הדולר סגר בירידה חדה: "אני רואה את הדולר מגיע ל-4.02 כבר בימים הקרובים"
הדולר שינה כיוון ונחלש כעת מול השקל, זאת במקביל להחלשותו מול האירו במסחר באירופה. נזכיר כי השבוע אמור הבנק הפדראלי להכריז על המדיניות המוניטארית לשבועות הקרובים. הירידה בדולר כעת באה בהמשך ישיר לירידה של 1.5% בדולר בסיכום השבוע שעבר.
איתן אדמוני, מנהל חדר המסחר במט"ח של בנק ירושלים, התייחס בשיחה עם Bizportal להתנהגות הדולר ואמר כי "אני רואה את הירידות בימים האחרונים כתיקון טכני לגל העליות וחושב שהתיקון הזה עוד יימשך. כבר השבוע אני מעריך שהדולר יגיע לרמה של 4.02 שקלים וזו תהיה נקודת מבחן עבורו". סוחר מט"ח נוסף, שביקש להישאר בעילון שם, אמר בשיחה עם Bizportal כי "להערכתי מטבע הדולר יישאר תחת לחץ כבד כל עוד הראלי בשוקי המניות יימשך".
בסוף השבוע נפגשו ראשי המדינות המתועשות הגדולות בעולם, ה-G20, אך בשורה גדולה לא יצאה מהם, מלבד הערכות שקרן המטבע העולמית תכפיל את סכום הכסף שהיא מתכננת להוציא בכדי לעזור למדינות המתפתחות בעולם לצלוח את המשבר הנוכחי. מדובר בסכום של 500 מיליארד דולר, במקום הסכום המקורי שיועד לנושא, שעמד על 250 מיליארד דולר.
יו"ר הפדרל ריזרב אמר בראיון נדיר הלילה (ב') שהמיתון בארצות הברית יגיע לסיומו "כנראה עוד השנה", אך באותה עת הוא הזהיר כי שיעור האבטלה במדינה, העומד כיום על 8.1%, ימשיך לעלות. בן שלום ברננקי, הופיע בתוכנית הדגל "60 דקות" (60 Minutes) של רשת CBS, ואמר שהמאמצים שהנעשים ע"י הממשל כנראה ימנעו מיתון עמוק הדומה לזה שהתרחש ב-1930. הוא גם אמר שהבנקים הגדולים במדינה הם בעלי כושר פירעון והוא לא מצפה שאף אחד מהם יפול.
קבע לפני זמן קצר את השער היציג בירידה של 0.86% לרמה של 4.135 שקלים והאירו נקבע בירידה של 0.27% לרמה של 5.388 שקלים. בעולם נסחר הדולר בירידה של 1.06% סביב רמה של 1.303 דולר לאירו והיין היפני נחלש ב-0.25% ל-98.32 יין לדולר.
"נראה שהדולר יישאר תחת לחץ עד להודעת ה-FOMC (ועדת השוק הפתוח) ביום רביעי. עם זאת, בפעם הקודמת הדולר זינק לאחר ההודעה בגלל שבשוק היתה אכזבה מכך שהפדרל ריזרב לא נקט בצעדים אגרסיביים יותר", אמר לבלומברג לי הרדמן, כלכלן מטבעות בסניף של בנק טוקיו-מיצובישי בלונדון.
כלכלני איזי-פורקס מזכירים בסקירה השבועית שפרסמו כי בשבוע שעבר הם העריכו כי "לטווח הקצר אפשרית תנודתיות בין 4.1 ל-4.24, אולי גם על רקע העובדה שהאירו יכול לעלות קצת מול הדולר. תנודתיות כזו יכולה ל"הגיש" טוב יותר את הדולר למבחן פריצה של ההתנגדות המשמעותית יותר השוכנת ב-4.30. סיכויי הפריצה של ההתנגדות הזו עשויים יהיו להיות גבוהים יותר אם הדולר יהיה תנודתי קצת בשלב הנוכחי".
"אנחנו חוזרים על כך משום שזו תמונת המצב גם היום. התנודתיות משחררת לחצי מימוש הנובעים ממהלך העלייה החד של הדולר והיא עוד עשויה להימשך. עד 4.10 זו תנודתיות לטווח הקצר. עקרונית גם מהלך ירידה עד 3.95 ישמר את הסיכוי לעליה בהמשך. התמיכה הגבוהה ביותר היא ב-4.15 שקל לדולר והיא תשמש לפיכך מבחן לטווח המיידי. מהלך של הדולר מעל 4.25 שקלים ילמד על חזרה למגמת עליה".
נזכיר כי מדד פברואר, שהתפרסם אתמול בערב, ירד ב-0.1%, בהתאם להערכות. רונן מנחם, מנהל יחידת ההשקעות והאסטרטגיה בבנק מזרחי טפחות, אומר בסקירה שפרסם כי עיון בנתונים מצביע על כך שהמחיר המקומי ממשיך להיות גבוה. לולא כן, היה קצב האינפלציה נמוך יותר, בהינתן הירידה במחיר התשומות המיובאות והפיחות המדוד בשער השקל כנגד הדולר בתקופת המדידה. בסך הכול, מעריכים במזרחי טפחות שריבית בנק ישראל תיוותר הפעם על כנה לאחר שירדה בתלילות בחודשים האחרונים.
שלמה מעוז, הכלכלן הראשי של אקסלנס, מעריך כי "מה שייקבע את קצב האינפלציה בחודשים הקרובים יהיה קצב השינוי בשער החליפין, מחירי הנפט ושאר הסחורות בעולם, עליות יוזמות ע"י הממשלה כגון מחירי המים והתחבורה הציבורית וכן היכולת של חברות ונותני שרותים מקומיים להעלות מחירים גם בתקופה של האטה כלכלית".
מעוז מעריך שבנק ישראל לא ישנה את שיעור הריבית בסוף החודש למרות המדד השלילי (הריבית עומדת כיום על 0.75% ). צפי האינפלציה שלו ל-12 החודשים הקרובים הוא גבוה יותר ממרבית כלכלני המאקרו במשק ועומד על 2.1%.
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה