"בזבזו זמן של הציבור, לא יתכן שנייצר העדפה לבעלי השליטה הנוכחיים"
ועדת הכספים דנה היום (ד') בהמלצות וועדת הריכוזיות ומסתמן שתתמוך בהמלצות הוועדה ואף תקשיח את חלקן במסגרת החקיקה. "הריכוזיות במשק מסכנת את הדמוקרטיה, ועשויה לייתר את החלטות הממשלה" אמר יו"ר ועדת הכספים, ח"כ משה גפני (יהדות התורה) בפתח הדיון.
עוד נכח בדיון, חבר ועדת הריכוזיות, יו"ר רשות ניירות ערך, פרופ' שמואל האוזר, שאמר שהוא תומך בהמלצותיה אך הסתייג מההמלצה שתאפשר לחברות קיימות להמשיך להחזיק ב-3 שכבות ואילו חברות חדשות יוכלו להחזיק ב-2 בלבד. "המשמעות היא מתן עדיפות לטייקונים של היום וזה יוצר חוסר שוויוניות. זוהי המלצה אנטי-תחרותית שמפלה לטובת בעלי השליטה הנוכחיים. בנוסף, 80 חברות עם של 120 מיליארד ש' יצטרכו להתקפל".
המפקח על הבנקים, דודו זקן: "המלצות הוועדה מאוזנות ובנק ישראל תומך בהן ללא הסתייגות. הן יסייעו להגברת התחרותיות במשק". המשנה ליועץ המשפטי לממשלה, אבי ליכט תמך בעמדתו של זקן: "המוצר שהתקבל ראוי, מידתי ומאוזן. כל הפקידים היושבים כאן מחויבים להצעת החוק הממשלתית. עובדי הציבור מחויבים להחלטות הממשלה".
את עמדת המיעוט ביטא ביתר שאת, ראש אגף התקציבים באוצר, גל הרשקוביץ', שאף כתב דו"ח מיעוט: "יש להחמיר את החוק המוצע. הנכון הוא מבנה של 2 שכבות בלבד בלי הפרדה בין מצב קיים למצב עתידי".
אחרונת חברי הוועדה שדיברו בדיון, היא הכלכלנית הראשית ברשות ניירות ערך, ד"ר גיתית גור-גרשגורן: "יש להתנהג באחריות ובזהירות במיוחד כשאנו עושים דבר מקורי שלא נעשה באף מדינה ובמיוחד היום, כשחברות רבות במשק אינן עומדות בהתחייבויות שלהן".
ח"כ שלי יחימוביץ' (עבודה) הגיבה גם היא לחוק המיועד: "שנה וחצי זה הרבה זמן. אין מתאם בין משך הזמן ליסודיות. בזבזתם את הזמן של הציבור. יש לא מעט לקונות בהמלצות. לא יתכן שנייצר העדפה לבעלי השליטה הנוכחיים. מלחמה אמיתית בריכוזיות תהיה בהעצמת חברות קטנות ובינוניות".
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה