר היטב את החברה עוד מלפני ששנתה שמה ל Agenus Inc ב 2011.. חברה וותיקה יחסית בתחום האנטיגן ולמרות שבשלוש השנים האחרונות המכירות בעלייה כך גם ההפסדים. אינה היחידה שמשתפת פעוטלה עם GILD.סגור
-
16.fnmaדינו 12/01/2019 15:11הגב לתגובה זו0 0שלמה שלום. האם לדעתך נגלים הסימנים הראשונים לכיוון של ביטול ההלאמה של פאני מאי ופרדי מאק. תודהסגור
-
לא נראה לי עדייןשלמה גרינברג 13/01/2019 12:51הגב לתגובה זו2 0אבל זה עשוי לקרות כי טראמפ מגיע מהתחום ועשוי להפתיעסגור
-
15.יש תרופה לסרטן, והיא ממש לא כימית.מבין 12/01/2019 01:34הגב לתגובה זו2 0זה נקרא אמיגדלין, או סודיום לאטריל או B17. נמצא בגרעינים של פירות ממשפחת הורדיים. הסיבה שקוברים את הסוד הזה היא שאי אפשר לעשות פטנט על דברים מהטבע. אבל בבקשה, אל תיתנו לי להרוס לכם את השינה... לכן תעשיית הסרטן ככ משגשגת.סגור
-
האמיגדלין הופך בגופנו לציאניד מסוכן!אמונה עממית מסוכנת 14/01/2019 18:36הגב לתגובה זו0 0הציאניד אכן מחסל תאי סרטן, אבל גם את תאי הגוף הבריאים. ממכון דוידסון מזהירים מהאמונה העממית הזאת שנוצלה בעבר ע"י נוכל לעשות הרבה כסףסגור
-
סוד ישן נושן (ל"ת)שלמה גרינברג 13/01/2019 12:54הגב לתגובה זו2 0סגור
-
14.כן פייט בימים אלה עורכת ניסוי שלב שלוש בפסוריאזיסישראל 11/01/2019 18:33הגב לתגובה זו1 1היא הולכת ראש בראש נגד תרופה של Celgene אוטוזלה, לפי ניסוי שלב שתיים התרופה של כן פייט מתחילה לעזור רק לאחר תקופה ארוכה יותר בניגוד לתרופה המתחרה שקיימת בשוק שעוזרת בתקופה קצרה אך לאחר מכן ההשפעה הולכת ופוחתתסגור
-
13.הסיכונים באלטריהגוני 11/01/2019 17:16הגב לתגובה זו0 0שלום שלמה, יודע שכתבת על התחום לפני כחצי שנה, אבל, יש אבל...מה דעתך על הסיכונים והסיכויים של אלטריה בעקבות הרכישות האחרןנות (מחיר מופקע?) האם הסיכון גבר מאז הכתבה האחרונה ? אותה שאלה גם על פיליפ מוריס.. תודהסגור
-
גרשון למטה תגובה 6ד'לרון 12/01/2019 07:26הגב לתגובה זו0 0אינו אוהב כשמדברים על סיכון , לתשומת הלבסגור
-
מי בדיוק לא אוהב כשמדברים על סיכונים? (ל"ת)שלמה גרינברג 12/01/2019 13:33הגב לתגובה זו3 0סגור
-
גרשוןלרון 13/01/2019 09:56הגב לתגובה זו0 0מגיב מס' 6סגור
-
איזה סיכונים ? מ2009 רק עלייהדונלדסון 15/01/2019 07:02הגב לתגובה זו0 0אין שום סיכוןסגור
-
12.שלמה לא מזמן רשמתי לך LOXO צריכה להגיד תודה לחברתישראל 11/01/2019 16:07הגב לתגובה זו1 0ARRY שבזכות המולקולה שלה היא נרכשה השבוע, ויש בינהן עדיין שיתוף פעולה ARRY אני מעריך ולא מתחייב שגם אותה ירכשו , היא כבר מוכרת תרופה חדשה הכי טוב נגד סרטן מלנומה בארה"ב וקיבלה כבר אישור באיחוד אירופי למכירה. בנוסף מחכה לתוצאות מניסוי בסרטן מעי הגס בחצי שנה ראשונה הזו. ואגב לא לשכוח את שרבעון הזה כן פייט צריכה להוציא תוצאות מניסוי בסרטן כבדסגור
-
11.קחו בחשבון שביום שני 14.1 מתחילה עונת הדוחות.הלם ואימה 11/01/2019 10:15הגב לתגובה זו2 0כאשר חברות יפרסמו דוחות "נוראיים" (בעיקר הצפי ל 2019 הוא שמעניין). בשבוע הבא ידווחו המוסדות הפינסיים. במהלך השבועיים שלאחר מכן חברות הטכנולוגיה הגדולות. יהיה מעניין זה בטוח.סגור
-
תמיד מעניין... (ל"ת)יעקב 12/01/2019 19:07הגב לתגובה זו0 0סגור
-
10.כנראה אתה לא מאותכן בנתוניםיוסף 11/01/2019 08:42הגב לתגובה זו0 1מחלת הסרטן מזמן עברה לגורם התמותה מספר אחד בעולם המערבי ומחלות לב ירדה לגורם השני בשכיחותסגור
-
אם אתה צודקשלמה גרינברג 11/01/2019 09:23הגב לתגובה זו6 0אז רשויות הבריאות בארה"ב אינן מודעות לכךסגור
-
אני מעודכן מאוד זה השטח שלייוסף 11/01/2019 20:28הגב לתגובה זו0 0גורם התמותה מספר אחד להיום היא המחלה הארורה הזאת עדיף למות מהתקף לב לצערי מאשר המחלה הזאת .תבדוק את הנתונים הרפואייםסגור
-
לא מחלה ארורהאורי 12/01/2019 18:48הגב לתגובה זו1 0יש תרופה. חפש ויטמין בי17/אמיגדלין בגוגלסגור
-
איני מפקפק בכך שזה ה"שטח שלך" אבלשלמה גרינברג 12/01/2019 08:58הגב לתגובה זו2 0יש גם את העובדות ולפיהן (ארגון הבריאות העולמי והאמריקאי) הסקר הרציני האחרון נערך לגבי 2017 ולפיו מחלות לב איסבמיות והתקפי לב מובילים עם % 28.2 ומחלות אונקולוגיות אחריהן עם % 21.3. לפי הנתונים הבלתי רשמיים של 2 הארגונים הללו ליוני 2018 האחוז של מוות ממחלות לב עלה מעט.סגור
-
9.ביולייןיובל 11/01/2019 07:02הגב לתגובה זו0 0האם יש לה סיכוי כלשהו להצלחה או לאישור מתישהו הבנתי שיש טיפול משולב עם הקיטרודהסגור
-
נחיה ונראה (ל"ת)שלמה גרינברג 11/01/2019 09:24הגב לתגובה זו3 1סגור
-
8.תשקיעו בכיטובהיודע 11/01/2019 04:23הגב לתגובה זו0 0לכיטוב ישנה חברה בת פורצת דרך בתחום הסרטן !!! נסחרת כעת במחיר מצחיק !!! כנראה ינסו לרכוש השליטה בחברה השנהסגור
-
7.צ"ל חצי "מהתוספת בשנת 2019" לסל התרופות מוקדש לסרטןטעות בכותרת 10/01/2019 20:02הגב לתגובה זו0 0"חצי מסל התרופות בישראל מוקדש למלחמה בסרטן"סגור
-
צודק (ל"ת)שלמה גרינברג 11/01/2019 08:28הגב לתגובה זו3 0סגור
-
6.אכן אין האטה?!?!?!לרון 10/01/2019 19:48הגב לתגובה זו2 1סתם תיקון ולכן מאד כדאי להגדיל סיכון ?!?!?! בהתאם נשקיע בפיתוח תרופות סרטן?!?,?, שזו נישה הרבה יותר מסוכנת לפיתוח ודורשת הרבה יותר כספים ??????!!!!!סגור
-
מענייןשלמה גרינברג 11/01/2019 08:30הגב לתגובה זו5 0כדאי להגדיל סיכון? נשקיע בפיתוח תרופות סרטן? למה להגדיל סיכון? מי משקיע בפתוח תרופות סרטן? המשקיעים?סגור
-
החברות משקיעות ומגדילות סיכוןלרון 11/01/2019 15:17הגב לתגובה זו1 0והמשקיע הקונה קמצוץ מאותה חברה מגדיל סיכון בהתאמה וכל זאת בתקופה בעייתיתסגור
-
ומלבד זאתלרון 11/01/2019 16:40הגב לתגובה זו0 0אינך כותב ,ובעיקר בשנה האחרונה ,להשקיע בחברות המדוברות על ידך אלא בסלים דבר המוכיח שהינך מודע לסיכון אך מנסה למצוא נישות אך הן מסוכנות אף הן לעת הזאתסגור
-
נא לחזור לספסל הלימודיםשלמה גרינברג 12/01/2019 09:01הגב לתגובה זו3 0אני כותב "להשקיע בסלים" מאז 2010 כאשר סקרתי אז את התחום הרפואי והסברתי מדוע כדאי לעבור מטבע לסליםסגור
-
אני בן 70 והולך עם סלים למכולתלרון 13/01/2019 10:10הגב לתגובה זו0 0וכנראה האלצהיימר משפיע ועוד מעט יחלוף בתפוצתו גם את מחלות הלב והסרטןסגור
-
לרון מספיק כבר עם סיכון סיכון סיכוןגרשון 11/01/2019 22:13הגב לתגובה זו1 0אתה לא יכול לסבול סיכונים, אל תשקיע כל תגובה שלך ... סיכון מסוכן יש סיכונים .. הבנו.סגור
-
אני בבורסות משקיע זה 40 שנהלרון 11/01/2019 23:21הגב לתגובה זו1 0לא מפחד אולם מזהיר את מי שקורא כאן ונסיונו פחות שזו תקופה כפי שציינתיסגור
-
קבל כותרת מדה מרקרממן 11/01/2019 07:43הגב לתגובה זו1 0וול סטריט יצאה מ"תיקון"; שוק הקריפטו נחתך ב-16 מיליארד ד'סגור
-
איך הסקת שצריך להגדיל סיכון ?יובב 11/01/2019 07:39הגב לתגובה זו0 0לפי גישתך, עד שהשוק לא ירד ל0כדאי להשאר בחוץ כי...... אוטוטו יש מפולת. מקווה שאתה לא חושב כך מ2009סגור
-
5.exelג ו זוננה 10/01/2019 18:25הגב לתגובה זו1 0מומלצת ביותר בתחום הסרטן לחברה תרופה מאושרת לסרטן בכליות ואמורה לקבל אישור בימים הקרובים לתרופה לטיפול בסרטן הכבד. החברה מוכרת ורווחית ונסחרת במחיר של 23.8 $ למניה כאשר בשיא שלה ב- 52 השבועות האחרונים הייתה 32.5$. החברה מועמדת רצינית לרכישה כבר הרבה זמן. יש לה שת"פ עם טקאדה, רוש, גלאקסו סמית' קליין, בריסטול מייארס, סנופי, מרק ודאיצ'יסגור
-
Exelixis בהחלט חברה מעניינת בתחוםשלמה גרינברג 11/01/2019 08:40הגב לתגובה זו5 0והשבוע קבלה, יחד עם Daiichi היפנית ששותפה בה, אישור לתרופה כנגד לחץ דם גבוה. היא גם פורצת במכירות ועברה לרווחיות. ונכון, מדברים על רכישה.סגור
-
4.Rhbbyיואב 10/01/2019 17:15הגב לתגובה זו0 0שלמה, לא הזכרת את rhbby למרות שהיא החברה המובילה בעולם בתחום הסרטן. אשמח לדעת מה דעתך לגביה ולגבי התמחור הנוכחי שלה.סגור
-
למה לא הזכרתי?שלמה גרינברג 11/01/2019 08:41הגב לתגובה זו5 0תקרא שוב. אכן החברה מהמובילות בתחום הסרטן ועוד כמה תחומיםסגור
-
3.השוק והכלכלה גמוריםאחד שמבין 10/01/2019 16:50הגב לתגובה זו4 3וכל מי שטוען אחרת לא מבין מה שהוא אומר. צפו למחסור במזון, מים וחשמלסגור
-
אתה מכוער.רז 10/01/2019 21:51הגב לתגובה זו5 1.סגור
-
אחד שמבין אמן יאכל אותך תנין (ל"ת)גרישה 10/01/2019 18:38הגב לתגובה זו6 1סגור
-
חכה חכה, תכף התנין יגמור את הפסקת ארוחת הצהריים ויגיעמשה 10/01/2019 17:21הגב לתגובה זו5 0הוא מזיל עליך ריר כבר משבוע שעבר...סגור
-
חחח אין על התנין.. (ל"ת)אסי 11/01/2019 07:40הגב לתגובה זו4 0סגור
-
2.שלמה . .מנחם 10/01/2019 16:17הגב לתגובה זו1 0אייסיקיור האם אתה מכיר? ומדוע נסחרת כל כך בזול עם מוצר דיי בשל?סגור
-
מכיר היטב אבלשלמה גרינברג 11/01/2019 08:47הגב לתגובה זו4 1מצד המחקר והמוצרים, לא עוקב בבורסהסגור
-
אייסקיור הקפיאו כבר את עצמםאבנר 11/01/2019 07:41הגב לתגובה זו0 010 שנים כבר מחכים ל"פריצה"סגור
-
1.Royal Bank of Canadaאבנר 10/01/2019 15:48הגב לתגובה זו0 0היי שלמה, מה דעתך על מניות הבנקים הקנדיים? TD, Royal bank of Canada וכו'? יש סיבה מיוחדת שתשואות הדיבידנד שלהם הרבה יותר גבוהות מאלו של הבנקים האמריקאיים?סגור
-
הבנקים הקנדיםשלמה גרינברג 11/01/2019 08:53הגב לתגובה זו4 0עוקב אחרי TD ו- RY היסטורית יציבים יותר מהאמריקאים. לגבי הדיווידנד אין לי מושגסגור