הדולר שינה כיוון: "השקל סמוך לשוויו ההוגן, השקעה בדולר לא מעניינת"

כך אומר רון אייכל, כלכלן המאקרו של מיטב. השער היציג נקבע בירידה של 0.43% לרמה של 4.173 שקלים
 | 
telegram

הדולר ממשיך במסע ההתחזקות שלו מול היין היפני, אך עבר בצהרי היום לירידה מול השקל הישראלי לאחר שפתיחת המסחר טיפס מעל ל-4.20 שקלים. הסוחרים בעולם חוששים כי דוחות מאקרו שיתפרסמו מחר ביפן יצביעו על המשך ההדרדרות של המשק המקומי ויחלישו את המטבע היפני עוד יותר.



"נתוני הבסיס תומכים בהמשך התחזקות הדולר מול היין, וכנראה שהנתונים שיתפרסמו מחר יצביעו על המשך ההחרפה במצב המשק היפני. היין צפוי להחלש לרמה של 100 יין לדולר או יותר עד לסוף החודש הבא", אמר לבלומברג סאטורו אוגאסאגווה, מנהל מסחר במט"ח של קרדיט סוויס בטוקיו.

רון אייכל, כלכלן המאקרו של מיטב, פרסם היום סקירה בה הוא ציין, בין השאר, כי "הואיל והשקל נסחר בסמוך לשוויו "ההוגן" אין, לדעתנו, סיבה מובהקת אשר צריכה להביא לכדי פיחות או ייסוף משמעותי של השקל. בהתאם לכך, אנו לא מוצאים כי לטווח של 24-12 חודשים ההשקעה בדולר האמריקאי היא מעניינת במיוחד. יחד עם זאת, הואיל ופער הריביות בין ישראל לארה"ב צפוי להצטמצם בחודשים הקרובים והתערבות בשוק המט"ח נמשכת, אנו מעריכים כי השקל יימצא בחודשים הקרובים ברמה הגבוהה מ-4 שקלים לדולר".

מחברת כלל פורקס נמסר כי "הדולר הגיע אתמול לרמת 4.20 שקלים השמעותית ואף חצה אותה במקצת. קצת מעל רמה זו אמורה להתגלות התנגדות חזקה. במידה ולא תיפרץ , עשוי השער לחזור במהירות לכיוון
4.09 . אפשרות נוספת היא התגברות הירידות בוולסטריט שיחד עימן יגרמו , כפי הנראה להתחזקות נוספת של הדולר מול רוב המטבעות העיקריים . במקרה כזה עשוי הדולר לנוע במהירות לרמת ההתנגדות שאותה כבר יהיה קשה לשבור בקלות ב- 4.35 שקל לדולר".

צפוי גרעון עתק של 12.3% תוצר בארה"ב

נשיא ארצות הברית, ברק אובמה, צפוי להגיש היום לבית הנבחרים האמריקני הצעת תקציב חדשה, הכוללת צפי לגרעון של כ-175 טריליון דולר. טיוטת הצעת התקציב כוללת, כצפוי, הוצאות עתק במטרה לנסות ולהחזיר את הכלכלה הגדולה בעולם לצמיחה חיובית.

בנוסף, כוללת ההצעה הוצאה נוספת של כ-250 מיליארד דולר להבראת המערכת הפיננסית, בנוסף על 700 מיליארד הדולר שכבר הוקצבו בעבר. כך, לדברי גורם המקורב לנושא, שבחר להישאר בעילום שם. הגרעון המתוכנן הוא בגובה של כ-12.3% מהתוצר המקומי הגולמי של ארה"ב, יותר מפי 2 לעומת גרעון שיא של כ-6% מהתמ"ג שנרשם בשנת 1983, בזמן שרונלד רייגן היה הנשיא. הגרעון הגבוה ביותר נרשם לאחר מלחמת העולם השניה, ב-1945, אז הוא זינק לכ-21% מהתמ"ג האמריקני.

השער היציג של הדולר נקבע בירידה של 0.43% לרמה של 4.173 שקלים לאחר שאתמול טיפס לשיא של שנה וחצי, והאירו נחלש בשיעור של 0.33% לרמה של 5.33 שקלים. בזירה העולמית, ממשיך הדולר להתחזק מול היין היפני ב-0.51% לרמה של 97.84 יין לדולר אך נחלש מול האירו ל-1.277 דולר לאירו.

הדולר רשם אתמול עלייה של 0.721% ונסגר ברמת שיא שנה וחצי, ברמה של 4.191 שקלים. הדולר פתח את יום המסחר בעליות של כ-0.4% מול השקל, אך העליות הלכו והתחזקו במהלך היום, וזאת על רקע התחזקות הדולר בעולם.

מחדר העסקאות של פינוטק נמסר: "רבים מעריכים שלפחות בטווח הקצר תגיע אופטימיות זהירה לחדרי המסחר, וייתכן שתחל תנועת מוכרים לשטר הירוק, בעוד נכסים וסחורות אחרות בעלות סיכון גבוה יותר, יהפכו את עורם ויהנו ממגמות של קניות יתר".

תגובות לכתבה(0):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות