אנרג'יאן: כריש צפוי להתחיל להזרים גז במחצית השניה של 2021

החברה מפתחת בימים אלה את מאגר הגז הטבעי כריש, דיווחה על תוצאות המחצית הראשונה של שנת 2020; השלמת עסקת אדיסון הצפויה לקראת סוף השנה; משרד האנרגיה אישר את תכנית הפיתוח לתגלית כריש צפון

 | 
telegram
(3)

חברת אנרג'יאן +0.32% אנרג'יאן 5,050 +0.32% אנרג'יאן בסיס:5,034 פתיחה:5,030 גבוה:5,120 נמוך:5,022 תמורה:12,859,437 לעמוד ציטוט חדשות גרפים פרופיל חברה המלצות כתבות נוספות בנושא:  הנסחרת בבורסות לונדון (סימול: ENOG.L) ותל אביב, ואשר מפתחת בימים אלה את מאגר הגז הטבעי כריש, דיווחה על תוצאות המחצית הראשונה של שנת 2020. בין השאר, התייחסה החברה להתקדמות פיתוח פרוייקט כריש - אשר צפוי להתחיל להזרים גז במחצית השניה של 2021 ולהשלמת עסקת אדיסון הצפויה לקראת סוף השנה הנוכחית. עוד  חשפה החברה, כי בחודש החולף אושרה על ידי משרד האנרגיה תכנית הפיתוח (FID) לתגלית כריש צפון; על תגלית זו דיווחה אנרג'יאן בחודש אפריל אשתקד, והיקף המשאבים בה מוערך בכ-bcm 34.

התפתחויות מרכזיות בנוגע לפרוייקט כריש: אנרג'יאן מדווחת כי הושלמה הנחת צינור תת-ימי באורך 90 ק"מ, העתיד לחבר בין אסדת הטיפול הצפה (FPSO) על פי הבאר - לבין מערכת ההולכה הארצית בישראל.

במהלך חודש אוגוסט, הונח מודול ה-E-house (מבנה הבקרה האלקטרונית) על בסיס ה-FPSO במספנה בסינגפור, בכך, צוינה אבן דרך נוספת בבניית האסדה.

כותרת ראשית

- כל הכותרות

ניתוח תוצאות הבדיקה של שלוש בארות הפיתוח של כריש, העידו על הימצאות נוזלים בשיעור גבוה ביחס להערכות קודמות. נתונים בדבר פוטנציאל הפקת נוזלים ייכלל בדו"ח המשאבים (CPR) הקרוב.

חברת ההערכה החיצונית M&D צפויה להגיש הערכת משאבים מעודכנת בהמשך להשלמת תכנית קידוח כריש מיין (Karish Main). הדו"ח צפוי להתפרסם בשבועות הקרובים.

התקדמות בעבודות האסדה הצפה במספנה Admiralty Yard בסינגפור - הפלגת האסדה לעבר ישראל צפויה בקיץ 2021. הפקת גז ראשונה צפויה במהלך המחצית השנייה של 2021.

השלמת רכישת נכסי אדיסון P&E צפויה ברבעון הרביעי של השנה. בהתאם לדו"ח הפרופורמה, היקף ההפקה לשנת 2020 נאמד ב-44.5-51.5  אלף חביות ליום (kboed).

סכום הרכישה של נכסי אדיסון הופחת מ-750 מליון דולר לכדי 284 מיליון דולר; הנכסים באלג'יריה ובנורבגיה הוחרגו מן העסקה. להערכת החברה, אילו הושלמה הרכישה בחודש יוני 2020, התשלום היה עומד על כ-190 מיליון דולר. לא קיימת ציפייה לשינוי מהותי בסכום זה. 

במהלך המחצית הראשונה לשנת 2020, אנרג'יאן הרחיבה את החוב הפיננסי שלה ב- 395 מיליון דולר, באמצעות הגדלת החוב הבכיר לפיתוח כריש ב-175 מיליון דולר, וכן על ידי חתימה על הלוואה מבוססת רזרבות ("RBL") בסך 220 מיליון דולר למימון רכישת אדיסון E&P. הרחבת החוב תרמה באופן משמעותי לגמישות הפיננסית של החברה.

נכון ליום 30 ביוני 2020, יתרות המזומנים ומסגרות האשראי הבלתי מנוצלות של החברה הסתכמו ב-872.5 מיליון דולר.

מתיוס ריגס, מנכ"ל קבוצת אנרג'יאן: "למרות האתגרים שנגיף הקורונה זימן לנו, אנו מציינים התקדמות משמעותית בפיתוח פרוייקט הדגל שלנו בשדה כריש, המתעתד להזרים גז במחצית השניה של השנה הבאה (2021). בדיקת שלוש בארות הפיתוח הושלמה בהצלחה, הערכת כמות המשאבים במאגר כריש צפון עודכנה כלפי מעלה על ידי מעריך חיצוני; הושלמה התקנת צינור תת-ימי באורך של כ-90 ק"מ, אשר יחובר לאסדת הטיפול הצפה על פי הבאר ב'כריש'; הושלם בסיס האסדה בסין והועבר למספנה בסינגפור, והחלו הנפות כבדות במספנה בסינגפור".

עוד הוסיף ריגס, כי "חברת אנרג'יאן זכתה בתואר 'החברה בעלת אסטרטגיית הצמיחה הטובה ביותר באירופה בתחום ה-ESG', זאת בהמשך להתחייבות המוצהרת של החברה להפחתת פליטות מזהמים (Net Zero Emissions) ולפעילות החברה לקידום יעדי האו"ם לפיתוח בר קיימא (SDGs)".

תגובות לכתבה(3):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 2.
    אנרגי'אן ממשיכה להפסיד כסף
    dw 10/09/2020 15:27
    הגב לתגובה זו
    1 0
    היקף החוב שלה עולה ועולה, ועדיין, משום מה, אנרגי'אן נסחרת יותר יקר מאשר דלק קידוחים, אשר הולכת להרוויח מיליארד שקל בשנה הקרובה.
    סגור
  • 1.
    אמרו שהגז שייך לציבור ואז לקחו אותו מהשותפים הישראלים
    ג'ו אמין 10/09/2020 13:39
    הגב לתגובה זו
    1 0
    והעבירו אותו ליוונים.
    סגור
  • עם זה דווקא אין בעיה
    dw 10/09/2020 17:25
    הגב לתגובה זו
    1 1
    רוצה גז במתנה? הנה. רציו החזירה את שדה רועי. מוזמן לקבל אותו במתנה. מה תעשה עם גז קבור בים? אהה, זה כבר בעיה. גז קבור הים = 0. גז ששולפים אותו שווה הרבה. ישראלים לא יודעים לשלוף. בעיה. לכן הרעיון הוא שהמדינה מתחלקת עם מי ששולף בשבילה את הגז, דרך מיסים ותמלוגים לא קטנים.
    סגור
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות