מערכות השעות ומזג האוויר החורפי; הפרמיה הנמוכה באוקטובר על הדירה
חברת המידע על גופי נדל"ן האמריקאית אטום חקרה את התחום במשך כ-10 שנים וקבעה כי מחירי הדיור בארצות הברית נמוכים ביותר בחודש אוקטובר, וכן בחודשי החורף אז מזג האוויר משפיע במיוחד על חיפוש דירה ומכריח את מרבית המוכרים להוריד מחירים. הפרמיה על הקרקע באוגוסט – 3.3%, במאי – 10.5%
שוק הנדל"ן בישראל נמצא בעליות מטורפות בשנים האחרונות. רבים רואים השקעה בנדל"ן כתחום שעדיף על פני השקעה במניות או אגרות חוב, וניתן להבין אותם. דירה זה גם נכס וגם השקעה. וגם - יש הקלות מס גדולות על הרווחים.
עליית הריבית במשק – לא רק בישראל אלא בכל רחבי העולם (ארה"ב, בריטניה, האיחוד האירופי) – מכאיבה לרוכשי הדירות דרך עליית המשכנתא. לכאורה היה ניתן לצפות לרגיעה וירידה בהיקף הרכישות וזה באמת מה שקורה בעולם. לגבי המחירים הרי שבעולם יש ירידות מחירים , בישראל עדיין לא.
בארצות הברית, כך לפחות מראים המחקרים - דווקא בחודש אוקטובר, קוני דירות נהנים ממחירים נמוכים יותר מאשר בכל שאר חלקי השנה.
לא רק ירידת הטמפרטורות משפיעה על מחירי הדירות, אלא גם העונתיות שבדבר מציגה כיצד חודש אוקטובר הוא החודש שבו קיימת העדיפות הגדולה לקניית דירה.
קונים אשר ירכשו את הבית בחודש אוקטובר ישלמו לרוב פרמיה של כ-3.3% מעל לשווי הבית, זאת בעוד שהחודש היקר ביותר לרכוש בו הוא חודש מאי, אז ישלמו הרוכשים מחיר חציוני של כ-10.5% יותר משווי הקרקע, כך הראה מחקר שפירסמה סוכנות הנדל"ן הפרטית Attom.
החברה בחנה מכירת דירות משפחיות בין השנים 2013-2021 על מנת לחשב באילו חודשים משלמים הרוכשים פחות פרמיה על מחיר הדירה, כאשר מודלים להערכת השווי והפרמיה על הדירה חושבו באופן דיגיטלי.
גורמים רבים בגופי הנדל"ן טוענים כי דווקא חודשי החורף מקשים יותר על מוכרי הדירות, שנאלצים להוריד את המחירים באותם חודשים, זאת בגלל היעדר הדרישה לרכישה. הגורמים המרכזיים בהיעדר הדרישה הם מערכות הלו"ז השבועיות של בתי הספר אליהם הולכים התלמידים, ומזג האוויר שמקשה מאוד לעבור בין הבתים השונים ולהעריך כמה הם שווים. מחירי הדירות מתחיל לצנוח בחודש ספטמבר, אז נפתחת שנת הלימודים, ולהתייצב לקראת הגעת האביב, בחודש מרץ.
בתוך כך, עושה רושם כי בשנתיים האחרונות גורמים נוספים משפיעים על המחירים בנוסף לעונתיות. אחד מהגורמים הללו הוא מדד מחירי המשכנתא ל-30 שנה הקרובות, שיותר מהכפיל את עצמו בשנה החולפת. כעת עומד המדד על 6.82%, זאת לאחר שעמד סביב 3.4% בשנה שעברה.
עליית מדד מחירי המשכנתא ייקר באופן משמעותי את רכישת הבית, והקל על עליות המחירים. המחקר אותו הציגה אטום הראה כי נפילת המחירים של בתים שהוחזקו בעבר על ידי משפחה נוספת בין החודשים יולי ואוגוסט נפל מהר וחזק יותר ממה שנפל בשנים הקודמות.
עליית מחירי הדיור האמריקאי בשנה החולפת החלה להאט, כאשר בחלק מהמדינות הוא אף החל לרדת בחודשים האחרונים.
מחד, חשוב לזכור כי מדד מחירי האינפלציה משתנה וממשיך להשתנות, ובכך ימשיך גם להשפיע על מחירי הדיור בארצות הברית. מאידך, מדד העונתיות קבוע, ולא יפסיק להשפיע על מחירי הדיור, כך שבמידה ובדעתכם לרכוש דירה אמריקאית, תמיד עדיף לרכוש אותה דווקא בחודשי החורף, וזאת בייחוד אם ילדכם לא לומדים בבתי הספר.
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה
-
1.שאלה לביזפורטל?שאלה לביזפורטל? 07/10/2022 14:23הגב לתגובה זו0 0כמה כסף משכנתאות בארץ לקחו בחודש 9.2022 ? אצל מי הנתון הזה ???סגור
-
דשבורד בנק ישראל - עוד לא פורסם על ספטמבר (ל"ת)אוהד 09/10/2022 10:15הגב לתגובה זו0 0סגור