הנתון שמסביר את הירידות באג"ח בשבוע החולף
בשבוע שעבר רשמו איגרות החוב הקונצרניות ירידות שערים. נתוני הפדיונות של קרנות הנאמנות מסבירים את המגמה. איפה נרשם גיוס חיובי?
תעשיית קרנות הנאמנות רשמה בשבוע החולף פדיונות כבדים בקרנות המסורתיות אשר נאמדים בכ-670 מיליון שקל. כך על פי הערכות כלכלני מיטב דש. זאת על רקע מגמה מעורבת בשוקי המניות וירידות שערים באגרות החוב.
הקטגוריות הפודות ביותר היו אג"ח כללי עם 570 מיליון שקל והקרנות השקליות עם כ-155 מיליון שקל. נתון זה מסביר את הירידות באג"ח בשבוע החולף (לניתוח על שוק האג"ח שפורסם בחמישי - לחצו).
בתעשיית קרנות הנאמנות כולה נרשמו מתחילת החודש פדיונות של כ-395 מיליון שקל, הנחלקים לגיוסים של כ-275 מיליון שקל בקרנות הכספיות, כ-90 מיליון שקל בקרנות המחקות, ולפדיון של כ-760 מיליון שקל בקרנות המנוהלות.
הקרנות המנייתיות סיכמו את השבוע החולף עם גיוס קל של כ-10 מיליון שקל, כאשר הקרנות המנייתיות המתמחות בישראל פדו כ-100 מיליון שקל, בעוד הקרנות המתמחות במניות בחו"ל הציגו שבוע עם גיוס של כ-110 מיליון שקל, רובו בקרנות המחקות, והקרנות הגמישות סיימו את השבוע ללא שינוי.
אגרות החוב הממשלתיות הציגו מגמה שלילית כאשר מדד ממשלתי כללי רשם בשבוע החולף ירידה של כ-0.5%. למרות ירידות השערים, קרנות אג"ח מדינה מצליחות לשמור על גיוס חיובי של כ-20 מיליון שקל תוך ירידה לעומת הקצב השבועי בחודש יוני.
באפיק השקלי נרשמה מגמה מעורבת לאחר שהקרנות הכספיות פתחו את החודש בגיוס גבוה של כ-275 מיליון שקל, ובקרנות השקליות נמשך הפדיון גם החודש לצד עלייה בקצב הפדיונות לסכום של כ-155 מיליון שקל.
קרנות אג"ח חו"ל רשמו גיוסים של כ-45 מיליון שקל, זאת בעקבות התחזקות הדולר אל מול השקל השבוע.
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה