זה הזמן לבדוק מחדש את כיוון הדולר, עדיין חוף מבטחים?

יועד דרוז מסתכל על הגורמים המשפיעים על מחיר הדולר
 | 
telegram

יום חמישי ושישי (21,22 למאי) לא היו ימים קלים לארה"ב. הדולר והאגחים נפלו מקביל לירידות בבורסה. המחיר על ממשלתי ל-10 שנים נפל בשבוע שעבר באופן דרמטי לעומת השנתיים האחרונות, התעריף שלו עלה ל 3.4%.

הדולר נחלש מול היורו ל-1.40 (פעם ראשונה השנה) ואיבד בשבוע מסחר אחד 3.5%. לבסוף גם הדאו ג'ונס החליט להצטרף לירידות. על אף עלייה של 200 נקודות בתחילת השבוע, הוא סגר את השבוע בירידה של כל העלייה.

הירידות היו בגין תגובה לנתון חוב של ארה"ב. 3.25 טריליון דולר ממשלת ארה"ב צריכה למכור עד ספטמבר כדי להשלים את כל תוכניות החילוץ. החשיבות של מכירת החוב מגיעה משתי סיבות עיקריות: האחת גורלה של הריבית והשניה הורדת דירוג האשראי בשל חובות (במידה והאיום הוא על בריטניה ייתכן ויהיה גם על ארה"ב).

שוק האג"ח קיבל זעזוע בכל מה שקשור להנפקות החדשות שבפתח, זה לא שממשלת ארה"ב לא תצליח למכור את החוב ולממן את הגירעון השאלה באיזה מחיר. ריביות גבוהות יותר יוסיפו באופן ניכר על תפיחת הגירעון שיגרום לגדילה של חובות הציבור. (המשכנתאות יעלו ביחס ישיר לעליית ריביות לטווח ארוך).

הפד ובראשו בן ברננקי עומד מול מבחן לא פשוט. ב-18 למרץ הוא התחייב לרכוש חובות ציבוריים בסך 300 ביליון דולר בתקופה של 6 חודשים. מאז האחגים ל-10 שנים עלו כמעט באחוז ל3.45%. והאינדקס על הדולר (שמשווה את הדולר לסל מטבעות:, פרנק שוויצרי, סטרלינג, יין, קנדי והקורונה השוודית) השיל 11% מהגבוה שלו ב4 למרץ.

הרכישות של הפד יכולות להזיק כמו שהן יכולות להואיל. הרכישות מגדילות את היצע הכסף והראשון להיפגע זה שוק המניות מפחד עתידי לאינפלציה. השוק השני שעלול להיחלש זה הדולר. (החלשות הדולר תגרום לעליית מחיר הסחורות, הנפט לדוגמא) והאחרון והחשוב להיפגע מאינפלציה זה שוק האג"ח שהופך להיות פחות אטרקטיבי למשקיעי חוץ.

בשוק מתוקן, ריביות גבוהות תומכות בדולר חזק. אבל בזמן משבר יש נסיגה בגידול בריביות וכמויות אדירות של כספים נשפכים לתוך השוק. כל המהלכים הללו ילקחו בחשבון כשהפד ירצה להעלות כשהכלכלה תתחיל להשתפר. הפד מונע כרגע מהמשבר הכפוי על השוק, מהפחד מדפלציה עמוקה וחשש למשבר בנקאי חמור. המלחמה שלו תתמקד עכשיו בשמירה על ריביות נמוכות לטווח ארוך ולכן הוא ימשיך להזרים כספים לתוך השוק.

המבחן של הדולר תלוי בשווקי האשראי, אם השוק יוכל לעמוד בעוד שלושה חודשים ללא העלאת ריבית ויראה סימני התאוששות לפני סוף השנה, הדולר יחזור למקומו הטבעי ויתחזק. עד אז הוא יישאר בסימן שאלה ולא יחשב חוף מבטחים. במידה והרביות יעלו והחובות הפרטיים לא יצטמקו כך גם כוח הקניה של האנשים. השוק יעניש את הדולר בחומרה.

בינתיים היורו דולר נסחר מסביב ה-1.40 נקודה כשבפעמים הקודמות שהמלחמה הגיע לאיזור הזה, הדולר הצליח להדוף את היורו.

מאת: יועד דרוז הינו מנהל חדר המסחר ב-real stream trading.

**אין בסקירה זו משום המלצה לקנות או למכור בשוק המט"ח והעושה זאת פועל על סמך שיקול דעתו בלבד.

תגובות לכתבה(0):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות