פרשת הרצת האג"ח במליסרון: השופט חאלד כבוב זיכה את אבי לוי
סוף לסאגה בחברת מליסרון - השופט חאלד כבוב מבית המשפט המחוזי בתל-אביב זיכה הבוקר אבי לוי ואת מליסרון שהוא עומד בראשה מאשמה של הרצת מחמת הספק. לוי, מנכ"ל
מליסרון
-1.77%
מליסרון
30,500
-1.77%
בסיס:31,050
פתיחה:30,700
גבוה:30,840
נמוך:30,060
תמורה:18,090,460
לעמוד ציטוט
חדשות
גרפים
פרופיל חברה
המלצות
כתבות נוספות בנושא:
ומנכ"ל עופר השקעות, נחשב ליד ימינה של ליאורה עופר. הוא מנהל ותיק ומוערך שעובד אצל משפחת עופר שנים רבות.
יו"ר מליסרון, ליאורה עופר, ובני משפחתה מחזיקים בשליטה (64%) בענקית הנדל"ן המניב, מליסרון, באמצעות חברת עופר השקעות. פלג זה של משפחת עופר מחזיק באמצעות עופר השקעות גם ב-9.6% ממניות בנק
מזרחי טפחות
+0.63%
מזרחי טפחות
16,000
+0.63%
בסיס:15,900
פתיחה:15,700
גבוה:16,050
נמוך:15,660
תמורה:79,030,996
לעמוד ציטוט
חדשות
גרפים
פרופיל חברה
המלצות
כתבות נוספות בנושא:
.
הפרקליטות טענה שלוי התעניין במחזורי המסחר במקביל לרכישות שבוצעו
הפרקליטות טענה כי סמנכ"ל הכספים של עופר השקעות ויועץ ההשקעות אלי העליון הזרימו בנובמבר 2009 ביקושים בהיקף 30 מיליון שקל מחשבונות עופר השקעות כדי לתמוך בשער גבוה בהנפקת אג"ח של מליסרון באותה תקופה. המדינה טענה שללוי הייתה דומיננטיות בהרצת האג"ח ושהוא התעניין במחזורי המסחר במקביל לרכישות שבוצעו.
בארבעת ימי המסחר בהם פעל מדר בשם קבוצת עופר היוו הרכישות של קבוצת עופר כ-70% מהמחזור המצטבר באג"ח סדרה ד' ופעילותם היוותה בין 62% לבין 97% מסך מחזור הקניות של אג"ח סדרה ד' באותם ימי מסחר. כתוצאה מהפעילות עלה שער אג"ח סדרה ד' במהלך ארבעת ימי המסחר שקדמו להנפקה.
בית המשפט חזר על הלכות בית המשפט העליון וקבע כי ניתן לבצע מניפולציה גם באמצעות עסקאות אמיתיות בבורסה הנחזית להיות פעילות לגיטימית.
התיק נוהל ידי עו"ד עמית בכר ועו"ד יעל ענתות ממחלקת ניירות ערך בפרקליטות מחוז תל אביב (מיסוי וכלכלה). התיק נחקר על ידי מחלקת החקירות ברשות ניירות ערך.
גולן מדר ואליהו העליון הורשעו
בניגוד ללוי ולחברת מליסרון, ביהמ"ש הרשיע את גולן מדר (סמנכ"ל הכספים של עופר השקעות) בתרמית בניירות ערך ואת אליהו העליון (סוחר אג"ח מפועלים סהר) שהורשע כמי שהתגייס כדי השפיע על שער נייר הערך בבורסה. גם החברות עופר השקעות ועופר פיתוח הורשעו בהשפעה במניפולציה על ניירות ערך.
עורכי דינו של גולן מדר, ז'ק חן ועינת בן משה, ממשרד חן יערי רוזן-עוזר, מסרו בתגובה: "אנחנו מכבדים את הכרעת בית המשפט. נלמד את ההחלטה ונשקול את המשך צעדינו".
הישג לעו"ד נוית נגב וצוות ההגנה
עוה"ד נוית נגב וגל הררי־גולדמן מייצגות את אבי לוי, עוה"ד ז'ק חן, עינת בן משה ומיכל רוזן־-עוזר מיצגים את גולן מדר, עוה"ד פיני רובין, ארז הראל ואילה שמעון מייצגים ביחד עם עו"ד נבות תל צור את החברות המעורבות.
הנאשמים טענו שמליסרון גייסה באותה שנה 900 מיליון שקל ורכישות האג"ח החוזרות בסוף 2009 (במסגרת הרחבת סדרת אג"ח ד') לא נעשו במטרה להשפיע על השער, אלא מסיבות כלכליות. לטענתם היתה כוונה אמיתית לרכוש אג"ח של מליסרון עוד מלפני ההנפקה.
עוה"ד נוית נגב וגל הררי-גולדמן ממשרד שינמן-נגב-ניב: "אנחנו שבעות רצון מההחלטה לפיה נקבע כי אבי לוי פעל ממניעים כלכליים ולא מתוך כוונה להשפיע על השער. הפעילות של לוי לרכישת האג"ח נעשתה מתוך מחשבה שמדובר בהשקעה טובה עבור עופר השקעות ובלי קשר להנפקה. אנו שמחות שלוי יוכל לחזור במלוא המרץ לעשייה".
משרד המשפטים: "מדר פעל בשם קבוצת עופר והשפיע על שער אג"ח ד'"
משרד המשפטים מסר כי "ביהמ"ש קבע כי גולר מדר, בתפקידו כמנהל כספים, פעל בשם קבוצת עופר והשפיע בתרמית על שער אג"ח סדרה ד' של מליסרון בארבעת הימים שקדמו להרחבת הסדרה בבורסה בת"א. ביהמ"ש הוסיף וקבע כי בפעולות אלה, הניע מדר משקיעים בתרמית לבצע פעולות באג"ח סדרה ד' של מליסרון. מדר ביצע את התרמית באמצעות העברת הוראות לאליהו העליון, ששימש כסוחר בפועלים סהר, לפיהן התבקש העליון לבצע רכישות מאסיביות של אג"ח סדרה ד' של מליסרון בבורסה במטרה להעלות את שערה, או למנוע את ירידתה בימים שקדמו להרחבת הסדרה לציבור".
בחקירה עלה כי מדר אמר להעליון לרכז את הרכישות בארבעת הימים שקדמו להרחבת הסדרה וכי המשימה שלו (של העליון) היא להגיע לשער של 117. לצורך ביצוע הפעולות העמיד מדר לרשות העליון כ-30 מיליון שקל מחשבונות קבוצת עופר. בהנחייתו של מדר פעל העליון בחשבון ניירות ערך של עופר פיתוח והשקעות בפועלים סהר וביצע פעולות באג"ח סדרה ד' של מליסרון במטרה להעלות את שער האג"ח או למנוע את ירידתו.
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה