הדולר נחלש מול השקל ומזנק מול הפרנק השוויצרי: היציג נקבע על 4.215 שקלים

הדולר מזנק ב-3.2% מול הפרנק שוויצרי לרמה של 1.1892 פר"ש לדולר לאחר שהבנק המרכזי של שוויץ הודיע כי יתערב במסחר במטבעות
 | 
telegram

לאחר יומיים בהם לא נקבעו שערים יציגים, קבע לפני זמן קצר את שערו היציג של הדולר בירידה של 0.7% לרמה של 4.215 שקלים. האירו התחזק מנגד ב-0.8% לרמה של 5.38 שקלים.

כלכלני ישיר בית השקעות אומרים, בסקירת מאקרו שפרסמו, כי "ירידת יתרות המט"ח של בנק ישראל בחודש פברואר ל-40.6 מיליארד דולר תומכת בהמשך התערבות בנק ישראל בשוק המט"ח שכן יעד היתרות עומד על כ-43.5 מיליארד דולר. להערכתנו, המשך התערבות בנק ישראל בשוק המט"ח וריצת המשקיעים לכיוון הדולר לאורך ההיסטוריה בזמן משבר עולמי, המחריף בכל יום שעובר, תביא להתחזקות הדולר בטווח הקצר".

כלכלן המאקרו של בנק הפועלים, פרופ' ליאו ליידרמן, פרסם היום סקירה מאקרו כלכלית פסימית למדי על המשק הישראלי והכלכלה הגלובלית. ליידרמן אומר כי השלכות המיתון הגלובלי על המשק הישראלי הן בלתי נמנעות - התוצר המקומי הגולמי צפוי להתכווץ השנה ב- 1.2%. "אנו סבורים כי המיתון עלול להיות ארוך והצמיחה בישראל תמשיך להיות איטית גם ב- 2010, כ- 1.5%, שהם ירידה של 0.3% בתוצר לנפש".

בעולם נסחר הדולר ביציבות מול היין היפני, סביב 97.21 יין לדולר, ומתחזק מול האירו ב-0.56% ל-1.277 דולר לאירו.

הדולר מזנק ב-3.2% מול הפרנק שוויצרי לרמה של 1.1892 פר"ש לדולר. הריבית בשווייץ ממשיכה לרדת ומתקרבת לרמה אפסית, בדומה למצב ביפן וארה"ב (וגם בריטניה בדרך). זאת על רקע המשך זרימה של נתוני מאקרו כלכלה שליליים על הכלכלה המקומית, המושפעת מהמיתון המעמיק באירופה ובעולם. הבנק המרכזי חתך את הריבית ב-0.25% לרמה של 0.25%, בהתאם לציפיות כלכלנים. בנוסף, הודיע הבנק המרכזי של שווייץ כי הוא ירכוש דולרים ומטבעות נוספים כדי לבלום את התחזקות הפרנק.

היום נמשך זרם נתוני המאקרו השליליים מסביב לעולם. באסיה ואוסטרליה התפרסמו היום כמה כאלה, שתרמו לאווירה השלילית בבורסות במזרח אסיה ולחששות מההשפעות של העמקת המיתון הגלובלי על כלכלות האיזור. בטוקיו פורסם כי התוצר המקומי הגולמי של יפן הצטמק בקצב שנתי של 12.1% ברבעון האחרון של 2008. זאת, על רקע נסיגה חדה ומהירה ביצוא, בתפוקה התעשייתית ובהשקעות של תאגידים. הנתון היה טוב במעט מזה שפורסם בחודש שעבר והצביע על נסיגה של 12.7%.

באוסטרליה פורסם כי שיעור האבטלה עלה בפברואר ל-5.2% לעומת 4.8% בינואר. בבייג'ינג דווח כי התפוקה התעשייתית של סין גדלה ב-3.8% בלבד בחודשיים הראשונים של השנה, לעומת החודשיים הראשונים של 2008. זאת בעיקר על רקע נסיגה חדה ביצוא הסיני. מנגד, ההלוואות החדשות שמעניקים בנקים זינקו פי 4 בעקבות השפעות תוכנית התמריצים עליה הכריז המימשל לפני מספר חודשים.

"הנתון ביפן בהחלט היה מדאיג, כשחלק מהנתונים מצביעים על כך שהמשק היפני ימשיך בהדרדרות גם ברבעון הנוכחי. המשקיעים עדיין מתרחקים מסיכונים, זה פועל לרעת האירו ולטובת היין", אמר לבלומברג יוג'י סאייטו, מנהל חדר מסחר במט"ח בטוקיו.

תגובות לכתבה(0):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות