על מה דיבר וורן באפט בכנס המשקיעים השנתי של ברקשייר התוואי
אז הכנס השנתי, והמפורסם, של המשקיעים בברקשייר התוואי נערך ביום שבת באומהה. 30 אלף משקיעים הגיעו למרכז ארה"ב לכנס שמקבל את הסיקור התקשורתי הנרחב ביותר בין החברות בארה"ב. ההתעניינות של התקשורת לא נובעת רק מהסיבה בעל השליטה הוא ה-3 בעושרו בעולם, עם 65.6 מיליארד דולר באמתחתו ולא רק בגלל שברקשייר התוואי היא אחת החברות המרכזיות בארה"ב. אלא בגלל שיתוף הפעולה המלא שבאפט דוגל בו ביחסו לשאלות המשקיעים.
טרם נצלול לוועידה עצמה נזכיר שביום שישי ברקשייר התוואי דיווחה על תוצאותיה לרבעון הראשון של 2014 וקצת אכזבה את המשקיעים. החברה דיווחה על ירידה של 3.8% ברווח לרמה של 4.71 מיליארד דולר לצד פספוס תחזיות האנליטסים בנוגע להכנסה שהתייצבה לבסוף ברמה של 45.5 מיליארד דולר. האנליסטים רצו לראות הכנסה של 47.1 מיליארד דולר.
אנליסטים בעולם מייחסים חשיבות רבה לתוצאות של חברת ההחזקות של באפט. החשיבות נובעת מהעובדה שברקשייר התוואי היא בעלת מניות מרכזית במספר רב של חברות גדולות בארה"ב. כך לדוגמא, ברקשייר היא בעלת מניות בקוקה קולה, בבנק ווילס פרגו, אמריקן אקספרס, IBM ועוד ועוד.
למרות שהחברה דיווחה על ירידה הן בשורה התחתונה והן בשורה העליונה הצמיחה החלשה נגרמה דווקא מהאחזקות המשמעותיות יותר של החברה - סקטור הביטוח וחברת הרכבות Burlington Northern Santa Fe.
אז מה נאמר בישיבה? בעקרון מגוון רחב של שאלות הופנו לבאפט וצ'רלי מאנגר (שותפו בברקשייר התוואי). השואלים היו מעוניינים באסטרטגיה הכללית של ברקשייר התוואי וכן היו מעוניינים לדעת לגבי השקעות ספצפיות.
בראשונה התייחס באפט לקוקה קולה ולאיספת בעלי המניות האחרונה בה החליט להמנע מלהצביע על חבילת השכר של נושאי המשרה (לבאפט 400 מיליון מניות של החברה ). לדעת המשקיעים הקטנים, חבילת השכר הייתה גדולה משמעותית ולכן באפט נשאל מדוע החליט להמנע מלהצביע בקשר אליה. באפט מבחינתו ענה "לא היה לנו כל רצון לצאת למלחמה עם קוקה קולה. אני לא מאמין גדול במלחמות."
באפט, אמר שב-55 שנה האחרונות, בהן הוא יושב באסיפות כלליות של 19 חברות (מלבד ברקשייר התוואי), הוא לא חווה התנגדות של האסיפה לחבילה אשר וועדת התגמול אישרה.
לאחר מכן התייחס באפט לטעות החשבונאית שנחשפה בדוחות בנק אוף אמריקה ברבעון האחרון. למי שלא זוכר, הבנק הודיע בסוף החודש הקודם כי הוא משהה את תכנית ההון שלו שכללה רכישה עצמית של מניות בהיקף של 4 מיליארד דולר והגדלת שיעור הדיבידנד הרבעוני.
באפט אמר כי הטעות לא חלפה על ידו ללא כל התייחסות אבל אמר כי העובדה שתכנית ההון הושהתה לא מדאיגה אותו כלל.
בשנת 2011 השקיע באפט בבנק אוף אמריקה 5 מיליארד דולר בתמורה לריבית בשיעור של 6% ואופציות לרכוש 700 מיליון מניות במחיר מימוש של 7.14 דולר לאופציה בודדת.
דבר מעניין אחרון שאמר באפט מתייחס לברקשייר התוואי ולדיבידנים שההחברה מחלקת, או יותר נכון לא מחלקת. באפט אמר כי בעלי המניות הבולטים הצביעו נגד הצעה שיכלה להוביל לשקילה של הרעיון. עוד הוסיף באפט כי הוא חושב שהשקעה חוזרת של כסף בחברה תייצר יותר ערך למשקיעים מאשר חלוקת .
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה