סוף עידן ברשות לני"ע האמריקאית: גנסלר יפרוש עם כניסת טראמפ
גארי גנסלר מתכוון להישאר בראש הרשות לניירות ערך האמריקאית עד הרגע האחרון - יום כניסתו של טראמפ לבית הלבן ב-20 בינואר
גארי גנסלר, האיש שטלטל את וול סטריט בשנים האחרונות, מתכנן לסיים את תפקידו כיו"ר רשות ניירות הערך האמריקאית (SECׂ) ביום כניסתו של דונלד טראמפ לבית הלבן. בניגוד למקובל, גנסלר החליט להישאר עד הרגע האחרון של ממשל ביידן - מהלך שמגיע ככל הנראה בעקבות רצונו לשמר את השינויים שהוביל.
במבט לאחור, אין ספק שגנסלר השאיר את חותמו על שוק ההון האמריקאי. הוא הוביל שורה ארוכה של שינויים שנועדו להגביר את הפיקוח על השווקים ולחזק את ההגנה על המשקיעים הקטנים. בין המהלכים שהובילו לכותרות הגדולות: הגברת הפיקוח על שוק הקריפטו, דרישות שקיפות חדשות מקרנות נאמנות ומנהלי השקעות, וצעדים לצמצום הפערים בגישה לשוק ההון.
המורשת של גנסלר
בשלוש השנים האחרונות, גנסלר לא הסתפק בדיבורים - הוא הוביל שינויים מרחיקי לכת שטלטלו את השוק. הוא דחף להגברת השקיפות, להפחתת סיכונים במערכת, ולמלחמה בניגודי עניינים בוול סטריט. אחד המהלכים המשמעותיים היה רפורמה בשוק איגרות החוב הממשלתיות, שוק ענק בהיקף של 28 טריליון דולר.הישג בולט נוסף נרשם במאבק מול סין. אחרי עשור של מאבקים, גנסלר הצליח להכניס לתוקף כללים שמחייבים פיקוח אמריקאי על רואי החשבון של חברות סיניות שנסחרות בבורסות האמריקאיות.
אחד המהלכים שזכו להד תקשורתי נרחב היה המאבק בשימוש באפליקציות מסרים כמו וואטסאפ בוול סטריט. תחת גנסלר, הרשות הטילה קנסות של יותר מ-2 מיליארד דולר על בנקים וחברות השקעה גדולות, כולל שמות כמו ג'יי.פי. מורגן וגולדמן זאקס. בזירת הקריפטו, גנסלר לא היסס להתעמת עם השחקנים הגדולים. הוא תבע חברות מובילות כמו Coinbase, Kraken ו-Binance, בטענה שהן פועלות ללא רישיון מתאים. למרות התנגדות עזה מצד התעשייה, בתי המשפט נטו לתמוך בעמדתו.
הדרך לא הייתה פשוטה
הגישה הנחושה של גנסלר גבתה מחיר. היא עוררה התנגדות חריפה בוול סטריט, בקרב רפובליקנים בקונגרס, ואפילו בקרב חלק מהדמוקרטים. גופים כמו לשכת המסחר האמריקאית יצאו למאבק משפטי נגד לפחות שמונה מהכללים החדשים שהוביל.המכה הקשה ביותר הגיעה ביוני, כשבית המשפט קבע שה-SEC חרגה מסמכותה בניסיון לפקח על תעשיית הקרנות הפרטיות - שוק ענק של 27 טריליון דולר. הפסד זה, יחד עם אתגרים משפטיים נוספים, האט את קצב היוזמות של הרשות.
הגישה הנוקשה הזו עוררה ביקורת נרחבת, כאשר היו כאלה שטענו כי המדיניות שלו חונקת את החדשנות ומטילה עומס רגולטורי כבד מדי על החברות הפיננסיות. על רקע חילופי השלטון הצפויים, גנסלר מצא עצמו בעין הסערה, עם לחץ גובר לעזוב מוקדם יותר כדי לאפשר לממשל החדש להכניס מדיניות משלו.
החלטה לא שגרתית
בשונה מראשי רשות קודמים שבחרו לפרוש מוקדם, גנסלר החליט להישאר עד הרגע האחרון של ממשל ביידן. זה לא מקרי - בוול-סטריט רואים בכך ניסיון מכוון לשמר את השינויים שהוביל ולהקשות על ביטולם המהיר. גנסלר לא לבד במערכה הזו. בכירים נוספים בממשל ביידן פועלים במרץ בימים האחרונים של כהונתם, מנסים לקבע מדיניות שתהיה קשה לשינוי גם תחת ממשל טראמפ. הם דוחפים תקנות חדשות, מובילים שינויים מבניים, ומנסים ליצור עובדות בשטח.
העתיד של ה-SEC בממשל טראמפ: רגולציה מול חדשנות
ההחלטה של גנסלר להישאר עד הסוף מציבה אתגר לממשל טראמפ. גם אחרי מינוי יו"ר חדש, שינוי המדיניות לא יהיה פשוט. נוכחות של אנשי מפתח מהתקופה הנוכחית במסדרונות הרשות עלולה להאט את קצב השינויים. עזיבתו של גנסלר גם מעלה שאלות רבות. האם הממשל החדש יאמץ גישה מקלה יותר כלפי תעשיות צומחות כמו קריפטו? האם השינויים המבניים שגנסלר הוביל ישרדו? איך יצליח ממשל טראמפ לאזן בין עידוד חדשנות להגנה על המשקיעים?
טראמפ טרם הכריז על מחליפו של גנסלר, אבל בשוק מעריכים שימנה זמנית את אחד משני הנציבים הרפובליקנים המכהנים - הסטר פירס או מרק אויידה. מה שכבר ברור: צפוי שינוי חד במדיניות. המאבק בקריפטו צפוי להיפסק, כללים רבים שגנסלר קידם ייבחנו מחדש, והדגש יעבור לעידוד של גיוסי הון.
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה