ביה"מ: מה קורה כשהבעל לא מעוניין לרכוש מניות גרושתו? מאלצים אותו
בית המשפט דן לא מעט פעמים בחלוקה והפרדת רכוש בין בני זוג שהתגרשו. העניינים האלה עולים לכותרות בעיקר כאשר מדובר בנכסים של מליונים. אחד הצדדים רוצה לעזוב, אבל כל אחד רוצה לזכות בכמה שיותר כסף מה"שלל" שנותר. אבל מה קורה כאשר זוג מתגרש והאשה תובעת אחוזים מהחברה שבבעלותו?
סיפור כזה הגיע לאחרונה לבית המשפט. זוג התגרש בשנת 2007 אחרי 18 שנה והאשה דרשה אחוזים שמגיעה לה מהחברה. הסכם הגירושים קבע במפורש שאם במהלך 3 שנים הקרובות לא תבוצע הנפקת מניות לציבור, הבעל יוכל לרכוש את המניות בהתאם לשוויין ואם לא - היא תוכל למכור אותן.
7 שנים לאחר הגירושים אכן מונה מומחה מטעם בית המשפט. על פי ההוראות של חוק יחסי ממון, הבעל היה אמור לשלם 15% מהחברה, משהו כמו 700 אלף שקל. הבעיה הייתה היא שהשווי של החברה עלה ל-14.7 מיליון שקל והבעל, שסירב בעל לפדות את המניות תמורת סכום קטן יחסית, יגלה בהמשך כי כעת זה יעלה לו הרבה יותר. הסיבה לכך היא ששווי החברה הגיע ל-80 מיליון שקל (כלומר, 15% שווים 12 מיליון שקל).
לפני 3 שנים, התביעה הגיעה שוב לבית המשפט, שקבע כי הבעל יכול לרכוש את המניות תמורת השווי בשנת 2014, כלומר בעת פסק הדין. למעשה, הוא היה צריך לשלם לה 12 מיליון שקל, או שיאפשר לה למכור אותן. הבעל לא שילם, הוא ניסה למכור אותן בכל דרך אך לא הצליח.
מה עשה בית המשפט? הוא כפה על הבעל לרכוש את המניות, למרות שההסכם מאפשר לו אחרת. הוא טען כי בעל מניות המיעוט בחברה, כלומר האשה, קופח. אחרי 16 שנה של מאבקים מאז הגירושין, הבעל טרם שילם את הכסף. הוא טען כי שווי החברה ירד, אבל בית המשפט לא נענה לו - הוא נאלץ לשלם 12 מיליון שקל, לא כולל ריביות מאותו מועד ב-2015.
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה
-
1.ואני תוהה אם לא הצליחו למכור את המניות כי הבעל דאגמנשה קליימט 13/03/2023 06:32הגב לתגובה זו0 0שאף אחד לא ירצה להיות שותף שלו...סגור