כלל ביטוח בתוצאות שיא: "לכלל הצמיחה הגבוהה בענף והיא אורגנית"

מנכ"ל כלל ביטוח יורם נוה: "נחפש מיזוגים ורכישות. בכלל אין עדיין בית השקעות. רכישת עוד סוכנויות יביאו ליעילות תפעולית - עם רפורמת הסוכן האובייקטיבי אין לנו בעיה"; "כדי להפוך את המצוינות למסורת צריך יציבות" - מסר לבעלי המניות היה ואקירוב יהפוך לבעל הבית החדש?
 | 
telegram
(1)

" כלל עסקי ביטוח +3.07% כלל עסקי בי 7,766 +3.07% כלל עסקי ביטוח בסיס:7,535 פתיחה:7,538 גבוה:7,790 נמוך:7,479 תמורה:12,223,666 לעמוד ציטוט חדשות גרפים פרופיל חברה המלצות כתבות נוספות בנושא: בעבר הציגה את הצמיחה הנמוכה בענף והיום היא סוגרת שנה עם הובלה בצמיחה – גם שנתית וגם בין רבעונים מקבילים, ואת כל זה עשינו תוך שמירה על ההוצאות. לא הגדלנו את השורה העליונה בפעילות שפגעה לנו בשולי הרווח", כך אומר מנכ"ל כלל ביטוח יורם נוה בראיון לביזפורטל. הוא סוגר בקרוב ארבע שנים בתפקיד, בהן ידע גם טלטלות. עם היציאה מהקורונה עדיין לא הכל זוהר, ויש פעילויות שדווקא הסגרים הטיבו איתן. נווה סבור שמה שצריך לדבר הוא הביצועים של החברה ולא הכותרות עליה. זה המקום להזכיר שרק לפני שנתיים ניסו אלפרד אקירוב, מורי ארקין ואייל לפידות להביא להחלפתו של נוה כשפנו ליו"ר דאז דני נווה. היום זה אקירוב שרוצה להפוך לבעל השליטה החדש, חרף המכשולים והסכום הגדול שיידרש. עוד נגיע לזה.

"ברבעון צמחנו 63%, שזה עוד יותר טוב מהצמיחה השנתית שהייתה בשיעור 40%. והרבעון אכן מייצג", נווה אומר. "בפרמיות שהרווחנו ובדמי גמולים ותגמולים היינו לפני שנה ב-19.5 מיליארד שקל ועכשיו אנחנו ב-27.1 מיליארד שקל, ברבעון עלינו להכנסות של 8.2 מיליארד שקל – ומבחינת קצב הצמיחה זה דרמטי. יש כאן בניה של העתיד. אנחנו עובדים בזה ללא הפסקה ושמחים לראות שאחרי שלוש שנים של בניית תשתיות, שירות תפעול, מערכות יחסים עם הסוכנים ותשואות טובות, כל הדברים הללו מתורגמים לצמיחה אורגנית חזקה. צריך גם לזכור שהתשואה להון שלנו גבוה ומבלי שיש לנו פעילות מהותית בחברת האחזקות".

לשם השוואה, אצל מגדל ביטוח +2.49% מגדל ביטוח 647 +2.49% מגדל ביטוח בסיס:631.3 פתיחה:631.3 גבוה:647 נמוך:627 תמורה:4,462,375 לעמוד ציטוט חדשות גרפים פרופיל חברה המלצות כתבות נוספות בנושא: ההכנסות מפרמיות ברוטו ומדמי גמולים בגמל ובפנסיה הסתכמו ב-6.8 מיליארד שקל ברבעון הרביעי. ​היקף הנכסים המנוהלים של כלל עלה ב-21% בשנה והסתכם בסוף 2021 בכ-286 מיליארד שקל בהשוואה ל-237 מיליארד בסוף שנת 2020.

כותרת ראשית

- כל הכותרות

נוה אולי לא קורא לילד בשמו, אבל כשהוא מדבר על צמיחה אורגנית ועל היעדר פעילויות נוספות בחברת האחזקות, ככל הנראה כוונתו למתחרים כמו הפניקס +1.2% הפניקס 4,640 +1.2% הפניקס בסיס:4,585 פתיחה:4,609 גבוה:4,640 נמוך:4,585 תמורה:15,920,502 לעמוד ציטוט חדשות גרפים פרופיל חברה המלצות כתבות נוספות בנושא: , שקנו את הלמן אלדובי שהוסיף להם לנכסים ותוצאות החיסכון ארוך הטווח, וכן בית ההשקעות אקסלנס תורם גם כן למספרים שלהם. 700 מיליון שקל לערך מההון של הפניקס יוחס לפעילויות שלכלל אחזקות אין. ל {אלטשולר שחם גמל} היה את מיזוג פסגות שעזר, ל הראל השקעות +4.98% הראל השקעות 4,220 +4.98% הראל השקעות בסיס:4,020 פתיחה:4,020 גבוה:4,288 נמוך:4,020 תמורה:12,586,335 לעמוד ציטוט חדשות גרפים פרופיל חברה המלצות כתבות נוספות בנושא: את הראל פיננסים.

אמנם נוה מתגאה שהתוצאות אצלם הושגו ללא כל אלה, אך בעתיד לשם הצמחת החברה כן ילך בדרכם.  "בעתיד, וזו קפיצת המדרגה הבאה שלנו, אני מעריך שתהיה לחברת האחזקות רגל נוספת לצד פעילות הביטוח. נצטרך לחפש בשנה הקרובה מיזוגים ורכישות בהתאם לאסטרטגיה", הוא מספר.

"עד שאתה לא מתקן את פעילות הביטוח מאד קשה להרים ראש ולראות את קפיצת המדרגה הבאה. עשינו מהלכים מאד משמעותיים ו'טרן אראונד' מהיר. שוב, הוא לא בא מרכישת פעילויות ולא מאירועים חד פעמיים. אנחנו בפוזיציה טובה לרכישות ולכן גייסנו הון בחברת ההחזקות. ב-2021 התחלנו לעשות עסקאות, קנינו את סוכנות הביטוח דוידוף.  אנחנו מאד מרוצים מהרכישה הזו. יש לנו סוכנויות אבל הן פחות משמעותיות מבחברות אחרות".

קניתם אותם בשביל הסינרגיה, אבל מה תעשו כשתכנס רפורמת הסוכן האובייקטיבי? אולי תיהנו מהרווחים שלהם מעמלות, אבל יכול להיות גם שהם יפנו לקוחות למתחרים שלכם.
"אין לנו בעיה עם רפורמת הסוכן האובייקטיבי. אני חושב שבסופו של דבר סוכן אובייקטיבי רוצה להיות גם אובייקטיבי אבל לא לעבוד עם 7 חברות במקביל – אולי עם 5, וגם ביניהן יש התפלגות מסוימת. אני לא מצפה מאף סוכנות שתמכור את המוצרים שלי אם הם לא טובים. כבר יש לנו סוכנויות אז אם אנחנו מוסיפים עוד פעילויות מסוכנים אחרים בסוף זו יעילות תפעולית ופוקוס ניהולי".

אוקיי, אז אמרנו מיזוגים ורכישות, על סוכנות ביטוח כבר סימנתם וי. מה עוד יכול להיות על הפרק?
"בכלל אין היום בית השקעות. כלל פיננסים שאותו ניהלתי נמכר בעבר. בעולמות האשראי אפשר לדבר על מוצרים פיננסיים נוספים שבהחלט מעניינים אותנו".

מה עוד יעזור לכם לשחזר את התוצאות האלה?
"פתחנו גם את 2022 בתשואות טובות ואנחנו מובילים את הטבלה, ירדנו פחות מהמתחרים. בבור דמי הניהול בפוליסות המשתתפות ברווחים נצטרך לכסות רק 70 מיליון שקל (אצל מגדל למשל הסכום הוא כ-300 מיליון שקל – א.פ), וגם ברגישות לריבית אנחנו במקום טוב. הרגישות שלנו לאחוז עליית הריבית עומדת על מעל כ-400 מיליון שקל, לאחר מס, כך שניהול ההון וניהול הנכסים לעמיתים נעשה בצורה טובה. זה חשוב בתקופה של תנודתיות בשווקים".

דרושה יציבות - ולא בהכרח בשווקים
גם בפרמטר האחרון שציין נוה, הרגישות להשפעת הריבית, הצליחה כלל להציג ביצועים טוב משל חלק מהמתחרים. ברבעון הרביעי חטיבת החסכון ארוך הטווח, שכוללת את הפנסיה והגמל וביטוחי החיים, הרוויחה 420 מיליון שקל, ירידה מ-600 מיליון שקל שנה קודם לכן. 413 מיליון מתוך הסכום היו רווחים מביטוחי החיים. הירידה מיוחסת גם לכך שהרבעון המקביל היה חריג לטובה והצטברו בו הרווחים בהם השתתפה מהפוליסות בדמי ניהול משתנים, לאחר שברבעונים שקדמו לו ב-2020 כיסו את הבור שנוצר בתחילת הקורונה עם נפילת השווקים.

בביטוח כללי הרווח ירד מ-48 מיליון שקל ברבעון המקביל ל-22 מיליון הפעם. הירידה מיוחסת לריבוי אירועים ביטוחיים ברכב חובה ורכב רכוש עם חזרת התנועה בכבישים לסדרה עם היציאה מסגרי הקורונה. מנגד בוצעה הקטנת עתודות בשל השפעת סביבת הריבית בסך של כ־17 מיליון שקל. התשואה להון של כלל הייתה כ-22.3% ב-2021, או 21.6% על בסיס הרבעון האחרון, בעוד אצל הראל מדובר ב-18% בשנה. אצל מנורה הנתון היה 20.2% בשנה.

"האתגר הגדול יהיה להפוך את המצוינות הזו למסורת" נוה מוסיף. "ראינו איך אתה יכול לעשות טוב הרבה שנים אבל כשיש תקלה משלמים עליה. חשוב להיות יציבים ולפעול נכון לאורך זמן". אלא שבשביל יציבות צריך הנהלה יציבה. כלל היא חברה ללא גרעין שליטה – ואלפרד אקירוב רוצה להפוך לבעל השליטה החדש, גם אם זה יעשה באופן פרטי ולא ציבורי. ככל שיהיו שינויים בדירקטוריון ייתכן שאקירוב יוכל גם לפנות את נוה ממקומו. מה יש לו לומר על כך?

"כפי שאמרתי הרבה פעמים, התפקיד של מנכ"ל הוא להשיג תוצאות טובות ולהוביל את החברה, ללא קשר למיהם בעלי המניות ומיהו בעל השליטה. להבנתי אם אתה עושה עבודה טובה זו הבטוחה שלך כמנכ"ל. אם אתה לא לא מציג תוצאות טובות לאורך זמן, גם לא משנה מי בעלי המניות. גם בחברות עם בעלי שליטה יש שינויים בהנהלה. זה לא שכשיש בעל שליטה יש בהכרח יציבות וכשאין בעל שליטה אז בהכרח אין יציבות. היו הרבה אירועים מאתגרים בכלל בשנים האחרונות ועדיין אנחנו אחד הגופים היציבים והאיכותיים בענף, עם הנהלה מקצועית ויציבה, כבר 4 שנים".

הדברים עשויים להיות נכונים בתיאוריה, אבל אי אפשר לומר שבשוק ההון האגו לא משחק לפעמים תפקיד. אקירוב לא קיבל בעין יפה את הדרישות של כלל, שהחזיקה ב-13% מחברת הנדל"ן שלו אלרוב נדלן +0.68% אלרוב נדלן 14,750 +0.68% אלרוב נדלן בסיס:14,650 פתיחה:14,740 גבוה:14,750 נמוך:14,510 תמורה:521,642 לעמוד ציטוט חדשות גרפים פרופיל חברה המלצות כתבות נוספות בנושא:  , להחזיר את ההלוואות שניתנו לחברה לוקה של בנו של אקירוב ג'ורג'י – מאבק שבסופו זה עתה ויתר האחרון על מניותיו בחברה, לאחר שכבר הוקפאו. עם זאת, סביר שנוה מבין זאת היטב ודבריו אלה שהוא אומר לנו הם איתות לבעלי המניות בתרחיש שאכן אקירוב יקבל את השליטה להתנגד לביצור השפעתו על הנעשה בכלל.

תגובות לכתבה(1):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 1.
    אין פלא. זרקו את איזי כהן וזכו בשינוי מבורך (ל"ת)
    ישראל 31/03/2022 10:20
    הגב לתגובה זו
    2 0
    סגור
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות