הדולר התקדם לעבר ה-4 שקלים: זינק 1.25% לרמתו הגבוהה ביותר מאז נובמבר 2007
הדולר התחזק היום מול רוב המטבעות המובילים וכמו כן אל מול השקל הישראלי ועלה לרמת שיא בה לא היה כבר יותר משנה. ברקע, ספקולציות שמשקיעים בינלאומיים ממשיכים לקנות נכסים בטוחים בארה"ב בעוד הכלכלה הגלובלית נכנסת למיתון.
משרד האוצר פרסם לפני דקות אחדות נתונים על מצביעים על זרימת הכספים לארה"ב. משקיעים בינלאומיים רכשו בספטמבר נכסים בארה"ב בסך של 30.9 מיליארד דולר, עלייה חדה ממינוס 1.6 מליארד דולר באוגוסט. משרד האוצר האמריקני צפוי לפרסם את הנתונים בשעה 15:00 (שעון ישראל).
הדולר היציג סגר בעלייה של 1.25% מול השקל לרמה של 3.964 שקלים בה לא היה מאז ה-1 בנובמבר. המטבע האמריקני רשם מהלך של 22.5% מאז השפל שנרשם ב-9 ביולי האחרון. מול האירו נסחר הדולר בהתחזקות כאשר האירו יורד ב-0.13% לרמה של 1.2635 דולר לאירו.
בארה"ב, עיקר תשומת הלב הייתה אל עבר מדד המחירים ליצרן בשעה 15:30. המחירים אצל הסיטונאים נפלו ב-2.8% באוקטובר, שיעור הירידה הגבוהה ביותר מאז 1947, בעוד מחירי הבנזין התרסקו 24.9%, ע"פ משרד העבודה האמריקני. הנתונים תמכו בצעדי הפדרל ריזרב המעידים על כך שהצמיחה החליפה את האינפלציה כסכנה העיקרית.
ועדותו של נגיד ה'פד', בן ברננקי ביחד עם שר האוצר, הנרי פולסון בשעה 16:30. מאוחר יותר בשעה 20:30, נשיא ה-ECB, ז'אן קלוד טרישה יישא דבריו בלונדון.
"מה שהתחיל בלילה בשבירה של רמה נוספת במחירי הנפט ויצירת תחתית חדשה בכיוון ה-50 דולר לחבית נתן חיזוק ראשוני לדולר האמריקני", אומר היום יועד דרוז מנהל חדר המסחר במט"ח ב-Real Stream Trading. "חיזוק משני זה מגיע מהמסחר באג"ח של ממשלת ארה"ב שם עברו הסוחרים למסחר בו הם מוכרים לטווח קצר וקונים לטווח ארוך".
"השוק היום מונע על ידי זהירות, חששות ושוב ספקולציות. המדדים העיקרים ממשיכים ליפול ושוברים תחתיות חדשות ואנשים ממשיכים להנזיל כספים למטבע הדולרי. אנשים כבר לא מחפשים רווח הם פשוט בודקים איך הם לא יפסידו עוד כסף וההנזלה של נכסים למטבע דולרי בהחלט תומכת במגמה הפרו-דולרית שאנו רואים", אומר דרוז.
בשורה התחתונה, דרוז צופה שהדולר ימשיך להתחזק מול המטבעות העיקרים וגם מול השקל. היוצא דופן, הוא אומר, זה הצמד דולר יין ששם יש את התחזקות היין.
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה