התמתנה ירידת הדולר מול השקל: בעולם נסחר הדולר ביציבות מול האירו והיין
נגיד , סטנלי פישר, החליט אתמול בצעד מפתיע להוריד את בנק ישראל ב-0.75% בעוד שבשוק ציפו להפחתה מתונה יותר בשיעור של 0.5%. בנק ישראל מעוניין לבלום את עוצמת ההאטה, או אף המיתון בכלכלה הישראלית, כך שבעזרת הפחתות הריבית לצד רכישות הדולרים המאסיביות מנסה בנק ישראל לתמוך בדולר.
הדולר שפתח את הבוקר בהיחלשות של 1.2% מול השקל, עלה בסוף היום בשיעור מתון יותר של 0.375% ושערו היציג נקבע ברמה של 3.98 שקלים. האירו דווקא תחזק היום מול השקל ב-1.29% ושערו היציג נקבע ברמה של 5.2520 שקלים. היום גם פקעו האופציות לחודש ינואר והשערים שנקבעו לפקיעת האופציות הם 3.98 שקל לדולר ו-5.2476 שקלים לאירו.
טל עבדה, סמנכ"ל בכלל פורקס אומר כי "למרות חיתוך הריבית האגרסיבי אנו עדים להחלשות של הדולר. זה נובע משני דברים: הראשון הוא ציפיות בשוק של חלק מהגופים להורדה של 1% בריבית, בעיקר לאור ההכרזה של בנק ישראל על כניסה למיתון. והשני, שהוא החשוב יותר, מגמת הדולר בעולם.
"מאז תחילת 2008 אנו רואים שהגורם העיקרי שמשפיע על ערכו של הדולר בישראל הוא ההשפעות מהשוק העולמי ולא מהשוק המקומי. הדבר בא לידי ביטוי גם בתקופת המלחמה בה השווקים המשיכו לעלות בעקבות עליות בעולם, וגם כעת, עם החלשות של הדולר בעקבות החלשותו בעולם. מתחילת השבוע נחלש הדולר מול האירו במעל 2% והחלשות זו באה לידי ביטוי גם במסחר מול השקל בישראל".
איתן אדמוני, מנהל חדר מסחר בבנק ירושלים, מסכים עם עבדה. "אני מעריך שהדולר נחלש היום במקביל להחלשותו בעולם. אני מאמין שהוא יעצר ב-3.93 שקלים, אם כי הוא יכול לרדת גם לתמיכה ב-3.88 שקלים. בכל אופן, אני צופה שעד סוף מארס הדולר יפרוץ את רמת ההתנגדות ב-4.02 ויטפס לעבר רמה של 4.10 שקלים".
בזירת המטבעות בעולם נסחר כעת הדולר ביציבות מול האירו והיין, אך נחלש בשיעור של 0.68% מול הליש"ט.
"יש שיפור בסנטימנט בעולם, גם בשוקי המניות וגם במטבעות, בעקבות ההודעה של ברקליס אתמול לפיה הוא לא יזדקק לגיוס הון נוסף. זה מוביל להחלשות של היין היפני וגם של הדולר", אמר לבלומברג אקיו שימיזו, מנהל חדר במסחר במטבעות בטוקיו.
בינתיים, אישר אמש הקונגרס האמריקני את מינויו של טימות'י גייטנר לתפקיד שר האוצר האמריקני. בפני גייטנר עומדים אתגרים לא פשוטים, בעוד המשבר הפיננסי החמור מאז השפל הכלכלי הגדול הולך ומחמיר מיום ליום. לפי שעה נראה שהמיתון הנוכחי בכלכלה האמריקנית הוא העמוק והארוך ביותר מזה רבע מאה.
"יש תחושה של רגיעה מסויימת בשווקים, גם במניות וגם במטבעות, וזה משפיע בכיוון של החלשה של היין וגם הדולר. האירו עשוי להתחזק לרמה של 119 יין בימים הקרובים", אמר לבלומברג טטסו איוואקווה, מנהל השקעות בטוקיו.
נזכיר כי היום צפוי להתפרסם בגרמניה מדד ה-Ifo המודד מדי חודש את סנטימנט העסקים בנוגע לכלכלה. הצפי הוא לירידה לרמה של 81 נקודות החודש, לעומת 82.6 נקודות בדצמבר.
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה