דה זראסאי רוצה להגיע להסדר חוב של כמיליארד שקל. אלה התנאים
חברת הנדל"ן המניב דה זראסאי, הפועלת בניו יורק ונמצאת בשליטת איש העסקים ג'ואל וינר, דיווחה בסוף השבוע כי דירקטוריון החברה העביר למחזיקי האג"ח בבקשה להגיע להסדר חוב בפריסה, ללא תספורת. החוב של החברה עומד על כ-950 מיליון שקל.
ההסדר יכלול פריסה של פירעונות הקרן, תוך הארכת המח"מ ודחיית מועד הפירעון הסופי, ללא הפחתה בערך ההתחייבותי של האג"ח. בתמורה היא תציע פיצוי על ידי הבעלים ג'ואל וינר. כאמור, הבקשה של החברה לבעלי המניות הוא עבור אג"ח סדרה ג', שנסחרת בהיקף של כמעט מיליארד שקל. מהחברה נמסר: "בהמשך לפרסום הדוחות הכספיים, דירקטוריון החברה דן בהתפתחויות האחרונות שחלו בקשר עם מצב ענייני החברה ובתוכנית האסטרטגית שלה, והגיע למסקנה כי טובת החברה לפנות אל מחזיקי החוב ולקדם מולם הסדר מוסכם, הכולל פריסה של הפרעונות תוך הארכת המח"מ ודחיית מועד הפירעון הסופי (ללא הפחתה בערך ההתחייבותי של האג"ח) ומנגד - מתן פיצוי על ידי בעל השליטה".
הבקשה של דה זראסאי היא רק חלק מהקשיים של חברות הנדל"ן האמריקאיות. לאחרונה התברר שגם מצבן של חברות אחרות שנפיקו אג"ח, ונסחרות בתל אביב, מדאיג והן נתקלות בקשיים בהחזרי החוב. בהתאם לכך, שונה הדירוג של נובל אסטס, דלשה קפיטל ומויניאן לימיטד. בעבר, מספר חברות אמריקאיות אחרות שגייסו חוב בבורסה בתל אביב קרסו. כיום, מעל 50 סדרות אג"ח מונפקות על ידי חברות אמריקאיות בתל אביב. חלקן מהאג"ח האלה נסחרות במסגרת מדד תל בונד גלובל, שהתשואה הגלומה בו, כעשרה אחוז, גבוה בהרבה, פי 4 ליתר דיוק, מאשר בתל בונד 20, מדד שכולל את סדרות האג"ח הקונצרני. כזכור, לאחרונה עלתה לכותרות גם חברת הרץ פרופרטיז, שהאג"ח שלה נסחר בתשואה של 120%.
כעת, דה זראסאי מבקשת מבעלי האג"ח לשנות את תנאי הפירעון באמצעות הריבית השנתית שעומדת על 4.3% ל-7%, וכן להאריך את המח"מ בארבע שנים - עד סוף 2031. במקביל, הבעלים יתרום לחברה נכסים ללא חובות, בשווי של 40 מיליון דולר נטו, כולל שעבוד של נכסים נוספים.
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה
-
2.המוסדיים אוהבים מקבלים ביטחונות והעלאת ריבית 85אגלילי 03/09/2023 12:08הגב לתגובה זו3 0נראה שהמוסדיים אוהבים את ההצעה של דה זרסאי . ביטחונות + העלאת ריבית . הסדרה תושווה לאג"ח ד' ו ה' . לכן המחיר צפוי לעלות ל 85 אג לפחות .סגור
-
1.זה היה צפוי.ג'וני 03/09/2023 11:00הגב לתגובה זו0 1נדל''ן מסוכן בארץ וגם בעולם בייחוד בארה"ב מערכת המשפט בישראל לא ערוכה להתמודד מול החברות מחו"ל. ראו הוזהרתם לגבי העתידסגור