הדולר סגר ללא שינוי: "הדולר פרץ את מחסום ה-4.05 ש' וכעת הוא בדרך לבדוק את ה-4.1 ש'"

כך אומר יועד דרוז מ-Real Stream Trading. האירו לעומתו איבד 0.81% לשער 5.2349 שקלים
 | 
telegram

הדולר האמריקני סגר יום מסחר תנודתי בעליות מול רוב המטבעות המובילים למעט היין היפני, כאשר הוא מצליח לשמר אמת שיא של שנה וחצי מול השקל. המסחר התנהל היום בעיקר ברקע להימורי הסוחרים כי הריבית באירופה תמשיך לרדת ומשבר הפיננסים בבריטניה ילך ויחמיר.

הדולר היציג נקבע ללא שינוי על שער של 4.065 שקלים, רמת שיא בה נגע לאחרונה בספטמבר 2007. במהלך המסחר עבר הדולר מעלייה לירידה. הדולר השלים זינוק של למעלה מ-26% מאז ה-9 ביולי 2009 מתי כשנגע ברמת שפל של 3.21 שקלים.

האירו לעומתו איבד 0.81% לשער 5.2349 שקלים. במסחר בעולם, מתחזק הדולר מול האירו בשיעור של 0.17% ואירו אחד נסחר תמורת 1.2745 דולרים. לעומתו היין היפני מתחזק ב-0.71% ונסחר תמורת 89.38 יין לדולר.

ביטחון באג"ח האמריקני

"גירעון של 2.5 טריליון דולר גורם לממשל האמריקני להמשיך להנפיק אגרות חוב ולהביא לזרימה של כספים מהעולם לארה"ב המומרים לדולרים ומשמשים לקנייה של אג"חים ממשלתיים לטווח קצר, דבר המחזק את הדולר", אומר היום יועד דרוז מנהל חדר המסחר ב-Real Stream Trading. "הפדרל ריזרב ממשיך להדפיס ובמקביל להחזיק ריביות נמוכות, דבר המעניק ביטחון למשקיעים, כי הדולר ימשיך להיות חזק".

דרוז מתייחס לכך, שהעקומות על האגחים הקצרים בארה"ב מעניקים ריביות טובות יותר ממה שמקבלים המשקיעים בבנקים. זאת לפני שלוקחים בחשבון שהשקעה באג"ח ממשלתי נחשבת היום בטוחה יותר מאשר פיקדונות בבנקים.

אצלנו אומר דורז, כי "הדולר שקל פרץ את מחסום ה-4.05 שקלים וכעת הוא בדרך לבדוק את מחסום ה-4.1 שקלים. חומה בצורה, שתפתח את יכולתו להמשיך קדימה".

שטף נתונים שליליים

האירו נופל לשפל של כמעט חודשים מול הדולר, ברקע לספקולציות שנתונים שיפורסמו מחר באירופה יצביעו על ירידה במדד המחירים ליצרן זה החודש החמישי ברציפות ויעניקו מקום נוסף לבנק המרכזי לחתוך את שיעורי הריבית ביבשת.

בבריטניה נופלת הלירה סטרלינג מול הדולר בשיעור החד ביותר בשבועיים האחרונים בצל החששות שמשבר הבנקאות במדינה יעמיק, לאחר שמודי'ס שירותי משקיעים יחתוך את דירוג החוב ארוך הטווח של בארקליס. מנגד, היין היפני ממשיך להתחזק מול הדולר, זה היום השלישי, טרם פרסומו של דוח הייצור בארה"ב, הצפוי להצביע על רמת הייצור הנמוכה ביותר מאז 1980.

הכלכלה האמריקנית רשמה ברבעון הרביעי את הנסיגה החדה ביותר מאז 1982, ע"פ נתוני התוצר המקומי הגולמי שפורסמו ביום שישי. הנתונים שהתווספו לצמיחה שלילית ברבעון השלישי, קבעו רשמית, כי בארה"ב שורר מיתון אמיתי.

ביומן המאקרו היום: בשעה 15:30 (שעון ישראל) פורסמו נתוני ההכנסה הפרטית בארה"ב לחודש דצמבר, אשר הצביעו על ירידה של 0.2%. הצפי היה לנסיגה של 0.4%.

כחצי שעה לאחר פתיחת המסחר יפורסמו נתוני מדד הייצור התעשייתי (ISM) לחודש ינואר הצפויים לעלות ל-32.5 הנקודות מ-32.4 הנקודות, ולהמשיך להצביע על נסיגה בייצור. באותה שעה יפורסמו גם נתוני התחלות הבנייה לדצמבר הצפויים להציג שוב על נסיגה.

שטיגליץ תוקף את רעיון 'הבנק הרע'

חתן פרס נובל לכלכלה, הפרופ' ג'וזף שטיגליץ, הצטרף אתמול בעת נעילת כנס דאבוס בשווייץ למתנגדים לרעיון הפעלת "בנק רע" שיאסוף את כל, או את מרבית, הנכסים הרעילים שהצטברו במערכת הבנקאות האמריקנית, במטרה לאפשר לבנקים שם לצאת לדרך חדשה.

"רעיון 'הבנק הרע' הוא גרוע, הוא יעמיס עוד הרבה מאוד חובות על אזרחי ארה"ב. החוב הלאומי התנפח גם כך לממדים כאלה שיהיה קשה לנהל אותו בעתיד. לא צריך לזרוק כסף טוב אחרי כסף רע", אמר שטיגליץ.

תגובות לכתבה(0):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות