11 אלף דירות חדשות בדרך לפתח תקוה. כך זה יעבוד
תוכנית חדשה תאפשר לקדם תוספת של כ-11 אלף דירות חדשות בפתח תקוה, כך עולה מתוך החלטה אישור שנתנה הוועדה המחוזית מרכז להפקדה של תוכנית הרשות הממשלתית להתחדשות עירונית ועיריית פתח תקוה, מחליפת תמ"א 38, למיגון וחיזוק מבנים בפני רעידת אדמה.
התוכנית משתרעת על חלק ניכר ממרחב העיר פתח תקוה וחלה על מבנים הטעונים חיזוק מפני רעידות אדמה, והיא מתווה תהליך מבוקר ומאפשרת התחדשות הדרגתית של המרקם הבנוי בעיר במנגנון של חיזוק ותוספות בניה או במנגנון של הריסה ובנייה מחדש. התוכנית מקודמת מכוח סעיף 23 לתמ"א 38, וקובעת את התנאים להתחדשות בניינית בעיר.
בעיר מצויים כיום כ-2,500 מבנים הזקוקים לחיזוק בהם כ-35 אלף יחידות דיור. בהתאם, הפוטנציאל המלא של יחידות דיור שניתן לממש מתוכנית זו, במידה וכל המבנים יתחדשו, מקיף עשרות אלפי יחידות דיור. יעד התוכנית הינו תוספת של כ-11,000 יחידות דיור חדשות, בכפוף לקיבולת שטחי הציבור הנדרשת.
כמו כן, התוכנית קובעת מנגנונים לתוספת חזית פעילה הכוללת מסחר או שטחי ציבור ברחובות ראשיים בעיר וכן צירי מעבר חדשים להולכי רגל באמצעות מנגנוני זיקת הנאה לציבור.
הוחרגו אזורים בעיר שלא יתחדשו מכוחה של התוכנית ובהם אזורים בהם מאושרת או מקודמת תוכנית מתחמית להתחדשות, שטחי תעסוקה, שטחי ציבור, אזורים מסוימים בתחום תוכנית המתאר הארצית למרחב תחנות המטרו (תמ"א 70) ועוד.
יו"ר הוועדה המחוזית מרכז, עו"ד מיכה גדרון: "במחוז מקודמות שבע תוכניות להתחדשות בניינית שיחליפו את תמ"א 38. תוכנית זו הינה התוכנית השנייה שמגיעה לדיון בוועדה. מדובר בתוכנית שתיתן מענה למבנים טעוני חיזוק מפני רעידות אדמה שלא נכללים בתוכניות מתחמיות להתחדשות עירונית".
מתכננת מחוז מרכז במינהל התכנון, טלילה הראל, אמרה: "מדובר בתוכנית משמעותית להתחדשות עירונית בפתח תקווה, תוכנית המשפרת את אפשרויות ההתחדשות הבניינית לעומת תמ"א 38, על ידי התאמת הוראות הבינוי לאופי העירוני, מתן אפשרות להקצאה לשטחי ציבור, קביעת חזיתות פעילות והקמת צירי מעבר חדשים לטובת שיפור הנגישות עבור הולך הרגל".
גורי נדלר, מנהל אגף בכיר תכנון ברשות הממשלתית להתחדשות עירונית: "תוכנית ההתחדשות הבניינית החדשה, מחליפת תמ"א 38, לעיר פתח תקווה, שנעשתה בשיתוף פעולה עם העירייה, תוכננה בהתאם לצרכים הספציפיים של העיר ולוקחת בחשבון גם את הצורך בחידוש התשתיות הישנות בשכונות והתאמתם לגידול באוכלוסייה. התכנית תאפשר לאלפי מבנים בעיר להתחדש, להתחזק בפני רעידות אדמה להוסיף ממ"דים במקביל לשיפור התשתיות הישנות בעיר ולפיתוח שטחי ציבור. בנוסף התכנית כוללת מנגונים להעדפה של תהליכי הריסה ובניה ופינוי פינוי על פני חיזוק המבנים הקיימים במטרה לאפשר לוועדה המקומית לעודד מסלול זה. זו התכנית השישית, בנוסף לתוכניות ברמלה, נהריה, אשדוד, רעננה ויבנה ביוזמת הרשות להתחדשות שמגיעה לאישור להפקדה ומקודמות תכניות דומות ב 12 ערים נוספות."
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה
-
1.מסכן מי שגר בנתניה- מגדלים בלי סוף. (ל"ת)ו 03/03/2024 10:44הגב לתגובה זו0 0סגור