הדולר המשיך להתחזק היום: היציג נקבע בעליה של 0.4% לרמה של 4.245 שקלים
הדולר מתחזק היום מול השקל והאירו, עם פתיחת שבוע המסחר הבינלאומי במטבעות. הליש"ט רושמת ירידה חדה על רקע הצרות הלא נגמרות של סקטור הבנקאות בממלכה הבריטית.
קבע לפני זמן קצר את השער היציג בעליה של 0.4% לרמה של 4.245 שקלים לאחר שבמהלך המסחר טיפס הדולר מעבר ל-4.25 שקלים. האירו נחלש ב-0.46% לרמה של 5.34 שקלים והליש"ט נפלה ב-2.4% לרמה של 5.87 שקלים. נזכיר כי מחר וביום ד' לא יפורסמו שערים יציגים עקב חג הפורים.
בעולם מתחזק הדולר ב-0.7% לרמה של 1.258 דולר לאירו ומתקדם ב-0.73% מול היין היפני לרמה של 99.1 יין לדולר.
מחברת איזיפורקס נמסר כי "מגמת העלייה של הדולר נמשכה בימים האחרונים כצפוי והדולר הגיע אל יעד הביניים הבא השוכן סביב 4.24. מדובר במבחן התנגדות קל. לטווח הקצר אפשרית תנודתיות בין 4.10 ל-4.24, אולי גם על רקע העובדה שהאירו יכול לעלות קצת מול הדולר. תנודתיות כזו יכולה ל"הגיש" טוב יותר את הדולר למבחן פריצה של ההתנגדות המשמעותית יותר השוכנת ב-4.30. סיכויי הפריצה של ההתנגדות הזו עשויים יהיו להיות גבוהים יותר אם הדולר יהיה תנודתי קצת בשלב הנוכחי. התמיכה לטווח הקצר היא ב-4.15".
כלכלני בנק לאומי כותבים, בסקירה השבועית שפרסמו היום, כי "בטווח הקצר להערכתנו הדולר ייסחר בתנודתיות תוך נטייה להיחלשות, בהשפעת 2 גורמים מנוגדים: רמת אי הודאות הגבוהה הנוטה לחזק אותו ומימושי רווחים, הצפויים להחלישו. באשר לטווח הארוך יותר, יש לצפות כי מגמת התחזקות הדולר, שהחלה בחודש אפריל 2008, תימשך. התחזקות זו של הדולר תיתמך בעיקר בשוויו על פי שוויון כוח הקנייה, צמצום נמשך בגירעונות הסחר האמריקניים ורמת חוסר הוודאות הכלכלית הגבוהה, כמשתקף בשווקים הפיננסיים".
כלכלני גאון מעריכים כי בשבוע הקרוב הדולר צפוי להמשיך להתחזק וייסחר בטווח שערים של 4.18-4.28 שקל לדולר, כאשר בטווח של השבועות הקרובים, היעד שלהם נותר על 4.35 שקל לדולר. "מבחינה טכנית, הדולר מצוי עתה בין רמת התמיכה 4.16 שקל ורמת ההתנגדות הקריטית ביותר 4.32-4.35 שקל לדולר. הצפי הוא שרמה זו לא תפרץ בקלות, לפחות לא בניסיון הראשון וקיים סיכוי לא מבוטל שרמת 4.16 תיבדק שוב בשבועות הקרובים".
"את המשבר הנוכחי אי אפשר לפתור על ידי הורדות בלבד. הורדת ריבית לרמה נמוכה מדי אף עלולה לגרום יותר נזק מתועלת", אמר יורגן סטארק, חבר מועצת המנהלים של ה-ECB לעיתון בלוכסנבורג.
המטבע האמריקני התחזק בשבוע שעבר מול השקל המקומי ונסחר סביב רמות מסחר של 4.2400, שזוהי הרמה הגבוהה בשנה וחצי האחרונות. נתונים לא מעודדים שפורסמו על הכלכלה המקומית לא סיפקו סיבה למרבית הסוחרים לרכוש את השקל.
נתוני המאקרו הצביעו על התרחבות מעגל האבטלה ואף שיעור הצמיחה השנתית לשנה הקרובה והבאה עודכן כלפי מטה. כל אלה מגבירים את הערכות כי בנק ישראל יאלץ להפחית את הריבית פעם נוספת בסוף החודש ובכך לצמצם עוד את פערי הריביות בין המטבעות. גורם נוסף שהחליש את השקל המקומי הוא העובדה שבנק ישראל הודיע כי אין בכוונתו להפסיק לעת עתה את רכישות המט"ח החודשיות שלו חרף העובדה שהגיע למטרתו שהוצבה.
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה