הדולר נפל ב-1%: "זה לא יותר מתיקון טכני, הדולר יחזור להתחזק בקרוב"
הדולר רשם היום ירידה חדה מול השקל, על רקע החלשותו בעולם מול חלק מהמטבעות המרכזיים. הדולר והיין היפני ממשיכים לאבד גובה על רקע זרימה של כספים למטבעות ונכסים הנחשבים למסוכנים יותר.
בזירת המאקרו פורסם היום כי הירידה החדה בהכנסות המדינה ממסים ממשיכה לתת את אותותיה בהעמקת הגרעון. על פי אומדנים ראשונים שהוכנו במשרד האוצר בחודש מרץ היה לממשלה גירעון בסך של 3.3 מיליארד שקל (גירעון של 2.9 מיליארד שקל בפעילות למימון, גירעון כולל מתן אשראי נטו).
בפעילות מקומית היה לממשלה גירעון של 2.2 מיליארד שקל ובפעילותה בחו"ל גירעון של כ-1.1 מיליארד שקלים. מתחילת השנה מסתכם הגירעון בסך של 4.8 מיליארד שקלים. גירעון ברבעון הראשון הוא תופעה חריגה, שכן בשנים האחרונות היה לממשלה עודף תקציבי גדול ברבעון הראשון.
איתן אדמוני, מנהל חדר המסחר במט"ח בבנק ירושלים, אומר בשיחה עם Bizportal כי "נפילת הדולר להערכתי זה לא יותר מתנועה טכנית. הוא נחלש גם בחו"ל. הדולר יכול להמשיך לתקן למטה עד ל-4.08 או ל-4.02 אבל אני עדיין רואה את הדולר ממשיך לעלות במהלך החודשים הקרובים. לדעתי ירידה מתמשכת של הדולר לא באה בחשבון בשלב הזה".
"עם זאת, היתה תקרה כפולה בסביבות 4.25 שקלים לדולר ולכן צריך ללמוד את החומרים יותר לעומק. אמנם הבורסות מתאוששות וזה משפיע בכיוון של החלשות הדולר והיין אבל בסופו של תהליך נראה שהדולר יחזור להתחזק בארץ, בעיקר בגלל שהמצב הכלכלי כאן ימשיך להיות קשה. אני לא רואה את מפסיק את רכישות הדולרים בקרוב, בעיקר בגלל שהוא רוצה לתמוך ביצואנים שמתמודדים עם המשבר הכלכלי העולמי".
"ברור לגמרי שמורגשת עליה בתאבון לסיכון בשווקים וזה צפוי להמשיך ולהחליש את היין והדולר בימים הקרובים. הסוחרים והמשקיעים לא מתרגשים ממשיגור הטיל של צפון קוריאה, מדד ה-VIX יורד וזה מה שחשוב". כך אומר לבלומברג היידקי אמאקורה, מנהל חדר מסחר במט"ח בנומורה בטוקיו.
הדולר נחלש בכ-1% ובנק ישראל קבע לפני זמן קצר את השער היציג החדש ברמה של 4.12 שקלים. האירו נקבע בירידה של 0.7% לרמה של 5.57 שקלים לאחר שבבוקר טיפס לרמה של 5.63 שקלים. בעולם נחלש היין ב-0.44% לרמה של 100.64 יין לדולר והאירו מתחזק ב-0.2% לרמה של 1.347 דולר ליין.
מחברת פינוטק נמסר כי "המטבע הישראלי נהנה, מירידות השטר הירוק בעולם ורשם עליות בשבוע החולף. כאשר הנתונים מעודדים עם עליות של הסקטור הפיננסי בישראל הוסיפו לסנטימנט החיובי על השטר הישראלי. מדד ת"א 25 נגרר אחר העליות בשוק המניות הגלובלי והתרומם ביותר 5.0%, זאת לאור החלטת ה-G20 להקציב כ-1.1 טריליון דולר לקרן המטבע הבינלאומית בכדי לתמוך בצמיחה הגלובלית ולעזור לסקטור הבנקאי. מבחינה טכנית רמת התמיכה המשמעותית של הצמד הינה 4.15 המהווה פיבונאצ'י 38.20%".
כלכלני ענף מחקר שוק ההון, שווקים בינלאומיים בבנק לאומי מציינים בסקירה השבועית שפרסמו היום כי "על רקע ההתפתחויות האחרונות, בטווח הקצר הדולר ייסחר בנטייה להיחלשות לנוכח הקטנת הצורך, נכון לעכשיו, במטבע מקלט, והקטנת פוזיציות באג"ח ממשלת ארה"ב.
"באשר לטווח הארוך יותר, יש לצפות כי מגמת התחזקות הדולר, שהחלה בחודש אפריל 2008, תימשך. התחזקות זו של הדולר תיתמך בעיקר בשוויו על פי שוויון כוח הקנייה, צמצום נמשך בגירעונות הסחר האמריקניים ורמת חוסר וודאות כלכלית גבוהה, אשר חרף העליות האחרונות בבורסות צפויה כנראה ללוות אותנו גם בחודשים הקרובים".
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה