התנפלות: קרנות מנייתיות ישראליות גייסו 700 מיליון שקל - הציבור פיספס?
הנה עובדה: בחודש אוקטובר עלה מדד המעו"ף בשיעור של 1.83% ומדד ת"א 75 (מניות השורה השנייה) עלה בשיעור מתון של 0.46% בלבד, זאת לעומת זינוק של 4.46% במדד ה-s&p 500 האמריקאי. והנה עוד עובדה: בחודש אוקטובר נרשמו גיוסי שיא של כמעט 10 שנים בקרנות המנייתיות שמשקיעות בת"א כש-700 מיליון שקל זרמו אליהן. כלומר אחרי ספטמבר הלוהט (המעו"ף עלה 7.3%) הציבור החליט להיכנס בעוצמה לשוק המקומי (שמצידו דווקא לא ממש עלה בחדות).
בסה"כ הגיוסים בקרנות המנייתיות בחודש אוקטובר עמדו על 980 מיליון שקל כולל מניות חו"ל ו-4 מיליארד שקל מתחילת השנה. אוקטובר הוכר כאמור כחודש החזק ביותר בעשור האחרון (מינואר 2004) בגיוסים לקרנות המנייתיות כשהמשקיעים הגדילו את חשיפתם לקרנות מניות בישראל ב-10%.
אינדיקציה נוספת לנהירת הציבור לשוק ההון ניתן לראות ע"י הגיוסים הגדולים לקרנות המסורתיות (כל הקרנות שאינן כוללות את קרנות כספיות) שזינקו ל-4.5 מיליארד שקל בחודש אוקטובר בלבד - החזק ביותר מאז פברואר 2007, מה שמביא את הגיוסים בקרנות אלה ליותר מ-25 מיליארד שקל מתחילת השנה. מנגד, נרשמו פידיונות של 770 מיליון שקל בקרנות הכספיות וזו הפעם הראשונה השנה בו נרשמת יציאה של כספים במהלך חודש שלם. יחד עם זאת, הקרנות השיקליות ( ממשלתי שקלי) רשמו גיוסים של 650 מיליון שקל - כך שהציבור לא נטש באופן מוחלט את האפיקים הסולידיים.
לסיום, בגזרת הקרנות האג"חיות בדגש על קרנות אג"ח כללי עם חשיפה מנייתית של 10%, נרשמו גיוסים של 3.15 מיליארד שקל. קרנות האג"ח הקונצרני הציגו החודש ירידה של כ-20% בקצב הגיוסים היומי הממוצע לעומת החודש הקודם. זאת, לאחר שגייסו כ-340 מיליון שקל בלבד. בסיכום, גויסו החודש כ-3.5 מיליארד שקל לקרנות האג"ח הכללי והקונצרני כשקצב הגיוסים הממוצע רושם עליה של 190% לעומת החודש הקודם.
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה