משואה לתקומה: כך אוהדי הכדורגל בגרמניה מתגייסים לטובת ישראל

מאז הטבח ב-7 באוקטובר הגרמנים מניפים שלטי תמיכה בישראל, דורטמונד תומכת בחטופים וגם ביציעי קבוצות אחרות מתכנסים לאווירה דומה. איך המהפך התחיל ומה גרמניה מתכננת לעשות ביורו הקרוב למען ישראל?
 | 
telegram

גרמניה איתנו. במהלך השנה האחרונה, בעיקר מאז הטבח ב-7 באוקטובר, אפשר להבחין ביציעי גרמניה שלטים בתומכים בישראל. הכדורגל הגרמני מתגייס לטובת ישראל גם ביום השואה. אתמול נרשם ביקור ההיסטורי של הקונגרס היהודי העולמי וליגת הכדורגל הגרמנית בישראל. נציגי קבוצות כדורגל גרמניות הגיעו לכאן כדי לציין את יום הזיכרון לשואה ולגבורה ובניהם נציגי בורוסיה דורטמונד, ורדר ברמן, שאלקה 04, נירנברג, המבורג, סט. פאולי, פ.צ. קלן והופנהיים, יחד עם נציגים הנהלות משתי הליגות הראשונות.
 


זה מדהים. בעוד שבבריטניה בחרו להתעלם מהאסון בישראל, גרמניה בולטת בכך שהחליטה לתפוס צד. בורדר ברמן החליטו להזדהות עם החטופים. כולנו זוכרים איך הניפו במהלך המשחק את תמונתה של ענבר היימן הי"ד, שמאז התברר כי נרצחה. גילוי האהדה הגדולים ביותר הגיעו דווקא מהעיר התאומה של נתניה - דורטמונד. הם אירחו את תושבי העוטף לפני המשחק נגד באיירן מינכן ואפילו הגיבו בדקת דומיה לזכר הנרצחים לפני המשחק נגד ורדר ברמן. דורטמונד פעלה בעבר בעניין כשהחליטה לתרום כסף למוזיאון יד ושם. גם שתי היריבות שלה נהגו כך. גם אוהדי באיירן מינכן בחרו להניף שלטים בעד ישראל. הם כתבו "לעולם לא עוד" ואירחו משפחות חטופים. ההחתמה של דניאל פרץ היא מחזה נדיר - לא כל יום ישראלי מככב בשער של אחד המועדונים הגדולים באירופה.

בורוסיה דורטמונד הנציחה את גם נטע אפשטיין ז"ל, אוהד הקבוצה שנרצח בשבת השחורה. 80 אלף אוהדים קמו והריעו לו, כשמשפחתו שהתה ביציע ולא האמינה למראה עיניה: מי היה מאמין שאחרי השואה, שבה נרצחו ששה מיליון יהודים, גרמניה תנהג כך שנים אחר כך? 

המשלחת שהגיעה לכאן אתמול היא חלק מהמהפך הגרמני. היא הייתה מורכבת מבעלי תפקידים בכירים בכדורגל הגרמני. המשלחת השתתפה בטקס יום השואה החגיגי ביד ושם. הקונגרס היהודי העולמי (WJC) וליגת הכדורגל הגרמנית (DFL) הכריזו על הביקור והדגישו כי הספורט מגשר בין קהילות.

כותרת ראשית

- כל הכותרות

משלחת הכדורגל השתתפה גם בסדנה ביד ושם כדי להעמיק את הבנתם בנושא השואה ולדון בנושא חשוב: איך הספורט מקדם סובלנות וזיכרון? תחילה נפגשה המשלחת עם פורום בני משפחות החטופים בתל אביב ומאוחר יותר היא השתתפה בעצרת ערב בכיכר החטופים. הם סיירו בכפר עזה בדרום הארץ, חזו בהשלכות הטבח הנורא וביקרו את משפחתה של נטע אפשטיין, חבר קבוצת הכדורגל המקומית שנהרגה במהלך הטבח.

זה לא הכל. הגרמנים הודיעו כי במהלך יורו 2024, שיתקיים בגרמניה החל מהחודש הבא, הם יפעילו תכנית מיוחדת שתחבר בין כדורגל וזיכרון. המבקרים ביורו יבקרו באתרי הנצחה וילמדו על השואה.

"כבוד הוא לנו ואנו נרגשים מההזדמנות לציין את יום השואה ביד ושם", אמר טוביאס קאופמן, סמנכ"ל התקשורת של הליגה הגרמנית. "קהילת הכדורגל צריכה לעמוד יחד כמשפחה נגד השנאה – זהו מסר על זמני וחשוב במיוחד בזמנים קשים אלה".

תגובות לכתבה(0):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות